Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Star Wars III. rész – rekord minden kategóriában!

2005.05.23. 18:56 | szerző: Dino | kategória: Mozi

A jedi lovagok ismét győzhetetlennek mutatkoztak. A Star Wars III. rész – A sith-ek bosszúja, George Lucas immár hatrészes filmsorozatának befejező része május 19-én, csütörtökön került a világ mozijaiba. A nagy érdkelődésre való tekintettel nálunk is már nulla óra egy perckor elkezdődtek az első előadások– és Anakin Skywalker pálfordulásának története minden eddigi bevételi rekordot megdöntött, sőt nézőszám szerint mérve is olyan eredményt produkált, amelyre az elmúlt évtizedben egészen biztosan nem volt példa!
Csak a csütörtöki vetítésekre 57.000 jegy kelt el, a hétvégén pedig összesen 244.000 néző izgulta végig az űrsagát. Hazánkban 40 szikronizált, 2 feliratos és egy digitális feliratos kópiát vetítenek a mozik.
A galaxis legnagyobb filmje természetesen nem csak Magyarországon döntött rekordot; az egész világot meghódította. Az Egyesült Államokban már bemutatója első napján, csütörtökön ötven millió dollár bevételt hozott: ez a világon még egyetlen filmnek sem sikerült. Csupán az éjféli vetítéseken 16.5 millió dollárt gyűjtött, és ez az összeg péntektől vasárnapig 158.5 millió dollárra nőtt – ehhez persze az USA-ban 3661 moziban, összesen több mint 9000 teremben kellett bemutatni a filmet. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló