Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Energiaital teszt – 2. tesztkör: R - S

Barthezz | 2009.10.04. 09:57 | kategória: energiaital teszt 2. tesztkör | 28 hozzászólás


Nos, itt is az újabb - utolsó előtti - rész a 2. tesztkörön belül, melyben ezúttal 6 energiaitalt veszek teljes kivesézés alá. Ennek keretében tehát szó lesz a Red Alertről, a Rockstar mangós és almás változatáról, bemutatásra kerül a Rodeo, a Spar saját márkás S Budget itala és a Spam is. A bejegyzést pedig végezetül a Speed In zárja!


Red Alert

Ki kell hogy ábrándítsalak titeket, a Red Alert nevű energiaitalnak ugyanis a névhasonlóságon kívül semmi köze a híres C&C sorozat stratégiai játékához, bár könnyen lehet, hogy kiötlőit éppen a játékprogram iránti elkötelezett hűségük ihlette meg a névadáskor. :-) A Vörös Riadó egyébként hazánkban nem kapható, s Sturm fórumozótársamnak köszönhetően jutottam hozzá, aki romániai körútja után a már bemutatott ’1’ elnevezésű energiaital mellett ezzel a példánnyal lepett meg. (Ráadásul úgy köszönjétek neki, hogy ő maga ki sem tudta próbálni ezt az energiaitalt, édesapja ugyanis egy óvatlan pillanatban orvul lecsapott rá és megitta előle. :-P )
A Red Alert tehát Romániából származik, s a hagyományos tutti-frutti ízű energiaitalok sorát gazdagítja, íze pedig teljesen átlagosnak mondható. Se nem a Tescos-szar kategória, sem pedig egy Red Bull – Bomba! szint, szóval iható, s a célnak így megfelel. Összetevőit tekintve 30 mg taurint találunk 100 ml-enként (nem, nem elírás, nem hagytam le egy 0-t, a doboza alapján valóban csak ennyi van benne ;-) ), s a koffein mennyisége is elüt az átlagtól, a megszokott 30-32 mg helyett ugyanis csupán 24 mg-ot találhatunk benne. Ezt ellensúlyozza azonban valamelyest az energiaital ginzeng tartalma, melyből 90 mg-ot kapunk 100 ml-enként, így hatása csak kissé marad el a többi energiaitalétól - már amennyiben nem vagyunk annyira bepunnyadva, hogy egy sima 250-es doboz jóformán szart se érjen. ;-)
A doboz kinézete szintén átlagosnak mondható, kicsit talán túl egyszerű lett, s azért valljuk be, egy Command & Conquer emblémával azért ütősebben mutatna. ;-)
Nem tudom, forintra átszámítva mennyibe kerül Romániában ez az energiaital, amennyiben 150-nél nem több, az esetben azért talán érdemes lehet venni belőle.

kép: a Red Alert energiaital


Rockstar Juiced - Mango és Rockstar Punched - Apple

Az első tesztkör folyamán már bemutattam az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb energiaitalának, a Rockstarnak alapváltozatát, mellyel - ha emlékeztek - még kopé lepett meg amerikai kiruccanásáról hazatérve. A Rockstar egyébként az államokban 8 változattal rendelkezik, amivel talán a legnépesebb energiaital-család a Földön. (Nem, szbszig, nem ér a kommentek között a Trinidad és Tobagoban kapható hazai noname energiaital 10 féle változatának belinkelésével megdönteni az állításomat! :-P ) Az energiaital márka azonban már jópár európai országban is elérhető, s az érdekesség az - mármint az amerikai 473 ml-es szabvány 500 ml-esre cserélése mellett -, hogy a fekete original verzió mellett mindegyik hozzáférhető országban más és más Rockstar változatokat vezetettek be az eredeti 8 közül, némely esetben pedig egy újfajta ízt kísérleteztek ki (hasonlóan tehát a Monster európaiasított Ripperéhez). Gondolom a bevezetést megelőzően mindegyik országban csináltak egyfajta közvéleménykutatást / ízpróbát, s ez alapján döntötték el, hova mi lenne a leghelyénvalóbb. (Akinek van kedve, az akár végig is böngészheti a rockstarenergy.eu weboldalon, hogy mely országokban és melyik változataival érhető el a Rockstar!)

Nah de a kis bevezető után térjünk is rá a lényegre, ugyanis a tavaly kipróbált original mellett újabb 2 Rockstart sikerült megízlelnem, s gyarapítanom velük a gyűjteményemet. ^^ Az M7-es Sóstói pihenőhelyén lévő Agip kúton akadtam rá pár hónapja a már korábban bemutatott impozáns fekete dobozra (mármint nem valamilyen repülőére, hanem a Rockstar alapváltozatára - sorry, csak a gyengébbek kedvéért :-P ), mellette pedig a narancs színben pompázó Juiced, illetve a zölden csillogó Punched variánsokra. Utóbbi kettőt gyorsan be is gyűjtöttem tehát, jóllehet, megkérték az árukat, ugyanis darabja 900 Ft-ba fájt... Persze ilyen ritkaságokért megéri egyszer kifizetni ennyit, hasonlóan a 800 Ft-os Monsterekhez. Ezek különben az Ausztriában kapható háromféle Rockstar változatnak felelnek meg, s vélhetően sógorainktól behozva került az említett benzinkútra is, ahol a leggyorsabban fogyó fekete alapváltozat kivételével még jelenleg is megvásárolhatóak. Nézzük hát meg, hogyan is vizsgáztak nálam! ^^

Rockstar Juiced – Mango
A narancssárga dobozú mangós-narancsos Rockstar teljes egészében megfelel az Amerikában kapható változatnak, csupán a 16 fl oz (473 ml) helyett 500 ml-es kiszerelésben kapható. Hasonlóan az alap fekete Rockstarhoz, a 400 mg taurin és 32 mg koffein mellett ginzenget és guaranát is tartalmaz, így hatása erősebb egy sima energiaitalnál (a dupla méretű mennyiségnek köszönhetően pedig még inkább ;-) ). A doboz gyümölcstartalma 10%-os, amit azért érezni is az 50, illtetve 80%-os Monsterekhez képest, így – bár ez sem mondható rossznak – a hasonló ízesítésű Monsterek nekem jobban bejöttek, s ez inkább olyan, mintha Fantát innánk.

Rockstar Punched - Apple
Nos ez a doboz már jóval inkább eltér az amerikai változattól, hiszen míg a tengeren túl a zöld színű Punched Rockstar citrusos ízesítésű, addig az osztrák, s vele együtt a többi európai változat az almaízzel rukkolt elő. Úgy tűnik tehát, itt ez utóbbit kelendőbbnek gondolták. Ami viszont a fájóbb eltérés, az az, hogy az USA-beli 2 féle Punched változat másfélszer nagyobb mennyiségű koffeint tartalmaz - s így jóval hatásosabb - a többi Rockstarhoz képest, ebben az almásban viszont sajnos ugyanúgy a 32 mg koffeint találhatjuk 100 ml-enként meg... A többi összetevő (taurin, guarana, ginzeng) is azonos a narancsos változattal, s a gyümölcstartalom itt is 10%-os. Íze - hasonlóan a korábban bemutatott Pimpjuice-hoz - nagyjából a Spar-os 100%-os almalének felel meg, ez azonban szénsavat is tartalmaz (bár túl erősen ez sem szénsavas). Véleményem szerint a citrusos ízesítés meghagyása jobb lett volna, persze rossznak ez sem mondható semmiképpen, csupán nem is annyira kiemelkedő.

kép: a Rockstar Juiced - Mango és a Rockstar Punched – Apple
kép: az original, a zöldalmás és a mangós-narancsos Rockstar (a képen egyébként jól látszik a méretbeli eltérés a 473 ml-es amerikai és az 500 ml-es európai szabvány között)


Rodeo

A Rodeo-t a Déli Pályaudvarral szemben lévő Nagyenyed Marketben sikerült beszereznem mindössze 180 Ft-os áron, s egy igencsak exkluzívnak mondható holland energiaitallal ismerkedhettem meg ennek köszönhetően! Doboza véleményem szerint igen frankón néz ki, a fekete háttéren futó narancssárga csíkok, s a minimális feliratnak köszönhetően az egyik legszebben mutató energiaital lett. Érdekessége még, hogy a szokásos 250-es kiszereléstől eltérően a Rodeo 330 ml-es, s nincs is belőle kisebb változat. Íze nagyon hasonlít a Red Bulléra, szóval kellemes élményt nyújt, összetevői pedig a szokásos 400/32-es taurin-koffein párosítás. Kedvező ára miatt több dobozzal is vettem az első próba után belőle, hiszen gyakorlatilag féláron kapjuk így meg a Red Bullt, ráadásul szebb dobozban és nagyobb kiszerelésben is. ^^ Éppen ezért sajnáltam nagyon, amikor eltűnt az említett kisbolt polcairól, s mikor megkérdeztem az eladót, mondta, hogy sajnos a közeljövőben biztosan nem fognak több szállítmányt hozni belőle. :-( Más árusító helyen pedig nem találkoztam még vele, így hát nincs más hátra, mint bízni benne, hogy hamarosan más helyeken is felbukkan.
Az impozánsan kinéző hivatalos honlap szerint egyébként 3 féle változata van a Rodeonak, a most ismertetett Regular verzió mellett külföldön cukormentesen, illetve cranberry-s ízesítésben is kapható. Ha valahol találkoznátok vele, mindenképpen próbáljátok ki, nekem az egyik kedvencem lett. :-)

kép: a Rodeo energiaital


S Budget

A Spar sajátmárkás S Budget termékeit bizonyára mindenki jól ismeri, amelyeknek legfőbb jellemzőjük, hogy ugyan a csomagolások meglehetősen a gagyiság és egyszerűség látszatát keltik, ennek ellenére lényegesen jobb minőségű termékekről van szó, mint pl. a Tesco-s cuccok esetén. Nemrégiben pedig megjelent az S Budget energiaital is, mely azonban a hazai Spar és Kaiser’s áruházak palettájába nem került még be – vélhetően nem kívánnak konkurenciát támasztani a népszerű, szintén saját márkás Blue Bear-nek. ;-) Egy véletlennek köszönhetően azonban mégis hozzájutottam eme energiaitalhoz, a Nagyvárad téren járva ugyanis megpillantottam az egyik büfés ablakában az S Budget dobozát. Rövid beszélgetés után kiderült, hogy az eladó bácsi Ausztriából hozta be, s időnként fel szokott szomszédainknál pakolni néhány nálunk nem kapható energiaitalból. :-) Az árán azonban kissé meglepődtem, 320 Ft-ot fizethettem ugyanis érte, míg pl. a Hell ugyanennél a büfésnél 200 Ft körüli áron volt. :-o
Nos, az S Budget energiaital teljes egészében a szokásos szabványnak felel meg: tutti-frutti íz, 32 mg koffein és 400 mg taurin. Ez a tutti–frutti íz azonban egyáltalán nem is rossz, szóval újabb bizonyíték arra, hogy az S Budget termékek a csúnyácska egyen külcsín ellenére igyekeznek tartani egy bizonyos színvonalat. Valószínűleg emiatt volt az ára is némileg magasabb, bár azért a 320 Ft-ot kissé sokallom érte. Amennyiben kapható lesz valamikor a hazai Sparokban (nem tudom, van-e ezirányú terve a Spar-áruházláncnak), akkor véleményem szerint a Blue Bear 150 Ft körüli árán lehetne sikeres a termék, hiszen nagyjából azonos színvonalú és ízű vele.

kép: az S Budget energiaital


Spam

A Spam nevű energiaitalt a Red Alert-hez hasonlóan szintén Sturm fórumozótársamnak köszönhetem, ezt azonban nem Romániából hozta, hanem érdi kisboltjukból. (Állítólag a Lehel téri Luxban is volt egy ideig kapható, erről viszont úgy tűnik, lemaradtam akkor.) Doboza meglehetősen ötletes lett, a spam szó ugyanis magyarul szemetet jelent, s így egy rárepült légy is helyett kapott rajta. :-) A doboz tartalma viszont már messze nem nevezhető spam-nek, ugyanis az energiaitalnak a Red Bull-hoz - illetve az Effect-hez még inkább - hasonlító, kellemes tutti-frutti íze van. Nem meglepetésre ebben is taurin és koffein található, a szokásos 400 mg - 30 mg felosztásban, így e tekintetben nem nyújt újdonságot. Ha kedvező áron találkozunk vele (úgy 250 Ft alatt), akkor érdemes kipróbálnunk, már csak a poénos doboza miatt is. :-) Ha jól emlékszem, Sturm 280 Ft-os árat mondott nekem, amennyiért a boltjukban kapható.

kép: a Spam energiaital


Speed In

Nemrégiben tűnt fel a Nyugati egyik kisboltjában a Speed In nevű energiaital, mely azóta a Coop-ok polcain is megjelent, illetve az egyik Reálban is találkoztam már vele. Kék-narancssárga doboza ennek az italnak is szépen mutat, belső tartalmát tekintve azonban túl sok újdonság a Speed In-ről sem mondható el: A jól megszokott taurin- és koffein mennyiség, s egy kellemesebb, átlagos tutti-frutti íz jellemzi. Ára a Nyugatiban 250 Ft, míg a Coop-ban egy százassal olcsóbban kapható. Előbbi ár kissé sok szerintem érte, utóbbi helyen azonban érdemes venni belőle és kipróbálni!

kép: a Speed In energiaital


--- folyt. köv. ---

Utolsó módosítás: 2010.04.18. 11:19

Hozzászólások

powerhouse
1 | powerhouse 2009.10.04. 10:33
Átfutottam, munka ez bizony! De azért kicsit grammarnazi leszek:

"erről viszont úgy tűnik, lemaradtam ezek szerint."

most akkor úgy tűnik, vagy ezek szerint, de a kettő együtt sok! :P
Barthezz
2 | Barthezz 2009.10.04. 11:19
Átírtam a végét. :-P
szbszig
3 | szbszig 2009.10.05. 02:14
Ha már a grammarnaziskodásnál tartunk, azt ugye tudod, hogy energiaital-teszt...? :D
Barthezz
4 | Barthezz 2009.10.05. 07:58
Azóta már rég rájöttem én is, de pssssssszt!!! :-D
Germinator
5 | Germinator 2009.10.05. 10:55
Most nem volt időm végignézni az eddigi bejegyzéseket, hogy volt-e már, de találtam mifelénk a Sparban egy olyat, hogy Fitt Energy. Te már láttál olyat?
Germinator
6 | Germinator 2009.10.05. 11:00
Sztornó, mégis átnéztem a bejegyzéseket, és már a legelsőben volt:-D
Barthezz
7 | Barthezz 2009.10.05. 20:19
A régóta kapható alap-energiaitalok közül nem hagytam ki természetesen egyiket sem az első tesztkörből. :-P Mint látható, az első kör inkább az ismertebbeket vonultatta fel, míg most a különlegességek kerültek főszerepbe. ^^
LordMatteo
8 | LordMatteo 2009.10.06. 13:18
De csak azért mert Te is csak utóbb tudtad beszerezni őket ;D
Barthezz
9 | Barthezz 2009.10.06. 19:18
És? :-P Kell az anyag a többi tesztkörre is. ;-) Amúgy jópár új energiaitalt az első körnek köszönhetően szereztem meg (lásd pl. Dark Dogos-os és Pussy-s megkeresés, vagy az első kör zárásának kommentjeinél jópár ritka energiaital budapesti beszerzési helyét megírták nekem a kommentek között ^^).
Germinator
10 | Germinator 2009.10.06. 19:31
Ja, azt nem tudtam, hogy az ismertnek számít:-D Pont arra gondoltam, hogy Sparban találtam, eldugott helyen, ez biztos ilyen helyi specialitás, ebből kifolyólag elég ritka, de ezek szerint nem:-D
Barthezz
11 | Barthezz 2009.10.06. 20:18
Jah nem, a Fitt az összes Sparban, Kaiser'sben és InterSparban kapható, s ugyanolyan sajátmárkás italuk, mint a Blue Bear, csak ez jóval szarabb. :-D
Kanduhrka
12 | Kanduhrka 2009.10.07. 20:06
Amúgy tudtál valamennyit aludni is az utóbbi hetekben, az elfogyasztott energiaital mennyisége ellenére?
:)
Barthezz
13 | Barthezz 2009.10.07. 21:24
Fél év alatt fogyasztottam el a 2. tesztkör példányait, egy héten nem iszom többet 3-4 doboznál, bár utóbbi időben még ennyit sem fogyasztottam. :-)
14 | norbi22 2009.10.10. 17:14
Szeva Barthezz!
Honnan szerzed be ezeket az energiaitalokat, mert én a 80%-ékukat nem tudom beszerezni! Üdv! Ru$y
Barthezz
15 | Barthezz 2009.10.10. 17:59
Szia! Egyrést ha elolvasod a bejegyzéseket, minden energiaitalnál leírtam, hogy hol vásároltam meg, másrészt a nemsokára felkerülő összegző részben lesz egy táblázat, ami az eddig bemutatott összes energiaitalt tartalmazni fogja a legfontosabb tulajdonságaikkal együtt, így a beszerzési helynek is lesz egy külön oszlop. :-)
16 | norbi22 2009.10.10. 18:48
Megmondom őszintén csak kerestem ritka energiaital típusokat neten (vásárolni szerettem volna 1 buliba) és Rockstar-ra bedobta a blogod, de én meg lusta voltam elolvasni mindent! :$ Sajna nagyon időm sincs ahogy lesz elolvasom az egészet, eddig csak pár képet néztem meg :)
További sok sikert! Mikorra várható amúgy a táblázat?
LordMatteo
17 | LordMatteo 2009.10.10. 18:51
Hmm, Rockstar energiaital keresésre tényleg Bartöcs blogja az első találat.
18 | norbi22 2009.10.10. 19:00
Nem szoktam hazudni! ;)
Barthezz
19 | Barthezz 2009.10.10. 19:46
Nocsak, nem is néztem még, de tényleg. ^^

Az összesítő táblázat jövő hét végefelé jön. Holnap még a 2. tesztkör hátralévő energiaitalait mutatom be, aztán utána követkzik az összegző rész. :-)

norbi: Nem tudom, merre laksz, de ha esetleg Siófok-Sóstó környékén, akkor az M7-es sóstói Agip kútjában tudsz Rockstarokat venni. Más magyarországi beszerzési helyet nem tudok.
20 | norbi22 2009.10.10. 19:58
Ájjj de messze vagyok onnan :( Beszéltem 15-20 perce egy Holland ismerőssel azt mondta megnézni nekem hétfőre mit tud szerezni! :D
Amúgy te gyűjtöd a dobozokat?
Barthezz
21 | Barthezz 2009.10.11. 00:21
Hát nézd már meg a nyitó bejegyzésben a képeket, 100 feletti doboznál tartok, szal sztem gyűjtöm. :-D
22 | norbi22 2009.10.11. 05:44
A fenébe :D Akkor nem lesznek ilyen ritka piáim, meg dobozaim :( :)
Sturmgewehr
23 | Sturmgewehr 2009.10.11. 20:55
Ismét köszi a megemlítést! Annyiba kötnék bele, hogy nem erdélyi, hanem bukaresti körutamon jutottam hozzá. :-D
Barthezz
24 | Barthezz 2009.10.11. 21:06
Nincs mit. :-) A szöveget meg átjavítottam romániai körútra. :-P
25 | norbi22 2009.10.12. 16:45
Barthezz! Én ajánlom neked még a PlayBoy-t top 5:):P;)
Barthezz
26 | Barthezz 2009.10.12. 19:13
A Playboy energiaital megvan már természetesen egy ideje, csupán technikai okokból nem került most bele a 2. tesztkörbe: Amikor ugyanis a közös fotót és a nyitó bejegyzést készítettem (augusztus vége), még nem volt kapható, utólag pedig már nem akartam megvariálni a 2. tesztkör italait. Így a Playboy a 3. tesztkörben lesz majd benn, ami nagyjából jövő év elején várható. :-)
27 | norbi22 2009.10.18. 07:46
HA már lesz 3. tesztkör akkor lesz majdnem mindenből 3 db-od? Nincs fölösleges dobozod? :)
Barthezz
28 | Barthezz 2009.10.18. 11:28
Sorry, de csak egy dobozt raktam el mindenből, a drágább ritkaságokból eleve nem is vásároltam többet. :-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.