Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Barthezz blogja

Energiaital teszt – 3. tesztkör extra: E - L

Barthezz | 2010.08.07. 09:53 | kategória: energiaital teszt 3. tesztkör+ | 8 hozzászólás


A VB után most a StarCraft 2 megjelenése okozott némi csúszást a tervezett energiaitalos bejegyzéseim megírásában. :-) Nah de itt az aktuális rész, mely egyben az utolsó előtti is az energiaitalokat bemutató bejegyzések közül. Nemsokára tehát itt a finálé és a 3. tesztkör összegző bejegyzése a várva várt táblázattal!


Everlast

Az Everlast egy újdonsült résztvevő a magyar energiaital-piacon, mutatós, kissé Monster-dizájnú dobozzal. Sok kisboltban feltűnő plakát hirdeti már a bejáratnál, hogy Everlast energiaital kapható, a forgalmazó tehát a kellő marketingre is odafigyelt a terjesztés mellett. Nos, nem lett rossz ital, de a plakátos behirdetés által sugallt katarzis elmaradt. Egy átlagos, finom, felső-közép kategóriás energiaital, de nem több. Az íze a Red Bull-hoz, az Effect-hez, illetve a Shark-hoz áll talán legközelebb, árban viszont hármójuk közül a legolcsóbb. Összetevőit tekintve a szokásos 400 mg taurin mellett 35 mg koffeint találhatunk 100 ml-enként, ami a megszokott 32 mg-os szabványnál egy picivel magasabb. Jelenleg kisboltokban, illetve a CBA-ban kapható, 200-260 Ft közötti áron. Egy próbát megér, pláne ha 200 körül hozzájutunk.

kép: az Everlast energiaital


Fütyülős Limonádé - Bodzás

Az alkoholos Hell-ek után itt az újabb olyan próbálkozás, ami az energiaital és az alkohol jellemzőit igyekszik összevegyíteni egymással, méghozzá egy meglehetősen „őrült” megvalósításban: A jól ismert Fütyülős pálinka került ötvözésre egy jóadag koffeinnel!
A Fütyülős Limonádé doboza meglehetősen jól mutat, s a kissé avantgarde megvalósítás tökéletesen tükrözi a merész italkombinációt. Az ital megnevezése alá a bodzás szót is feltüntették, amiről arra következtethetünk, hogy a termék sikeressége esetén további ízekben is megjelenik majd! És ha már az íznél tartunk, tényleg olyan lett, amit vártam: Érezni az alkoholos ízt, kombinálva az ígért savanykás, bodzás limonádés körítéssel. Persze nem ettől az italtól fogunk fejre állni, az alkoholos Hellekhez hasonlóan itt is csupán 5% az alkoholtartalom. Míg azonban a whiskys és vodkás Hellben sem taurin, sem koffein nem található (tkp. nem is energiaitalok így), itt a szokásos 32 mg koffein is jelen van. Taurin nincs benne, azt már nyilván nem merték bevállalni. :-)
A Fütyülős Limonádé a Tescoban, InterSpar-ban, valamint a CBA-ban kapható, meglehetősen drágán, 350-400 Ft közötti áron (a 2 alkoholos Hell némileg olcsóbb, illetve ott nem 250 ml, hanem 300 ml a dobozok tartalma, ez azonban finomabb és ütősebb is). Hiába, az alkohol tartalmú italok sosem olcsók, ez pedig némileg visszariasztja az embert a gyakori fogyasztástól. A reklám- és marketing kampány itt is meglehetősen erős, a Fütyülős Limondádé egyrészt betört a szórakozóhelyekre, így pl. a Morrisonsban is kapható – igaz, ott 800 Ft-ért. :-) Másrészt plakátokra sem spórolták a pénzt, a Lehel téren pl. egy egész ház oldalát bérelték ki, ahonnan egy 10 méteres Fütyülős Limonádé mosolyog a járókelőkre.
Aki szokott bulizni járni, annak buli előtti hangolásként mindenképp javasolt kipróbálni legalább egyszer. És persze várjuk a további íz-kombinációkat is a Fütyülőstől!

kép: a bodzás ízesítésű Fütyülős Limonádé


Gilroy Virgin Mojito

Újabb egyedi energiaital következik, mely azonban nevével ellentétben nem az imént felvezetett alkoholos italok táborát gazdagítja. A Gilroy Virgin Mojito összetevőit tekintve (32 mg koffein és 400 mg taurin / 100 ml) teljes egészében energiaitalnak felel meg, egyedi, mutatós dobozával, valamint lime-menta ízével azonban a közkedvelt mojito koktél érzését kívánja kelteni. Nos, ez félig-meddig sikerült neki, az íz inkább a lime-os ízesítésű Szentkirályinak felel meg, mintsem egy Mojito koktélnak. Persze a Szentkirályit is szeressük szeretjük, ez sem rossz, de picit többet várna tőle az ember. Az italt a Lux csemegében (a Lehel téri bezárt, de nem messze tőle, sajnos jóval eldugottabb helyen van még egy működő üzletük) vásároltam meg, 220 Ft-ért, ami az egyediségéhez viszonyítva nem drága, így itt is ellövöm a mai sablont: egy próbát megér. ;-)

kép: a Gilroy Virgin Mojito energiaital


Hell Large és Hell Gigant

A Hell-ekről rengeteg szó esett már blogomban, s egy új termékváltozatuknak köszönhetően ismét tettek róla, hogy középpontba kerüljenek. :-) Korábban már megjelent a Hell 355 ml-es változata, melyről írtam is a blogomban. Ez tehát még nem is újdonság a tesztem szempontjából, amiért újra betettem, annak oka az újonnan ráaggatott Large elnevezés, mely az új dizájnú dobozon is olvasható. Az 500 ml-es Hell Gigant azonban valódi újdonság, így a Hell is büszkélkedhet immáron fél literes verzióval. A doboz érdekessége, hogy nem a többi 500 ml-es energiaitalok szabványát követi, hanem keskenyebb és hosszúkásabb azoknál. Szerintem jól mutat. Ízre és összetevőkre természetesen a Hell Large és a Gigant is azonos az alap Hellel, így ezekre több szót nem is fecsérelnék (nekem annyira nem bejövős, s inkább a 2 alkoholos Hell íze tetszett meg). A Hell Large a sima Hellel egyetemben szinte bármely boltban fellelhető, az 500 ml-es Gigantot viszont még csak egy nagyobb alapterületű Reálban láttam (várhatóan a jövőben ez a változat is el fog terjedni mindenhol). Előbbi 180 és 250 Ft közötti ársávban mozog, míg utóbbi 290 Ft volt a Reálban. Ha többet szeretnénk inni, akkor jobban megérik tehát, mint két 250 ml-es Hell.

kép: a Hell Large és a Hell Gigant
kép: a teljes Hell termékcsalád


KO

Szintén a Reálban akadtam rá (illetve elsőként a Lehel téri Vital ABC-ben) a KO nevű energiaitalra. A 250 ml-es műanyag üvegcse nem túl bizalomgerjesztően néz ki (egyszóval ronda) és a 80-100 Ft közötti ár sem sejtet túl sok jót. Ennek ellenére egész iható volt, persze szigorúan az alsó kategóriás förtelmek ízéhez viszonyítva. Ezeknél az italoknál a tutti-frutti íz, a 400 mg taurin és a 32 mg koffein szinte kötelező alapnak számít (kreativitás, újítani vágyás ugye 0), így itt sincs ez másként. Amúgy meglepő a névválasztás, egy energiaitaltól véleményem szerint nem éppen kiütni szeretnénk magunkat, hanem pont ellenkezőleg, de hát úgy látszik, a jobb neveket már lestipi-stopizták előle e területen. :-) Erre nem mondom, hogy egy próbát megér.

kép: a KO energiaital


Leszarom

Nah ez kemény. :-D Mikor először hallottam róla és még egy hivatalos honlapra is ráakadtam, meg voltam róla győződve, hogy fake, és vmi ócska photoshop-os poén. Ilyen névvel mondom épeszű ember nem ad ki energiaitalt – tévedtem, a Leszarom "Mert megteheted!" energiaital ugyanis tényleg létezik! Kemloth fórumozótársam dobott meg pár hónapja egy PM-mel, egy házibuliba vki hozatott egy karton ilyen italt és mivel én gyűjtöm, egyet félretett nekem. Hát így jutottam hozzá. Boltban még nem láttam, ami nem túl meglepő, hiszen melyik bolt vállalná ezt be... ;-)
Nos, az ital műanyag-dobozán szereplő UFO-fejű mérges faszi nem valami bizalomgerjesztő, s a tutti-fruttinak feltüntetett ízt, valamint a sablon 32 mg koffein és 400 mg taurin összetevőket végigolvasva szinte egyértelmű már a fogyasztás előtt, hogy az ital íze is hű lesz nevéhez (gyk.: szar). Nem meglepő, valóban egy Maxx, Atombomba, Vipera és társai szintű ihatatlan borzalom ez is. Bár lehet itt éppen ez volt a cél. ;-) Elvileg a honlapjukról rendelhető meg (kartonos kiszerelésben), ha vki mazochista alkat, bár perpill a megrendelés linkre kattintva a 404-es oldal fogad minket. Lehet hogy ezt is leszarják, mert megtehetik? ^^

kép: a Leszarom energiaital


Ennyit mára, a következő, egyben utolsó bemutató részben jön többek között a Watt nyári kiadása, a Watt Sunrise, a V-Power italának ütősebb Black változata, a megújult Spirit, valamint a Monster exkluzív, 250 ml-es Export változata. További jó nyarat addig is mindenkinek! (Főleg, hogy perpill szakad az eső, azért jófej vagyok, mi? :-P ) Csövi!

--- folyt. köv. ---

Hozzászólások

1 | Serrin 2010.08.07. 14:02
Van még egy Lux a Flórián tér közelében is, de ott még nem voltam.
2 | Pyrogate 2010.08.08. 11:19
pff leszarom:D
Amúgy az alkoholos üdítőkkel az a bajom, mint a baccardival: vagy megiszom magában az alkoholt vagy csinálok belőle egy ütés koktélt. Így pont átmenet.
Ami viszont jóóó az a Speed koktél. Ha mész Moriba azt kérjetek.

ť 2 cl gin
ť 2 cl fehér rum
ť 2 cl fehér tequila
ť 2 cl citromlé
ť 2 cl eperszirup
ť 8 cl energiaital
ť jégkocka
ť Díszítéshez:
ť lime-gerezd

Finom és az energiaitalt érzed leginkább benne. Ahogy látod pedig üt:)
Lehetne energiaitalos koktélos bejegyzést is csinálni:)))

amúgy jó, hiánypótló írás.
LordMatteo
3 | LordMatteo 2010.08.08. 19:36
De azért a másik, profibb energiaitalos blog nyomába se ér itt a Domeon.
Barthezz
4 | Barthezz 2010.08.08. 21:40
Pyro: Fúhh bazz, így leírva is összeszaladt a nyál a torkomban, ki fogom próbálni legközelebb Moriban, az tuti! :-P Amúgy milyen energiaitalt töltenek bele?

Energiaital koktélok összehasonlítása baromi jó ötlet, de jóval többet kéne eljárnom ilyen szórakozóhelyekre, hogy egy pár bejegyzésre valót ki tudjak próbálni. Bár aztán lehet még lesz belőle vmi, beletetted a bogarat a fülembe. :-D

LM: Te meg dugulj el. :-P Egyszer szólnál már hozzá értelmeset. :-P (Pedig szülinap topicban mindenki a megváltást várta tőle, hogy nagykorú lettél, de hát maradtál ugyanolyan infantilis... :-( >:] )
5 | RhinoX 2010.08.09. 11:27
A Leszarom-os hivatalos weboldal nagyon poén:D.
A virgin mojitos cuccnak meg nagyon szép a doboza.

Pyrogate: Nekem moriban a Sitting bull koktél jobban bejön, az is hasonló a Speedhez, ha van kedved esetleg próbáld ki:).
Barthezz
6 | Barthezz 2010.08.09. 14:17
Hmm, akkor már nekem is 2-t kell kipróbálnom. :-P Írd le plz te is a receptjét, kíváncsi vok, miben tér el a Speedhez képest. :-)
7 | No Fear Extreme Energy 2010.08.10. 21:15
Szia!
Szeretnék tesztre ajánlani én is energia italt /No Fear/, melynek a napokban lettem a forgalmazója. Kíváncsi lennék a véleményedre. Van rá lehetőség? Ha igen, kérlek küldj nekem mailben /extremeenergy@freemail.hu/ egy elérhetőséget és juttatok el neked minta italt.
Köszi!
Barthezz
8 | Barthezz 2010.08.11. 13:34
No Fear: PM-ben írtam választ. E-mailt viszont ne írj ki nyilvános helyre, mint itt a kommentek, mert más is visszaélhet a címmel és ingyen italhoz juthat. :-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.