25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

European Air War

Írta: Viper 1 hozzászólás

A szimulátor készítésekor a programozók egy olyan játék piacra dobását tűzték ki célul, amely tökéletesen visszaadja az 1943-1945 közti időszakban lezajlott légi küzdelmek hangulatát. Ebben az időpontban ugyanis nem kisebb volt a tét, mint az európai légtér fennhatósága.

A European Air War egy rendkívül gazdag környezetet biztosít azoknak a pilótáknak, akik egy repülőszázad vezéreként az égiháború közepébe vetik magukat. A játék elkészítése során figyelembe vették mindazokat az ötleteket, amelyek a korábbi 1492: Pacific Air War szimulátor kapcsán vetődtek fel, ennek köszönhetően a program teljes mértékben visszaadja az európai légtérben vívott légiharc jellegzetes vonásait. Az európai légi csaták ugyanis nagymértékben különbözött a Csendes-óceánnál vívottaktól, hiszen a németek technikailag sokkal kifinomultabb gépekkel repültek, és nem voltak annyira fanatikusak, mint a japánok, valamint a küldetések célja is inkább a földi csapatok támogatása és a bombázás volt.

Pilótánk karrierjének építgetésére két lehetőségünk is van: egyrészt angliai légicsaták, másrészt egy ún. 1943-as karrier során. Ha pedig kiválasztottuk a nekünk megfelelő kerettörténtet, el kell döntenünk azt is, hogy mint egy osztag tagja szeretnénk játszani egy adott rangban kezdve, és úgy lépegetni felfelé a ranglétrán - ezzel természetesen az osztag feletti hatalmunk is növekszik -, vagy pedig az osztag menedzselését vállaljuk magunkra, vagyis beosztjuk, hogy kinek mi lesz a feladata, ki milyen géppel repüljön stb.

A kivitelezésről nem is kellene mást említeni, mint hogy ismételten egy magas szintű MicroProse terméket várhatunk. A grafika ennek megfelelően gyönyörű szép 3D-s, teljesen precíz kidolgozottsággal: érdemes megfigyelni az egyik képen a bombázó oldalára festett, és a repülésben jártas emberek számára jól ismert nőalakot. A játékmenet során egy teljesen dinamikus karrierben előrehaladva élhetjük át a legfontosabb eseményeket, valamint ha többször is szeretnénk egy adott küldetést lejátszani, minden egyes alkalommal más és más körülmények közt találjuk magunkat. Rengeteg féle küldetés áll rendelkezésünkre: meglepetésszerű bombázás, védelmi célú bombázás, szárazföldi egységek támogatása, és természetesen légiharc - mindezekhez összesen 20 különböző repülőgép áll rendelkezésünkre. Ha valamelyik küldetésünket nagyon jól sikerültnek érezzük, még arra is lehetőség van, hogy moziszerűen visszanézzük repülésünket. Abban az esetben pedig, ha elfogytak a küldetéseink, a mellékelt pályaszerkesztővel akár magunk is kreálhatunk párat. Nem maradhattak ki a játékból a multiplayeres csaták sem, melyek során maximum 32 gép lehet egyszerre a levegőben.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Barna
Barna [1]
Ez az egyik legkirályabb szimulátor, amit valaha láttam! Ennél csak az Il-2 Sturmovik a jobb!
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)