25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Tonic Trouble

Írta: Dino

A játékgyártók elég sokat foglalkoznak a fiatalabb korosztállyal is. Ezt bizonyítja az is, hogy egyre több hagyományos játék kerül számítógépesítésre különböző formában - pl. LEGO, Playmobil, Barbie, puzzle-k, stb. -, egyre több rajzfilmfigurából készül játék, illetve újabbnál újabb aranyos figurákat találnak ki a játékprogramok főhőseinek. Ez utóbbi kategóriában rengeteg program a platformjátékok kategóriájába tartozik, mivel ezek egyszerű irányításuk miatt könnyen válhatnak a gyerekek kedvenceivé. A 3D gyorsítók megjelenésével pedig a konzolgépek után a PC-kre is lehetővé tette a 3D-s platformjátékok fejlesztését. Az elmúlt időszakban ilyen volt például a Croc, egy kis krokodil főszereplésével, de ebbe tartozik a UbiSoft új játéka, a Tonic Trouble is.

A játék főhőse egy űrlény, név szerint Ed, aki véletlenül egy üveg furcsa szert ejt le űrhajójából a Földre. Ennek viszont súlyos következményei lesznek: a földi élőlények elkezdenek mutálódni. Ed feladata így nem más lesz, mint a Föld lakóinak megmentése. Grafikailag Ed egy valóban érdekes lény, testrészei ugyanis nincsenek összekötve, mintegy lebegnek törzse körül.

A Tonic Trouble-ban szép, színes környezetben vicces lények között mászkálva, ugrálva, repkedve, vagy a havon egy kerek tálon csúszva kell eljutnunk az egyes pályák végére. A mutálódott élőlényeket, zöldségeket meg kell ölnünk utunk során, és persze a számos felvehető bónusz se hiányzik a programból.

Ed végtelenül aranyos lény, rengeteg vicces arckifejezéssel és mozdulattal. Arckifejezéseit folyamatosan láthatjuk játék közben a képernyő bal felső sarkában. A rohangálás és ugrálás mellett nyakkendője segítségével repülni is képes, köpőcsöve pedig számos funkcióval rendelkezik: a hagyományos lövöldözés mellett ütni-vágni lehet vele, vagy - az ősi Pogo Joe program főhőséhez hasonlóan - ugrálhatunk rajta.

A játék egyetlen nagy hibája a nézőpont-relatív irányítás. Ez annyit jelent, hogy mindig a kamera szemszögéhez viszonyítódik karakterünk irányítása, ami rettentő zavaró olyankor, ha a kamera nézőpontot vált. Ilyenkor ugyanis egyik pillanatról a másikra megváltozik a különböző irányok jelentése.

Ennek a hibának ellenére a Tonic Trouble képes hosszú kikapcsolódást nyújtani a fiatalabbak részére, rengeteg pályája sokáig lekötheti őket.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Tonic Trouble
  • Tonic Trouble
  • Tonic Trouble
  • Tonic Trouble
  • Tonic Trouble

Tonic Trouble

Platform:

Fejlesztő:

Kiadó: Ubisoft

Forgalmazó:

Minimális rendszerigény: Pentium 233, 32 MB RAM, 8xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!