25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Pearl Harbor – Az égi háború

Egy egyszerű shoot 'em-up jelent meg, nem éppen mai színvonalú kidolgozottsággal.

Írta: Peac

Talán éppen az 1941. december 7-i események 60. évfordulójára szánták a fejlesztők a program megjelenését, hiszen, mint azt a program neve is mutatja, a Pearl Harbor-ban történteket dolgozza fel.

A játékban betöltött szerepünkben egy tüzértiszt feladatait vagyunk kénytelenek ellátni, hogy ebben a szerepben megváltoztassuk a történelmet. Ha ez sikerül, visszatalálunk szerelmünkhöz, egy szép szőke manga-rajzhoz, ami ugyan azért nem meglepő, mert az előzetes videókban minket is manga-figuraként ábrázol a program. A játék során egy légelhárító ágyú mögött üldögélünk, körbe forgolódva az ellenség felbukkanását várva. Ha megjelenik egy gép, a célkeresztet rámozgatva lőhetjük le.

A játék maga azonban sajnos nem túl látványos és nem is realisztikus. A játék hangulatában leginkább az arcade programokra emlékeztet, csak sajnos nem olyan könnyű egymás után nyerni a küldetéseket. A grafika és a felcsendülő hangok a régi idők játékaira emlékeztetnek, mert sajnos erre a részletre nem fordítottak túl sok időt a fejlesztők.

Zavaró momentum még, hogy a földi légelhárító, amivel a repülőket le kell vadásznunk az égről, 360 fokban képes elfordulni, és természetesen magunkra vagyunk utalva, így minden irányból érkező repülőgépet nekünk kell leszednünk. Már a második küldetéstől a japán gépek hármasával érkeznek, és persze az ember - szíve szerint – leginkább sortűzzel válaszolna a Japán támadásara, ezt viszont két tényező akadályozza. Egyrészt a fegyver melegedése hosszú tüzelésnél, ami olyan hirtelen, hogy kb. 5 másodpercen belül használhatatlanná válik a fegyver, de ilyenkor természetesen néhány pillanatnyi (részünkről történő) tűzszünet után folytathatjuk a harcot. A másik ok, ami miatt nem lehet ész nélkül lövöldözni a következő: vannak szövetséges repülőink is fent az égen, és ha egyet is kilövünk, kőkeményen megbüntetnek. Persze mondanom sem kell, hogy különösebb hasznuk nincs a szövetséges repülőgépeknek, csak útban vannak, de nélkülük talán túl unalmas is volna a játék.

Meg kell viszont jegyeznünk, hogy a fejlesztők igen sokszínű és eredményes gyűjtőmunkát végeztek. Találunk a menüben fotókat, korabeli rádióállomások által közölt híreket, aminek persze a Pearl Harbor-i események adtak témát. A játék magyar változatban jelent meg hazánkban, ami annyit jelent, hogy a menü teljesen magyar, beleértve az intrót is, a játékon belül azonban a 3-4 felirat angol maradt.

Összességében erről a játékról annyit lehet mondani, hogy valószínűleg nem fog tömeghisztériává válni, de ettől függetlenül van valami hangulata, ami nem mindig adatik meg a játékokban. Persze ez még önmagában nem elég a játék sikeréhez.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

55%
grafika
5
hangok
6
játszhatóság
5
hangulat
7

További képek

  • Pearl Harbor – Az égi háború
  • Pearl Harbor – Az égi háború
  • Pearl Harbor – Az égi háború

Pearl Harbor – Az égi háború

Platform:

Fejlesztő: Asylum Studios

Forgalmazó: Travelbox Hungária

Megjelenés: 2001. november

Minimális rendszerigény: Pentium 233, 64 MB RAM, 4xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!