25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Játék EXPO végeredmények

Írta: Madrac

Gyermeknap hétvégéjén közös rendezvényre állt össze a három legnagyobb cybersport eseményt szervező csapat, a JETfly, a Counter-Strike szervező GPS, illetve a saját kiadású játékait versenyekkel támogató Electronic Arts. A Játék EXPO -méreteiben és sikerében- mindenidők eddigi legnagyobb magyar számítógépes rendezvénye volt.
Gody Professional Series #8: Játék EXPO rendezvényen belül megrendezésre került a Gody Professional Series #8 állomása. A magyar Counter-Strike társadalom legjobbjai mérhették össze tudásukat, a győzelemért induló 44 csapat 8 csoportban vágott neki a küzdelmeknek, a csoportokból a legjobb 2 jutott a Double Elimination-be. A másfél nap alatt közel 180 érdekes és izgalmas mérk~Nzést játszottak a csapatok, amiket az otthon maradtak is tudtak követni az interneten HLTV-n keresztül. Döntőbe az ancients.stYle és az XTN csapata komoly küzdelem árán jutott és igen izgalmas mérkőzést játszott. Az alsó ágról érkező XTN csapatának magabiztos fölénnyel sikerült nyerni az első pályán, de a második, mindent eldöntő fordulóban az ancients.stYle csapat szép és elsöprő játékkal nyert.
Gody Professional Series #8 Counter-Strike végeredménye:
1. ancients.stYle (Bmx, DoZeR, SoNiC, XploD, zsoltee)
2. XTN (d$t, Piki, rmL, tiger, XeRox)
3. pQ (CASH, warlock, qLus, smilee, am0rf)
4. n6 (BA, clayton, Flavius, FLegby, stawros)
A következő nagyszabású Counter-Strike verseny, a Gody Professional Series #9 2006. szeptember 16-17 között kerül megrendezésre az InfoMarket alatt a BNV-én.
IV. Magyar Repülőszimulátor Bajnokság: Ugyancsak a Játék EXPO adott helyet a negyedik alkalommal lebonyolított repülőszimulátor bajnokságnak is. Újdonság volt, hogy a szokásos két profi kategória (MiG-29 és Me-109) mellett idén az amatőrök is a virtuális légtérbe emelkedhettek MiG-29-es vadászgépeikkel. Modern vadászgépek kategóriája alapos meglepetéseket hozott. Nem jutott a legjobb négy közé a tavalyi bajnok és négy év után nem sok hiányzott ahhoz, hogy ismét aktív vadászpilóta legyen az év legjobb virtuális pilótája, vagyis, a kecskeméti MiG-29-es és Gripen vadászpilótáknak ismét sikerült helytállniuk a civilek mezőnyében. Molnár Tibor százados az előkelő második helyezést érte el. Eredmények:
Lock On: (MiG-29) kategória
1. Tóth "LeFty" Levente
2. Molnár "MoTi" Tibor százados (MH59 Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, Puma század)
3. Mikó "Siluro" András
4. Dukony "HungaroJET" Gyula
A II. világháborús gépek kategóriájában a papírforma szerinti eredmény született, ugyanis Kovács "Vogel" Gábor meg tudta védeni a tavalyi elsőbbségét és idén is ő lett a bajnok. A Me-109-es kategória végeredménye a következő:
IL-2 (Me-109) kategória
1. Kovács "Vogel" Gábor
2. Mart "Tom" Tamás
3. Vas "Vas" Gábor
4. Nagy "Rozsdaas" Gábor
Idén első ízben indulhattak egy külön kategóriában a 18 év alatti virtuális pilóták. Így elkerülhetővé vált, hogy már az első körökben a profik vagy az aktív vadászpilóták idő előtt búcsúztassák őket.
JETfly Légiharc Kupa, tehetségkutató (18 év alatti) kategória
1. Bardoczi Gábor
2. Péterffy Kristóf
3. Matók Dániel
A két profi kategória győztesének adatott meg az a lehetőség, hogy a 2006. szeptember 9-10 között Budapesten -az InfoMarket első hétvégéjén- megrendezésre kerülő repülőszimulátor Európa-bajnokság (FORTIS Dogfight Cup) versenyen hazánkat képviselje. Szeptemberi verseny hivatalos honlapja itt található.
Battlefield 2: Játék EXPO harmadik versenye a Battlefield 2 közösség első saját gépes LAN-ja volt, amelyen a játékosok az Electronic Arts szponzorálásában vehettek részt. Legjobb magyar csapatok egyenként 10 taggal vonultak fel, hogy összemérjék erejüket. A csoportmérkőzéseket követően vasárnap Double Elimination rendszerben mérkőzött meg a nyolc csapat. A döntőben a Battlefield sorozatban már sokat bizonyított JCSR a viszonylag új [H[BA] csapatával találkozott. A felső ágról érkező JCSR mindkét pályán magabiztos győzelmet aratott (Zatar Wetlands 231:164; Strike at Karkand 141:91).
Battlefield 2 verseny végeredménye a következő:
1. JCSR
2. [H[BA]
3. -eAb-
4. GBC

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Játék EXPO végeredmények
  • Játék EXPO végeredmények
  • Játék EXPO végeredmények
  • Játék EXPO végeredmények
  • Játék EXPO végeredmények
  • Játék EXPO végeredmények

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!