25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Mozi/film

Szoknyás törvényen kívüliek

Írta: Dino

Számtalan film épült már törvényen kívüliekre, gondoljunk csak a Keresztapa trilógiára, a Casinora, vagy a Ponyvaregényre. A férfiak mellett azonban időnként a nők is előkapják a hatlövetűt. A western és a film noir műfajokat olyan női elkövetők ihlették már meg, mint Belle Star, aki a Vadnyugat leghírhedtebb banditáival fújt egy követ, vagy Ma Baker, a „bűnöző mami”, aki négy fiának segített bank- és emberrablások kitervelésében. Nem feledkezhetünk meg Bonnie Parkerről sem, aki szintén bűnöző párja, Clyde Barrow oldalán követetett el legendás rablásokat, tetteiktől hangos volt a világsajtó.
Eme impozáns elődök után Sarának (Salma Hayek) és Mariának (Penelopé Cruz) kell bizonyítania a hét friss mozifilmjében, a Las Bandidasban. A mexikói filmben a két egzotikus szépség között hatalmas a társadalmi, és ennek nyomán viselkedésbeli különbség, ám a szegények kizsákmányolását látván erőik egyesítésére, és közös bosszúállásra kényszerülnek. Az eltérő neveltetés állandó civakodáshoz, és igen mulatságos helyzetekhez vezet. A lányok tulajdonképpen egy dologban hasonlítanak: mindketten tudják, hogyan lehet a férfiakat női rafinériákkal megvezetni… A western komédiát többek között Luc Besson producer jegyzi.
A film szinkronizáltan kerül a hazai mozikba, Salma Hayek magyar hangját a szintén gyönyörű Gubás Gabi, míg Penelopé Czuzét az egzotikusan bájos Kéry Kitty adta. A tökéletesen gonosz férfi főszereplő, Jackson (Dwight Yoakam) torkába Kaszás Attila bújt.
„Jó filmet nagyon kellemes élmény szinkronizálni – mondta az ismert színész. Ha tehetem, csak minőségi filmhez adom a nevemet, hangomat, ezért amikor felkérés ér, rögtön utánajárok, milyen gyártású az alkotás, miről szól és kik a főszereplők. Úgy gondolom, a Las Badidas egy igényes nyári szórakozást nyújtó film, így örülök, hogy a szinkron részese lehettem. Élmény volt a két szoknyás fegyverdurrogtató szépséggel dolgozni!”
Weboldal: www.lasbandidas.hu

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!