Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Guinnes rekorder a Star Citizen

Minden idők legsikeresebb közösségi finanszírozású játékává vált Chris Robert még meg sem jelent alkotása.

2014.10.05. 18:21 | szerző: GeryG | kategória: Játék

55 975 017 dollár. Ennyit gyűjtöttek össze eddig a percig a Star Citizen rajongói. A gyűjtés először a Kickstarteren kezdődött el 2012-ben, ahol az akkor kitűzött 500 000 dolláros célhoz képest 2 134 000 dollárt dobtak össze az érdeklődők, majd a játék hivatalos oldalán folytatódott a gyűjtés, ahol mostanra az eredeti cél 112-szeresénél tart. Ezzel a játék bekerült a Guinnes rekordok könyvébe. Nem csupán a valaha volt legnagyobb közösségi finanszírozású játékként tekinthetünk rá, hanem a világ eddigi legnagyobb közösségi finanszírozású projektjeként is, hiszen korábban még nem volt olyan termék, amelynek elkészítéséhez a rajongók ennyi pénzt dobtak volna össze.
Ezzel, ha lehet, még magasabbra emelkedett a mérce a fejlesztők számára, hiszen a játékosok joggal várják el, hogy egy ilyen cím birtokosa tényleg korszakalkotó játék legyen. Hogy erre mekkora esélye van a Star Citizennek, az egyelőre a jövő ködébe vész, hiszen továbbra sem tudni, mikor jelenhet meg. A fejlesztés mindenesetre gőzerővel folyik tovább, ahogy azt a hivatalos oldalon is lehet látni. A különböző modulok közül kettő már jó ideje elérhető a támogatók számára: először a Hangar, majd az Arena Commander jelent meg. Előbbiben űrhajónkat csodálhatjuk meg testközelből, míg utóbbiban végre a tényleges űrcsatáknak is részesei lehetünk. Jelenleg az FPS-mód, az univerzum, a bolygók és a Squadron 42 fejlesztése zajlik. ■

Star Citizen
A legutóbbi Star Citizen cikkek, hírek

hozzászólások (3)

ivanova36
ivanova36 2014.10.05. 18:54
Hamarosan ki kellene adni valami játszható verziót belőle, konkrét tartalommal, mert lassan nagyobb a füst mint a lángja. Vagy hatalmas, egyedi játék lesz, vagy oltári nagy bukta. Remélem előbbi, de a fent említett két tartalomért ha jól láttam alsóhangon is 45$-t kell fizetni.
Ami alig kevesebb, mint jelenleg egy teljesen kész AAA játék ára kb.
GeryG
GeryG 2014.10.05. 19:12
Na igen, de ezért a pénzért most kipróbálhatod a két kész modult, plusz majd egyszer meg is kapod a végleges játékot is. Szóval szerintem ez nem annyira rossz üzlet - feltéve, hogy tényleg jó játék lesz. :)
ivanova36
ivanova36 2014.10.05. 19:15
Persze, mint az összes early acces erről szól részben, ez nem is gond. A gond az hogy "csak" ennyi van kész, de már készül az fps mód, ami ugye elméletileg a későbbi kickstarter célok között volt.
Tehát lehet én látom rosszul, de szerintem az ígéreteket sorrendben illene teljesíteni, vagyis ha kész a game, utána bele a plusz ficsöröket. Ez még az újrajátszást is megnövelné. Ehelyett még dolgoznak az extrákon, de az alapjáték még nem játszható.
további hírek

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.