25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Kütyü

Okosgyűrű lehet az új kontroller?

A Titanium Falcon cég azt ígéri, örökre megváltoztatják a játékokat.

Írta: GeryG

Ahogy azt a South Parkból is tudjuk, a startup cégek virágkorát éljük. Ha nem is épp ilyen cég a Titanium Falcon, ettől még terveik megvalósításához ők is a közösség adományozó kedvére számítanak. A cég ezen a héten mutatta be első terveit, amelyekkel szeretnék „örökre megváltoztatni a módot, ahogyan játszunk”. Első terméküket Talon névre keresztelték és okosgyűrűként jellemzik, amellyel felváltanák a manapság ismert és bevált beviteli módszereket. A gyűrű két fő tulajdonsága az alacsony energiafelhasználású bluetooth kapcsolat és a kilenctengelyes mozgásérzékelő rendszer. A gyűrűt gyakorlatilag bármilyen eszközhöz lehet majd csatlakoztatni a telefonoktól és táblagépektől kezdve az okosTV-ken keresztül egészen a PC-kig. A mozgásérzékelők segítségével a felhasználó kezének minden rezdülését képes felismerni és azt jelként továbbítani az aktuális eszköznek, amelyet így apró kézmozdulatokkal lehet vezérelni.
„Jelenleg ahhoz, hogy mozgásunkkal irányítsuk a játékokat, drága eszközöket kell vásárolni: TV-t, Wii-t, Xboxot, vagy Kinectet, hogy csak néhányat említsek. Úgy hiszem, a mi érintésmentes, mozgásérzékelős okosgyűrűnk örökre megváltoztathatja a módot, ahogyan játszunk.” – nyilatkozta Guo Juan, a 2014-ben alapított cég vezetője.
Terveik megvalósításához azonban támogatókra van szükségük, ezért hamarosan elindítják Indiegogo-kampányukat, ahol 300 000 dollárt szeretnének összegyűjteni. Ha sikerrel járnak, elkezdődhet a fejlesztés és a gyártás. Ha pedig minden az előzetes számításaik szerint alakul, a Talon gyűrű kevesebb mint 100 dollárért lesz majd megvásárolható. Bővebb információkat a hivatalos oldalon találhattok.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Okosgyűrű lehet az új kontroller?
GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!