25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Austin Wintory jegyzi az Assassin’s Creed Syndicate zenéit

A zeneszerző korábban a Journey és a The Banner Saga muzsikájáért felelt.

Írta: GeryG

Talán apróságnak tűnik, de akkor is az egyik legfontosabb apróság minden játékban a zene. Különösen igaz ez a szerepjátékokra, horrorjátékokra, talán picit az akciójátékokra és stratégiákra is. Más szemszögből nézve pedig minden olyan játékban kulcsszerepe van, ahol a történet kiemelten fontos. Ilyen játék az Assassin’s Creed sorozat is, amelynek legújabb része, az Assassin’s Creed Syndicate idén októberben érkezik meg. A Ubisoft nem szeret bármit is a véletlenre bízni, ezért a játék muzsikájának megkomponálását egy videojátékok terén tapasztalt szerzőre bízta, ő pedig nem más, mint Austin Wintory. Nem ismerős a neve? Pedig az elmúlt bő évtizedben többször is bizonyította tehetségét. Olyan játékokban hallhattunk munkáit, mint az Age of Athiria, a Journey, a Saints Row: Gat Out of Hell, a The Order 1886, vagy a The Banner Saga.
Wintory saját bevallása szerint kezdettől fogva nagy rajongója a templomosok és orvgyilkosok háborúskodását feldolgozó szériának, ezért nem sokat gondolkozott, mikor felkérték az új rész zenéinek megírására. Munkájára nagy hatással volt a játék két főszereplője, akik eltérő személyisége is visszaköszön majd a zenében is. A Ubisoft egy videót is közzétett a világhálón, amelyben Wintoryt láthatjuk munka közben.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Assassin's Creed Syndicate

Platform:

Fejlesztő: Ubisoft Quebec

Kiadó: Ubisoft

Forgalmazó: PlayON

Megjelenés:
2015. október 23. PC
n/a: PS4, X1

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!