25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Szabadidő

Valóságshow is lesz a PlayIT előtt

Két hétig napi négy-négy összezárt videósra várnak mindenféle feladatok.

Írta: Dino 7 hozzászólás

A PlayIT már régóta kiemelt szerepet ad a népszerű youtube-osoknak, mi magunk is megdöbbenve láttuk a dedikálásoknál kígyózó sorokat a legutóbbi rendezvényeken. Az április 29-i, budapesti PlayIT Show-n is számos videós képviseli majd magát, azonban a szervezők ennél többet találtak ki, és a valóságshow-k mintájára készítik el két héten át - április 10-23. között - a PlayIT Házat. Minden nap négy videóst zárnak össze egy-egy napra, reggel 10-től este 10-ig különböző feladatokkal szembesítve őket. Klasszikus és mai játékokkal kell majd játszaniuk, egymással versengeniük, vagy közösen megoldva egy-egy feladványt. Napi ellátásuk (azaz enni- és innivalójuk) pedig attól függ, hogy teljesítenek. A Duna Pláza melletti helyszínen akár személyesen is lehet szurkolni a résztvevőknek, de természetesen YouTube-on és Facebookon is követhető lesz majd minden élőben. Este pedig napi összefoglalókat tesznek közzé. A végső döntő pedig a PlayIT-en lesz, ahol kiderül, ki kapja a PlayIT Ház vándorkupát.

Hogy ez a kezdeményezés mennyire viszi bulvár irányba a PlayIT-hez kapcsolódó eseményeket, azt mindenki döntse el maga. Az biztos, hogy a fiatalabb generációnak szól az egész, inkább ők azok, akiknek a résztvevők neve valószínűleg többet mond: Pamkutya, Gameday Iroda, Sirius, Bturbo, KD Csapat, Unfield, Zsozé, Viszkok Fruzsi, FollowAnna, valamint a GameStartól Kaci lesznek a játékosok a két hét folyamán.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Valóságshow is lesz a PlayIT előtt
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Dentonw7F
Dentonw7F [5]
En is szivesen osszezarnam oket... Egy eletre valamelyik Orosz gulagban.
Noggle
Noggle [224]
A Youtuber szakmához kell egyfajta szerencse is. Név szerint nem akarok bántani senkit, de igazi minőségi tartalmat az itt feltüntetettek közül kevés gyárt. Másrészt erősen kétlem, hogy youtuberek valóságshowjára úgy a második naptól bárki kíváncsi lenne. Más egy összevágott videót nézni, mint valós személyüket.
Másrészt, mint ahogy előttem írták, elég igazságtalan. Azt kell, hogy mondjam, hogy a közönség nem is igazán vevő a minőségi tartalomra. Egyszer belefutottam egy magyar csatornába, ami tulajdonképpen az egy kaptafára épülő szexista poénjukon és masszív trágár szövegekkel ér el magyar szinten elég komoly nézettséget, feliratkozó számot. Azt meg inkább ne is emlegessük, hogy a világ legnézettebb videói között olyan van, ahol annyi történik, hogy kinyitnak néhány Kinder tojást. Se hang, se semmi, csak egymás után kibontják.
Meg volt valami külföldi streamer gamer csaj, aki egyszer villantott (véletlenül?), majd média persze világszerte leközölte, azóta megugrott a feliratkozóinak száma.
gothmog
gothmog [4894]
de minimális gondolkozás után azért átjöhet, hogy ennek komoly kultúrája van, már itthon is >> ez kell a népnek. Inkább örülni kellene ennek, semmint ellene lenni

Bocs, tudom, hogy erősen van egy "fokozatbeli" csúsztatás abban, amit írni fogok, de ennyi erővel a Pumpedék, meg az aktuális VV vagy BB vagy egyéb ekvivalens műkörmös/műszájú/műpicsás pornós és/vagy sima kurvákat illetve szétszteroidozott/szétvarrt agyhalott divatcsicskákat szerepeltető/népszerűsítő műsoroknak is örüljünk, hiszen ennek már komoly kultúrája van itthon, ez kell a népnek (vagy legalábbis is egy nem elhanyagolható részének).

Ok, tudom, hogy igazságtalan vagyok, mert a PlayIT-es szereplők alapvetően nem ezt a közeget (nem ennyire "mély közeget") képviselik, de érted a logikát, ugye?

Meglehetősen off, de erről eszembe jutott egyébként, hogy ha már youtuber-ek és színvonal: azt, hogy mi a különbség a színvonal és a népigény vagy népszerűség között, azt jól mutatja, hogy anno pewdiepie a buzisan sikongatós walkthrough videóival milyen óriási nézettségeket tudott generálni (ma pedig már kb. arra is lenne többmilliós nézettsége, ha csak elfinganá magát, majd röhögne egyet), közben meg pl. ez az ember alig néhány ezer fős nézőtáborral kénytelen beérni, miközben egyébként holt intelligens módon, alaposan felkészülve faggatja ki a PC-s játékipar egykori legendáit és mai nagyjait (javarészt, de nem kizárólagosan rpg fronton), tényleg komoly (stílusában valószínűleg a legkomolyabb és leginkább mélyen szántó) beszélgetések közepette. De persze a világ már csak ilyen...
LordMatteo
LordMatteo [29272]
Minden bizonnyal teljesen öncélú, önmegvalósító jelleggel találták ki ezt a szervezők...ja, nem, várj, lehet, hogy azért, mert ez a népszerű most? Értem én, hogy egyszerűbb csak odahányni egyet, de minimális gondolkozás után azért átjöhet, hogy ennek komoly kultúrája van, már itthon is >> ez kell a népnek. Inkább örülni kellene ennek, semmint ellene lenni - az ilyen eventek mint a playit, ezek a játékosok, az ő közösségük tartja fent nagyjából a PC-s közeget.
stero
stero [770]
Ezt most miért?
Egy részük még csak nem is érdekes, a másik részüket meg nem ismerem. Gondolom ilyen gémpléjes, sztrímelős arcok. Hogy ebben mi a tartalom azt sosem értettem.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (7 db)