25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Méretes frissítéssel indít a Kingdom Come: Deliverance

Röpke 23 GB-ot kell letölteni a premier napján.

Írta: GeryG 2 hozzászólás

Ma már egyáltalán nem ritka, hogy egy-egy játék premierje napján mindjárt egy frissítés is érkezik hozzá. Ennek oka, hogy a premier közeledtével egy más (elvileg) stabilan futó játékot tesznek elérhetővé a fejlesztők a különböző platformokon. De ezzel maga a fejlesztés még korántsem ér véget, gyakori, hogy a már kiadott verzióban még számos dolgon finomítanak, esetleg találnak bennük hibákat. Ha ezt még időben orvosolni tudják, akkor jöhetnek a premiernapi frissítések.

Ez a sors vár a Kingdom Come: Deliverance-re is, amely mától érhető el PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Ám a jelek szerint rögtön egy DLC, kiegészítő vagy akár egy teljes játék méretével vetekedő frissítést is le kell hozzá tölteni. Az 1.01-es csomag ugyanis 23 GB-ot nyom és a jelek szerint nem csak apróbb finomításokat hoz magával:

  • több új esemény is került a világba
  • jelentős javításon estek át a párbeszédek animációi
  • a pénz- és tapasztalatszerzést teljesen újrakalibrálták
  • a fegyverek és páncélok tulajdonságait kiegyensúlyozták
  • általános fejlesztéseken esett át a harcrendszer
  • javítottak az NPC-k reakcióidején
  • finomítottak a hangeffekteken
  • most már lopakodás közben is lehet használni az íjat
  • a rábeszélés kezelőfelületét finomították
  • további kisebb hibákat is kijavítottak

A lista, ha nem is hosszú, de csupa jelentős elemből áll, vagyis bőven volt (és ennek fényében feltehetően még van is) mit csiszolni a játékon.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Kingdom Come: Deliverance

Platform:

Fejlesztő: Warhorse Studios

Kiadó: Deep Silver

Forgalmazó: PlayON

Megjelenés: 2018. február 13.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Sityi
Sityi [1616]
Én azt olvastam, hogy ez a CryEngine sajátossága. Szép nagy fájlokba pakolja a játék adatait, azt meg patchelni rémálom. Nekem úgy rémlik, mintha a Steam tudna delta patchelni, azaz csak a különbséget letölteni (tán az Arma 2 miatt hozták be, mert ott egy-egy patch azt jelentette régen, hogy az egész játékot újra le kellett húzni), de hogy konzolokon mi újság, azt nem tudom.
ivanova36
ivanova36 [1321]
Vajon mekkora az eredeti mérete? Mert ez a 23GB nem kevés, és így első benyomásom az, hogy valami hasonló párbeszéd hangozhatott el egy meetingen a fejlesztő-kiadó között:
2017 december
- Ki kell adni a játékot 2018 februárban!
- De közel sincs kész, még a harmada fejlesztés alatt...
- Nem kérés volt! Oldjátok meg hogy működjön, majd megjelenés után is foltozzátok tovább, de ki kell adni.
- Hát jó, de nagy lesz a kiadás utáni első pár patch.
- Nem érdekes. Széles sáv van mindenhol aki potenciális vevő, akinél mégsem, majd kazettán, floppyn, kislemezen, cd-n, dvd-n, hdd-n vagy akármin átviszi magához. Megoldják, hiszen azzal sem foglalkoznak ha béta verziót kapnak és a patchelés során elcserélitek a közel véglegesre, csak elinduljon nekik és nem legyen akkora blama benne mint az AC unityben. Valamit kapniuk kell ha már 60$-t kifizettek.

Régebben a megjelenés napi patch volt hivatott a warez nehezítésére. Ma meg befejezésre használják.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (2 db)