25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Új játékmóddal bővült az Amnesia: Rebirth

Ha túl félelmetes lenne a játék, akkor itt a kiherélt verzió.

Írta: GeryG 1 hozzászólás

A Frictional Games tavaly ősszel bővítette trilógiává az Amnesia franchise-t, amikor megjelent az Amnesia: Rebirth. A játék időben eléggé eltávolodott az előző két epizódtól, viszont az univerzum megmaradt, ahogy a stílus és a hangulat is.

Cikkajánló
Amnesia: Rebirth teszt – Hátborzongató újjászületés

Amnesia: Rebirth teszt – Hátborzongató újjászületés

A Frictional Games visszatért az Amnesia világába, de időben sokat lépett előre.

A játék nem kevésbé volt ijesztő, mint elődei, a játékosokat végig követte egy baljós érzés, hogy valami figyel az árnyékból, néha pedig szemtől szembe is lehetett találkozni azzal a valamivel – ami persze nem túl vidám összeborulást jelentett.

De a stúdió úgy gondolta, hogy talán túl is tolták egy picit az ijesztgetést, amivel esetleg elriasztottak néhány játékost. Pedig a sztori is megérdemli, hogy végigjátsszák. Ezért úgy döntöttek, hogy egy picit enyhítenek az ijedősök gyötrelmein.

Ezért megszületett az Adventure mód, amely el is vesz a játékból, de valamennyit ad is hozzá. A legfontosabb, hogy e módban kiveszik az összes ijesztő elemet, hangeffekteket és persze a szörnyeket is. Így a fejlesztők állítása szerint egy Indiana Jones szerű kalandot kapunk a korábbi horror helyett. Cserébe viszont néhány extra puzzle és fejtörő is kerül a játékba.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Amnesia: Rebirth

Platform:

Fejlesztő: Frictional Games

Kiadó: Frictional Games

Megjelenés: 2020. október 20.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

szbszig
szbszig [33602]
Érdekes kezdeményezés, de nagyon szimpatikus. Kemény horrort játszani én sem igazán szeretek, a sztorit viszont végignéztem YouTube-on, és kifejezetten tetszett.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)