25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Jön a negyedik! Készül az Amnesia: The Bunker

A horror franchise új része alaposan megváltozik az elődökhöz képest, nyílt világban fog játszódni.

Írta: GeryG 1 hozzászólás

Az első Amnesia játék, az Amnesia: The Dark Descent még 2010-ben jelent meg. A korábban a Penumbra játékokat készítő Frictional Games egy ódon kastély falai közé zárta a játékost, akinek meg kellett fejtenie a hely rejtélyét, miközben minden sarkon túl hátborzongató neszezéstől ugrált a vérnyomása. Három évvel később jött a folytatás (igaz, egy másik stúdiótól), az Amnesia: A Machine for Pigs egy picit más hangulatot hozott, de méltó volt elődjéhez. Trilógiává viszont csak 2020-ban vált a sorozat, amikor megérkezett az Amnesia: Rebirth. Ez más időben és egészen más környezetben játszódott mint az első két rész, de a végig feszült és kellemetlen érzést ugyanolyan hatásosan ültette el az emberben.

A Frictional Games ma bejelentette, hogy tovább folytatódik a nagyszerű sorozat, ugyanis már dolgoznak a negyedik játékon: jön az Amnesia: The Bunker. Az események egy első világháborús bunkerben fognak játszódni, mi pedig egy francia katona bőrébe bújhatunk. Hogy miért, azt egyelőre nem tudni, de elveszítette az emlékezetét, teljesen egyedül tér magához a bunkerben. Legalábbis ezt gondolja, amíg rá nem jön, hogy egy földöntúli rém is járja a sötét, kivilágítatlan folyosókat és termeket.

A fejlesztők azt ígérik, hogy ezúttal egy merőben más játékélményre készülhetnek a rajongók. Ennek alapja, hogy egy félig-meddig szabadon bejárható játékteret kapunk, ahol csak rajtunk áll, hogy merre megyünk és mit teszünk a túlélésünk érdekében. Szintén újdonság, hogy lesz egy revolverünk is, de az már a fenti első előzetesből is átjön, hogy lőszer nem sok lesz hozzá. Emellett a sötétséget egy dinamós zseblámpával lehet némileg szertefoszlatni, de ennek használata nagyon hangos lesz, így magunkra vonhatjuk vele a rém figyelmét.

A kijutáshoz akadályokat kell legyőzni és fejtörőket megfejteni. A készítők elmondása szerint ezekhez mindig több megoldás lesz, vagyis több irányból is megközelíthetjük az adott feladványt. Viszont a játék minden döntésünkre reagálni fog és annak függvényében változik a későbbiekben. Nem lesznek előre szkriptelt események, a rendelkezésre álló felszerelések és a megoldandó rejtvények is változni fognak minden új játékban.

Az Amnesia: The Bunker PC mellett PlayStation 4-re, valamint Xbox Series X/S-re és XBox One-ra fog megjelenni. Arról nincs hír, hogy a PlayStation 5 tényleg kimarad-e vagy csak később várható rá a játék. A premierre a tervek szerint 2023 márciusában kerülhet sor.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Amnesia: The Bunker
  • Amnesia: The Bunker
  • Amnesia: The Bunker
  • Amnesia: The Bunker
  • Amnesia: The Bunker
GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Skorpio90
Skorpio90 [5506]
Noice. Jöhet.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)