25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Késik az Amnesia: The Bunker

Igaz, csak egyetlen hetet. A háttérben más játékok megjelenése áll.

Írta: GeryG 2 hozzászólás

A Frictional Games már bizonyára az utolsó simításokat végzi következő játékán, az Amnesia: The Bunkeren. Ebben ismét arra a hátborzongató és idegtépő hangulatra számíthatunk, mint a franchise előző három felvonásában. Csak most egy első világháborús bunkerben.

A játékban egy francia katona bőrébe bújhatunk, aki arra tér magához, hogy teljesen egyedül van egy koromsötét bunkerben. Valahogy ki kell találnia, már csak azért is, mert valójában nincs is olyan egyedül. A sötét folyosókat egy túlvilági szörnyeteg járja, amely rá vadászik.

Az Amnesia: The Bunker több elemében is megújul elődeihez képest. A bunkert sokkal szabadabban lehet felfedezni mint a korábbi játékok helyszíneit, ráadásul a tárgyak, események és erőforrások is mindig változnak az újrajátszások során. Továbbfejlesztik az interakciókat és a hangeffekteket is.

Bár az Amnesia: The Bunker az eredeti tervek szerint május 16-án debütált volna, mára kiderült, hogy egy picit többet kell rá várni. Szerencsére tényleg csak picit, mert a premiert egyetlen héttel tolták el: május 23-ra. A háttérben ezúttal az áll, hogy az eredeti dátumot túl közelinek ítélték a készítők más stúdiók sikervárományos játékaihoz.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Shadowguard
Shadowguard [4250]
Én csak azt szeretném tudni, hogy mire gondoltak, mint más stúdiók és sikervárományos. Néztem most megjelenési listát, vele egy napon jelenik meg elvileg a Tin Hearts, ami egyébként egy aranyos játéknak néz ki, de szerintem nagyon más a célcsoport. Ami még a közelben lehet az a nyolcadikai Darkest Dungeon 2 vagy május 12. az új Zelda. Utóbbinál különösen nem látom a közös részhalmazt*
Vagy pedig az Outlast Trials early access megjelenés miatt tolták, de az meg nettó hülyeség lenne, mert ott pont az lett volna a jó, ha előbb megjelenik a játékuk. Ha esetleg jó lesz az Outlast vagy csak felkapja pár nagyobb streamer akkor ezzel a halasztással saját magukat lőtték t*k*n.

* Most tekintsünk el a magamfajta mindenevő hörcsögöktől és maradjunk a normális játékosoknál.

subject17: Saját példámból kiindulva az első esetnél maradva nálam volt már rá példa, hogy két játék egyszerre jelent meg, ami jobban érdekelt előrendeltem, a másiknál meg úgy voltam vele, hogy ha az elsővel végzek és jók lesznek a kritikák akkor megveszem akkor. A kritikák nem voltak jók, a második cím azóta is várja a maga 50%-os akcióját :)
subject17
subject17 [6533]
Biztos vannak valami statisztikák emögött, de így saját magamból kiindulva ezt a "más játék miatt pár napot toltuk" jelenséget rohadtul nem értem. Mert hát mik az eshetőségek?

1) Megjelenik ugyanabban az időpontban két játék, esetleg érdekel mindkettő, de nem szeretnék annyit költeni, így mérlegelek, és döntök az egyik mellett. Mi a lófasz fog változni egy héten belül? :D

2) Eleve csak az egyik érdekel, így csak bosszankodom, hogy pont azt tolták el egy számomra irreleváns cím miatt.

3) Mindkettő érdekel, és nem is számít a pénz, így megveszem így is, úgy is.

Max. annyit tudok elképzelni, hogy mondjuk valahol hetente utalnak fizetést (ismerősnek volt így UK-ben), és belekalkulálják, hogy ez megboríthatja valaki ítélőképességét, de nem tudom, ez is mennyire elterjedt dolog. :D

Vagy csak simán a launchday aktív játékosok száma lenne ennyire fontos mutató?
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (2 db)