25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Hangoljunk 10 perc Amnesia: The Bunker játékmenettel!

Bunkertúra, amitől feláll a hátadon a szőr.

Írta: GeryG

Annak idején a Frictional Games a Penumbra trilógiával tette le a stílusa alapjait. Azok a játékok egy grönlandi bányában játszódtak sötét folyosókon és tárnákban. Később erre alapozva született meg az Amnesia széria, amelynek első két epizódja még az 1800-as években játszódott, míg a harmadik már a második világháborút megelőző években.

Így jutottunk el az Amnesia: The Bunkerhez, amely az első világháborúba repíti az elég merész játékosokat. Ők egy francia katona bőrébe bújhatnak, aki egy elhagyatott bunkerrendszerben tér magához. Mindenki más eltűnt vagy épp csúfos halált halt, így teljesen egyedül van. Legalábbis emberként. Mert a sötét folyosókat és szobákat valami leírhatatlan rémség járja, amely rá vadászik.

A fejlesztők ma először mutatták meg a játékot egy picit nagyobb lélegzetvétellel. Egy tízperces játékmenet-bemutatót kaptunk, amelyben végre jobban is elmélyülhetünk a ránk váró hangulatban. És a látottak alapján egy újabb Frictional-gyöngyszemhez lehet szerencsénk.

A szokásos állandó feszültség köszön vissza a videóból is. Minden apró neszre és zörejre megrezzenünk, mert azt gondoljuk, hogy a rém a hátunk mögött settenkedik vagy a következő sarkon les ránk. Ilyen idegállapotban kell különféle fejtörőket és feladatokat megoldanunk, hogy végül valahogy kijussunk a bunkerből. A video alapján a korábbi játékokhoz képest összetettebb játékmenet, lootolás és akár még lövöldözés is vár ránk, de persze rambózni nem lehet majd.

Az Amnesia: The Bunker május 23-án fog megjelenni PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, valamint Xbox Series X/S-re és Xbox One-ra.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!