25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Untitled Batman Project

Jason13th | 2009.08.01. 02:21 | kategória: Batman 3

Íme Hát az első bejegyzés Batman eddigi(Nolan féle) és következő részével kapcsolatban! Elképzelések, véleményem szerinti utalások és egyéb dolgok!

Véleményem szerint a The dark Knight c. filmben rengeteg utalás volt még ha Nolan úgy is csinálta volna hogy nem ő fogja folytatni de szerintem ő fogja csak Nolan mindig mindenre próbál gondolni!

Első dolog ami legegyértelműbb az a macskanős utalás miszerint Lucius Fox megnyugtatja Bruce Wayne-t az új páncéljával kapcsolatban, hogy nem kell aggódnia a macskák miatt!

Második, ami nekem volt nagyon feltűnő az joker kiszabadulására szervezett két lábon járó bomba melybe egy kissé kezdetleges kérdőjel alakú bemetszéssel van odabiggyesztve a krapi pocijába a pokolgép! Egyesek azt mondják, hogy mert kikerüli a köldököt, de szerintem lehet bemetszést végezni a köldök más irányú kikerülésével vagy más formájúval! Lehetséges, hogy pont direkt így akarták becsapni a nézőt, hogy megnyugodjon a felől, hogy nem kérdőjel, hanem csak kikerülik a köldököt!

Killer Croc mindig is a szürkék útját taposta, gonoszok oldalán volt, mint hűséges gorilla viszont szerintem a maga buta módján, helyén volt az esze! Ha be is illesztjük KC-ot Nolanék valóságos Gotham city-jébe akkor az eredmény Tommy 'Tiny' Lister sebhelyekkel tarkítva! Számomra ez jött le, amikor megláttam a kompon!

Madárijesztőnek tulajdonítják az egész ideggázos terrortámadást a filmben és Ra's Al Ghul-t szinte elfelejtették! TDK-ban Scarecrownak már komplett bandája volt és droghálózata és lassan elkezdett uralkodni a drogpiacon! Nem kizárt, hogy már komolyabb ellenfélként benne lesz a következő részben!

A lényeg pedig most jön, az igazi talány és kérdőjel, aki nem más, mint Riddler!
Joker lehet, hogy össze-visszabeszélt, de lehet, hogy amikor őszinte akart lenni akkor őszinte is volt, miszerint ő nem más, mint egy autókat kergető veszett kutya! Mi van akkor, ha joker tényleg csak egy tervek nélkül szaladgáló őrült! Amikor összeraktam magamban egy képet akkor beugrott az, amikor a mindörökké batman-ben egyszer Two-Face módszerével akarták elkapni Betcit máskor meg Riddler módszerével és akkor sikerül! Joker is kétszer akarta elkapni Harvey Dentet és Batmant és amikor először próbálkozott akkor sosem sikerült, de amikor jött egy komoly terv akkor sikerült! Mi van akkor, ha joker próbálkozott, és amikor az ő módszere volt előnyben akkor nem értek semmit, viszont amikor jött egy zseni zseniális terve akkor bejött minden! Joker így tényleg nem viszonyul egy hatalmas koponyának, hiszen vizsgáljuk a tényeket!
Jokernek nem volt múltja ebben a filmben nem úgy, mint régen a Jack Napier féle verzióban! Jokernek nem volt neve se álneve még az ujjlenyomatára se lehetett egykönnyen rábukkanni viszont már a végén mikor szinte kezében volt minden, saját maga egy csapdába ment, egy torony tetejére és kivárta, hogy odamenjenek a rendőrök és batman és hagyta magát elfogni!
Számomra ez teljesen szürreális! Van egy ember, aki annyira vigyáz a saját múltjára, hogy ne derüljön ki semmi és mindenféle szuper tervet hoz létre majd csak, hogy elpaskolja Betci fenekét képes ott maradni és elkapatni magát! Mi van akkor, ha joker is csak egy része volt a tervnek és a Chase c. jelenetben ő már csak tette a dolgát, ahogyan el volt tervezve, Joker mondja is hogy imádja ezt a munkát! Munkát? Mit jelentsen ez?
Pl.: Lehet hogy nem is tudta hogy Gordon él!
Lehet, hogy a sétáló bomba már egy külső segítséggel jött létre és megvolt neki adva mikor milyen számot hívjon!
Jokernek sok barátja volt Arkhamban és összeismerkedhetett ott egy igazi nagy koponyával, esetleg lehet, hogy cellatársa is volt egy fanatikus, akinek az esze nem volt átlagos és folyton a talányokon járt, és hogy kit hogyan tud átverni! Összebarátkoztak vagy legalábbis szövetségre léptek, hiszen joker nem kedveli a tervező árulókat kik, ha a logika úgy kívánja, átlépnek a másik oldalra! Ezek után már csak a két őrült összjátékára volt szükség! És így gondolom, hogy benne lehet a következő részben Riddler!

Pletykák szerint még sok més ellenség is benne lehet vagy csak azok! Pingvin semmi képpen nem lenne jó húzás, hiszen De Vito féle pingvin számomra tökéletes kép! Maximum egy könyvelőnek képzelném el min Azzarello Joker c. képregényében!
Volt egy bejelentés miszerint elővesznek egy olyan ellenséget, aki még nem nagyon volt filmvásznon! Az első pletyka erre az volt, hogy megjelenik Black Mask, egy családgyűlölő psichopata aki apja koporsójából faragta maszkját! Hát nem tudom!
Aki még nem volt filmvásznon a batman filmekben az Mad Hatter aki végül is elképzelhető lehetne mert volt eddig félelem, káosz a városon viszont az erkölcsi mocsokról még nem esett szó! A Prostitúció, pedofília és egyéb nyalánkságok! És ebbe a képbe tökéletesen bele illene, alacsony csokornyakkendős kalapos ballonkabátos bácsi ki kedveli a szőke kislányokat hiszen rögeszméje az Alice csoda országban! Az elmeirányító kártyák és egyéb szürreális dolgokról meg lehet feledkezni és mondjuk a figurát Evilenkora venni!

Ha Batman szögre akasztkja köpenyét, akkor végülis előjöhetnek Bruce Wayne Ellenségei azaz Batman és bruce Wayne közös ellenségei!
Akik nem mások mint Dr. Hugo Stange, Selena Kyle, Jervis Tech, Bane és Edward Nygma (ezek azok akik rájönnek Batman kilétére képregényekben, nagyjából). Strange-ből adódóan már szálakat lehet vezetni Dr. Crane-hez aki kollégája!...

Szerelmi szálak, bonyodalmak, összeomlás, visszatérés az alteregóba és még sok-sok érdekesség! Szerintem elképzelhetetlen az utolsó batman rész Nolanék nélkül! Imádkozom, hogy így legyen! Igen utolsó, mert négy már nem kell maximum csak húsz év múlva a Beyond de most biztos nem! Köszönöm, hogy elolvastad elmélkedésemet, ezt a bejegyzést lehetőség szerint sokszor fogom frissíteni újabbnál újabb gondolatokkal, elképzelésekkel, találgatásokkal!

Utolsó módosítás: 2009.08.01. 02:32

Batman 3. részével kapcsolatos pletykák és annak tisztázásai

Jason13th | 2009.07.28. 21:54 | kategória: Batman 3

Most bukkantam erre a kellemes cikkre egyik kedvenc oldalamon! bemásolom nektek hogy mindenki tisztában legyen a dolgok állásával a batman 3. részével kapcsolatban! A teljes hír kepregeny.net -ről származik!

Néhány hónapja a Legendary Pictures honlapján megjelent egy kép a Batman 3 kapcsán, miszerint a kasszasiker folytatódni fog, azaz minden idők egyik legtöbb bevételét produkáló film, egy újabb fejezettel bővül.

A kérdés persze csak az, hogy mikor, és kik lesznek benne a főszereplők? Még be sem mutatták A sötét lovagot, máris olyan pletykákat lehetett olvasni az Interneten, hogy készülőben a harmadik rész, és megvan, kik lesznek benne a gonosztevők. Az egyik jelölt a Batman visszatérben is szereplő Pingvin volt. Philip Seymour Hoffman nevét pedig azonnal szóba hozták a karakterrel. A színészt több interjú során faggatták arról, tényleg ő lesz-e majd Oswald Cobblepot. “Ez őrültség, mert semmit sem hallottam erről egészen addig, még egy barátom tényleg nem olvasott róla. Ez egy kitaláció. Nehogy már egy igazi pingvint játsszak. Hogy néznék ki Pingvinként, miközben angolul beszélek. Senki sem keresett meg ez ügyben. Ez a legnagyobb ostobaság, amit valaha hallottam. A sötét lovag című film bemutatta a gothami alvilág főnökeit. Mi értelme lenne ezek után előhozakodni a karakterrel?” - nyilatkozta nem is olyan rég a színész, ezzel is eloszlatva a pletykákat.

Majd jöttek sorba az újabb kitalációk, ám ezúttal a téma az volt, ki alakítja majd a Macskanőt. Először Cher neve jött szóba, aki nonszensznek nevezte az egészet, majd Angelina Jolie, Rachel Weisz és Rhona Mitra követte, miközben az egyes honlapok már a Rébusz lehetséges megszemélyesítőiről és Kétarc visszatéréséről cikkeztek, noha ő a történet szerint meghalt.

A sorozatos pletykáknak David Goyer nyilatkozata vetett végett egy időre, aki szó szerint baromságnak nevezte a harmadik résszel kapcsolatos híreszteléseket. Aaron Eckhart pedig elmondta: “Úgy vélem, ha Harvey nem halt meg, akkor kómában van, és nem vagyok benne biztos, hogy felébred.”

Közben a Detective Comics régi-új írója, Greg Rucka is előállt néhány elképzeléssel egy újabb Batman-film kapcsán. “Most hogy Ms. Rachel Dawes eltávozott, szerintem logikus lenne elővenni Selina Kyle karakterét. Ez a megfelelő idő arra, hogy egy másik szerelmi szálat is bemutassanak. Azonban nincs semmi ötletem, hogyan képzelik el a harmadik részt, mivel a kedvenc rosszfiúmat, Kétarcot már a másodikban kicsinálták. Arra ösztönözném őket, hogy tartsák távol magukat annak a veszélyétől, hogy túl sok gaztevő ne szerepeljen a történetben. Úgy gondolom a szuperhős filmeknek nem tesz jót, amikor egy csapat gonosztevőt felvonultatnak” - kezdte Rucka, majd hozzátette: “Nem hiszem, hogy a mostani körülmények között ismét összehoznák a Macskanőt és a Pingvint, macskaâ?Œ halâ?Œ probléma!”

Az igazi problémát azonban mégis egy hamis interjú jelentette, ami Michael Caine-t hozta kínos helyzetbe, ugyanis az állt benne, hogy a harmadik részben a Rébusz is szerepelni fog, akit Johnny Depp alakít majd. “Az újságban olvastam, amiért le is szidtak. Torontóban beszámolt az újság a Rébuszról és mindarról, amiről azt hittem, “Nos, ők jelentették be.” Ezután találkoztam azzal a riporterrel, aki erről kérdezgetett” - kezdte az Oscar-díjas színész, majd hozzátette: “Ami az újságban megjelent, nem igaz. Nem tudok semmit, még mindig nem tudok semmit.”

Természetesen Johnny Depptől is megkérdezték, hallotta-e azokat a pletykákat, miszerint ő az egyik kiszemelt Rébusz szerepére. “Igen, hallottam róla. Ez teljesen rendben van. Mindig is kedveltem a Rébuszt. Mindig is kedveltem Frank Gorshint. Frank Gorshin zseniális volt. Mindig is nagyszerű színésznek tartottam. Szóval, ha alkalmam nyílik rá, minden bizonnyal élni fogok vele” - nyilatkozta a színész a rajongók nagy örömére.

Christian Bale szavai viszont már kevésbé voltak bíztatóak: “Őszintén szólva nem tudom, hogy valaha is látunk-e még egy Batman-filmet. Világos, hogy Chrisnek előbb ki kell találnia egy olyan történetet, ami elég jó. Amíg ez nem sikerül, nem lesz az egészből semmi.” Arra a kérdésre, ha Chris Nolan nem kívánna részt venni a harmadik rész elkészítésében, vajon mit tenne ez esetben egy másik rendező; a színész úgy nyilatkozott: “Egyelőre gondolni sem akarok ilyesmire, mivel nem tudom lesz-e egyáltalán harmadik.”

David Goyer azonban elárulta, hogy ötletek már vannak a harmadik rész története kapcsán, de semmi több, és elsősorban olyan gonosztevőt kívánnak bemutatni, aki eddig még nem szerepelt a mozivásznakon. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy 2012-nél hamarabb biztosan nem készül el az újabb Batman-film. Emellett Chris Nolan álláspontját is közölte: “Nos, ha jól emlékszem azt mondta, ha megtaláljuk azt a történetet, amivel ő is elégedett lesz, akkor talán visszatér.” A hírek szerint a Warner Bros. júliusban a San Diego Comic-Con idején majd egy hivatalos közleményt fog kiadni a produkcióval kapcsolatban.

Forrás:kepregeny.net, batman-on-film.com, movies.ign.com, splashpage.mtv.com

Brian Azzarello: Joker

Jason13th | 2009.07.28. 19:15 | kategória: Képregény

Kedves Batman rajongó társaim! Nem olyan régen Budapest egyetlen képregény boltjában töltve időmet társalogtam az eladóval és egy kínos néma percben mikor körülnéztem megakadt szemem egy érdekes képregényen!

Nem volt egy szokványos darab majdhogynem könyvnek tűnt először! Mutatóujjamat gerince tetejére helyezvén kicsúsztattam a könyvespolcról Frank Miller és Sale & Loeb féle fantasztikumok közül és mikor megláttam borítóját egy förtelmes vigyor tárult elém mely mellé egyszerűen csak annyi volt firkantva, hogy Joker!

Végigsimítva kezemet a könyv borítóján éreztem a dombornyomást a vigyor alatt és akarva akaratlanul leszedtem a könyv borítóját persze finoman és azonnal megpillantottam Jokert, az igazit, aki mindenki szívébe belopta magát Heath Ledgernek hála! Ekkor szerettem bele ebbe a műbe mely kiderült később, hogy nem is könyv, hanem képregény!

Brian Azzarello egy olyan fantasztikus képregényt alkotott, amely belátást nyer egy alternatív folytatásba a sötét lovag után! Persze megjegyzem, mind ez nem létezne a zseniális és talán korunk Hitchcockja nélkül, Christopher Nolan valamint Jonathan Nolan nélkül, akik létrehozták az egész valós Gotham cityt mely szinte olyan mintha bármelyik város lenne és nem egy bugyuta mese!

Ami rögtön szembetűnik a halandó képregény olvasónak, hogy ez egy olyan képregény végre valahára és ezért is egyedül álló különlegesség, mert Joker, Batman egyik főellensége viszont itt nincs Batman szinte az egész történetben, nem róla szól, hanem az alvilágról és hogy ott mennyire megváltoztak a dolgok, hiszen nincsenek olaszok, oroszok, valós gengszterek, hanem a maffiát flepnisek alkotják!

Batman ellenségei olyan színben tűnnek végre fel, amelyek felhagynak az eddig alkotott meseszerű, mutációs, sci-fis, bugyutaságokkal és végre mindenki olyan lehet, amilyennek lennie kellene a valós életben! Ezalatt azt értem, hogy például Killer Croc szinte minden képregényben, játékban, rajzfilmben és filmben egy mutáns, akinek tulajdonképpen több köze van a krokodilhoz, mint az emberhez! Vagy például ami számomra még nagyon szemet szúró dolog az Mr. Freeze!

Mr. Freeze létrejötte egy hibernációs balesetnek köszönhető, ami annyit jelentett, hogy lehült -20-30°C -ra és innentől kezdve nem bírja a meleget... Hát inkább megfázott volna és forró teát kellett volna, innia akkor talán legyűri a náthát! Valamint fény és gyémántok segítségével hűti le a várost! Ami mondjuk azért vicces, mert valóságban nem hűlne le a város, hanem maximum szivárvány fényekben úszna és mindenki énekelhetne Beatles-t (LSD).

De térjünk vissza a képregényhez!

Brian Azzarellonak köszönhetően végre lemoshatjuk a csipánkat az álomvilágból felkelvén és láthatjuk milyenek is valójában Batman ellenségei!

Kezdeném rögtön Killer Croc-kal aki szinte a legtöbb reformálást szenvedte el! Joker szabadulása után Arkhamból egy kis kitérő után rögtön Croc barátjához vette az irányt! Croc egy elég veszedelmes figura, de ez szerintem nem újdonság senki számára sem! Viszont ami lényeg, hogy KC elveszítette krokodil fogait, vörös szemeit és az evolúció során inkább egy hatalmas, kigyúrt pikkelysömörös négerre kezdett el hasonlítani, mint egy két lábon járó gyíkra! Furcsa szokásai itt is megvannak, nyers húst eszik, és egy hentesboltban van törzshelye és különös kegyetlenséggel intézi el ellenségeit!

Riddler a következő egyén, aki szinte teljesen megváltozott! Elhagyta, sajnálatomra, fantasztikus keménykalapját és kérdőjel alakú sétapálcáját melynek segítségével különböző elektronikai eszközök irányítását átvette. Átváltozott egy elég magányos, komor, szemüveges, hagyományos kalapos, kérdőjelekkel tetovált sánta Heckerré, aki kénytelen a járáshoz mankót használni! Történetesen a mankó kérdőjel alakú!

Képzeljünk el egy alacsony, köpcös könyvelőt nagy pocakkal és hitleri stílusú hajjal, monoklival! Pingvin elnyerte végre azt a küllemet, amelyet mindig is megérdemelt volna! Képzeljünk el egy kis kövér gyereket tele gátlásokkal nulla anyagi háttérrel, árván, egyedül a világban kinek életét leginkább kortársai teszik tönkre és ráragasztják a pingvin nevet! (Hasonló a sorsa Madárijesztőével de Scarecrow nem szerepel sajnos ebben a képregényben)!

Legvégül Joker. Tulajdonképpen róla szól az egész történet! Pszichopata, múlt nélküli vezető visszatér a nagy aláztatás után és próbálja visszahódítani a várost magának persze sikertelenül, mert végén jön az igazságosztó árnyék és véget vet vigyori barátunk próbálkozásainak! Viszont ebben a képregényben szemtanúi lehetünk néhány komolyabb joker gyilkosságnak, ami a TDK-ból kimaradt! Szembesülünk az igazi szörnyeteggel, aki elevenen megnyúzza az árulókat és idegen öregeket kínoz meg lakásukban!

Véleményem szerint az egész 70 éves Batman kultusz leginkább ennek köszönheti sikerét, hogy szinte minden ellenség egyenrangú félként szerepel a történetekben! Rendelkeznek múlttal és élettel, mint a főhős nem úgy, mint más képregényeknél ahol az ellenségek jönnek, aztán mennek, is mint Gyors János…

Riddle me this! Riddle me that!

Jason13th | 2009.07.28. 07:39 | kategória: Riddles

It's just a simple paper,
Or can be nothing or metal,
However it's just troublemaker,
But sometimes if i don't have this,
I can't feel better!

Riddle me that please!
Let's play a little quiz!
Here is a game from my pen,
Please do everything what you can!

In my old street,
Where was my father's seed,
There was a little shop,
Where was the old hope,
Ancient, antique, archiac hole,
Who owned this store?

More words from my lips,
Coward people don't like this,
I found nine or seven eggs,
It will clamber up to legs!

Two of my favourite things and one of my task,
If you are smart you find what a woman never had ask...

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.