Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

szbszig blogja

Warcraft Adventures: Lord of the Clans – extended walkthrough video

szbszig | 2012.04.01. 22:16 | kategória: Warcraft | 2 hozzászólás

Két évvel ezelőtt írtam a Warcraft Adventures: Lord of the Clans című soha el nem készült kalandjátékról egy blogos bejegyzést. Aki esetleg nem olvasta volna, és a játékot sem ismeri, annak ajánlom, hogy most pótolja.

Azt a bejegyzést tulajdonképpen egy gameplay video ihlette, amire véletlenül bukkantam. Az a videó volt vélhetően az első ilyen, amely a játékról készült, és felkerült az internetre. Azonban az is csak a játék legelső helyszínét, Durnholde Keepet mutatta be. Azóta kicsit felgyorsultak az események. Tavaly egy másik ember is töltött fel a YouTube-ra walkthrough videót. Sajnos ez sem teljes, azonban jóval hosszabb a korábbinál, két és fél órányi gameplayt tartalmaz, valamint négy további helyszínt mutat be:
- Durnholde Keep környéke a gnómok műhelyével és Doomhammer kunyhójával
- az orkok és szövetségeseik rezervátuma
- a Frostwolf klán búvóhelye a hegyekben
- a törpék erődítménye a griffmadarak fészkével
A videóban Thrall találkozik orkokkal (Drek'Thar), goblinnal (Gazlowe), gnómokkal, trollal (Zul'jin), ogrével, farkassal, törpékkel, griffmadarakkal, illetve egyéb csak később, a Warcraft 3-ban megjelenő szörnyekkel, mint például a wendigo.
Sajnos mivel a játék csak béta állapotú, így az átvezető jelenetek hiányoznak. Pont a legfontosabb beszélgetések nem készültek el, mikor Thrall találkozik a lázadásra készülő Grom Hellscreammel vagy a remeteként éldegélő Orgrim Doomhammerrel, illetve a Frostwolf klán gyűlései. Ennek ellenére a walkthrough videó így is nagyon értékes és érdekes.

Warcraft Adventures: Lord of the Clans (walkthrough by MAN-biker) (part 1)

Warcraft Adventures: Lord of the Clans (walkthrough by MAN-biker) (part 2)

Warcraft Adventures: Lord of the Clans (walkthrough by MAN-biker) (part 3)

Warcraft Adventures: Lord of the Clans (walkthrough by MAN-biker) (part 4)

Warcraft Adventures: Lord of the Clans (walkthrough by MAN-biker) (part 5)

Warcraft Adventures: Lord of the Clans (walkthrough by MAN-biker) (part 6)

Warcraft Adventures: Lord of the Clans (walkthrough by MAN-biker) (part 7)

Warcraft Adventures: Lord of the Clans (walkthrough by MAN-biker) (part 8)

Warcraft Adventures: Lord of the Clans (walkthrough by MAN-biker) (part 9)

Warcraft Adventures: Lord of the Clans (walkthrough by MAN-biker) (part 10)

Warcraft Adventures: Lord of the Clans (walkthrough by MAN-biker) (part 11)

És végül egy kis személyes vélemény. Igazából annyira nem tetszik, mint amennyire vártam, és amilyen lelkesen álltam neki a nézésének. A rajzfilmszerű grafikával nincs semmi bajom, bár egyes fajok ábrázolása, például a törpéké, elég furcsára sikeredett. Különösen tetszett a brutalitása. Thrall ugyan egy nyámnyila alak, aki nem vágja át az alvó őr torkát, és a légynek sem hajlandó ártani az egész videó során, azonban offscreen erőszakkal tele van a játék. Elképesztő mennyiségű hullát, csontvázat, koponyát és levágott fejeket találni benne, amik nemcsak díszletként bújnak meg a háttérben, hanem szerves elemei a történetnek: az elhullott őr agyába fúródott dárdát kell kihúznunk; a farkas rothadó teteméből, amin keselyűk lakmároznak, kitépjük a veséjét stb. És mégis ennyi brutalitás mellett a játék nagyon sokszor komolytalan. Ami önmagában talán nem is lenne baj, de nincs meg az az egyensúly a kettő között, ami mondjuk az eredeti Secret of Monkey Islandben megvolt, ahol a sötét és rémisztő hangulatot nagyszerűen oldották a jobbnál jobb poénok. A másik probléma, hogy poénokról itt nem is nagyon lehet beszélni. A komolytalanságok inkább fárasztóak, mint viccesek. Az egész gnómos helyszín például nagyon kínos szerintem, én nem nevettem egy cseppet sem rajta, csak a fejemet fogtam végig (meg a fülemet be a disznók idegesítő, kikapcsolhatatlan sivítozása miatt).

A két évvel ezelőtti, húszperces gameplay videó alapján még nem értettem, miért hagyták félbe a projektet. A mostani, két és fél órás anyag alapján viszont már kezdem kapisgálni. A Blizzard hivatalos magyarázata valami olyasmi volt 14 évvel ezelőtt, hogy nem ütötte meg a szükséges szintet, és gyenge játékot nem akarnak kiadni. Azt azért nem hiszem, hogy csak ez állt volna a háttérben, de most már legalábbis ezt az érvet nem tartom teljesen hülyeségnek.

Utolsó módosítás: 2012.04.02. 23:59

Hozzászólások

xeLaR
1 | xeLaR 2012.04.02. 23:33
Végignéztem ezt a végigjátszást, és én sem ájultam el ettől. Többnyire a te véleményeden vagyok, hogy túlságosan elkomolytalankodták az egészet. Ez egy nagyszabású történet lenne, amiben rabszolgából félelmetes hadúr leszel. És ez a nagyszabású hangulat teljesen hiányzik ezekből a videókból. Pedig a szereplők hangjai egész jóra sikeredtek, ami főleg a tapasztalt szinkronszínészeknek volt köszönhető (pl. Tony Jay, Clancy Brown, Peter Cullen). Az animáció nem az igazi, és miután megtudtam, hogy ugyanazok csinálták, mint akik a CD-I Zelda játékokat, nem is igazán lepett meg, hogy nem jó. Tényleg jó döntésnek bizonyult, hogy nem engedték piacra dobni ezt. Ez azért rendesen tönkretette volna a Blizzard momentumát...
2 | Yaho0 2012.04.04. 21:59
Nem véletlenül nem adták ki ezt a játékot. A Blizzard sohasem ad ki szart a keze közül, és ezt nem azért mondom, mert fanboy lennék. Egyszerűen ők ezt megtehetik és ezért is tisztelem, hogy egy félkész játékot is képesek a kukába dobni csak azért, mert nem érte el a kívánt színvonalat. Igaz, hogy ők sem mentesek a pénz hajhászásától főleg a WoW esetében, de legalább nem cseszik át a népet pedig ezt is rengeteg ember megvette volna.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.