25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Rally Revo - A SEGA új csodája

Írta: padavan

A SEGA tegnap jelentette be következő autó játékának a készítését, a SEGA Rally Revo-t. Mint ahogyan az már lenni szokott, az első bejelentéssel együtt kaptunk a nyakunkba egy jókora ígéret halmazt, következő generációs, elképesztő minőségű és szépségű grafikáról, csontrepesztően realisztikus fizikáról, interaktív, az ütközések, becsapódások szerint illendően deformálodó környezetről, és persze az eddig soha nem tapasztalt vezetési élményről.
A SEGA Rally Revo magasabb fokozatba kapcsol a forradalmi pálya-deformációs technikájával, nagy ügyességet követelő kihívásaival, és szemkápráztató grafikai megjelenésével, főképpen a next-gen rendszereken” – Mondta Scott A. Steinberg, a cég marketing osztályának egyik fejese.
A pálya-deformációval kapcsolatban érdekességképpen elhangzott, hogy ennek lényege az állandóan változó terepviszonyok. Egy több körös versenyben realisztikus módon fog változni a talaj minősége és minden jellemzője, így amikor másodszor, vagy harmadszor esünk be ugyanabba a kanyarba, lehet, hogy egy másik autó kerekei által vájt gödröcske váratlanul megdobja a verdánkat, és a repülés közben felpörgő motor visító hangja közepette csapódunk neki egy út menti fának. Mindezen felül az aktuális időjárás is megnehezítheti a dolgunkat, hiszen például egy kiadós esőzés könnyen dagonyatengerré változtathatja a néhány körrel ezelőtt még barátságosabb földutat, de egy kiadós havazás sem teszi majd kellemesebbé a versenyt.
Mit sem ér egy játék beharangozása, ha nem hangzanak el könnyelmű ígéretek a mesterséges intelligencia nagyszerűségére vonatkozólag, és lám, most sem történt másképp. A SEGA szerint egy minden eddigi autós játékot kioktató AI fogja vezetni az NPC kocsikat, amely dinamikusan változtatja, igazítja vezetési stílusát a változó körülményekhez.
A jól hangzó ígéretcsomaghoz még csapjuk hozzá a nagyszerű, részletes singleplayer játékmenetet, a multimóka eddig soha át nem élt izgalmait, és ezek után csak áhított várakozásban kell megérnünk, hogy a csoda még az idén az ölünkbe pottyanjon, méghozzá PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra egyaránt.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!