25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Konzol - Microsoft

Gears of War 2 - totális siker

Fantasztikus nyitóhétvégét produkált az Xbox 360 "elsőszámú" játéka.

Írta: Retee 8 hozzászólás

Megjelent, és egyből nagyot is robbant a Gears of War második része, amelyet nem véletlenül hívtunk idézőjelesen az Xbox 360 elsőszámú játékának, hiszen az első rész után a második is hatalmas bevételforrásnak tűnik. A nyitóhétvégén húsz országban kezdték el árulni a GoW második epizódját, és bő két nap alatt 2 millió darabot adtok el belőle. Csak a viszonyítás végett: az év játékáért egyértelműen versenyben lévő Far Cry 2-ből három hét alatt 1 millió példány fogyott, amivel a kiadó igencsak elégedett is. A GoW azonban úgy látszik legyőzhetetlen, ezt bizonyítja az is, hogy az első hétvégén több mint másfél millióan loggoltak be vele az Xbox Live-ra.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Gears of War 2

Platform:

Fejlesztő: Epic

Kiadó: Microsoft

Forgalmazó: Microsoft Magyarország

Megjelenés: 2008. november 7.

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Corvus5
Corvus5 [2011]
100%-osan egyetértek veled, szerintem kitűnően leírtad a lényeget. A PC minden tekintetben jobb, mint a konzol. Ez nem vitaalap, hanem tény. Most nem akarom újra leírni, amiket írtál, de ajánlom mindenki figyelmébe. Ha nem így lenne, akkor nem kellene ilyen gusztustalan módon ráerőszakolnia a Microsoftnak se az emberekre a konzoljait, mivel magától értetődően azt venne mindenki.

Az egyetlen érv a konzolok mellett, h hamarabb jelennek meg rá dolgok, bár ez is csak a türelmetlenek számára fontos.
A másik, h minden konzolos azzal érvel a pc ellen, h az drága, egy Xbox 360 pedig már csak 40 valahányezer. Na ja. Csak éppen azt felejtik el leírni, h az az Arcade, ami hígfos, grillezni lehet rajta, szétfüstöl, mert túlmelegszik. Nem tudsz vele se multizni se, se demókat letölteni, mert ahhoz ugye már kell tárhely, ami nincs neki. Szóval ha nem gagyit akarsz, akkor Premiumot, vagy Elitet kell venned, ami már 60-90 ezer Ft között mozog. Azután hamarosan dobhatod ki, mert kiderül, h gyárihibás, vagy csak szimplán kihoztak vmi új technikát, amit a tied már nem tud...stb. Szóval ha haladni akarsz a korral, itt is ugyanúgy kell fejleszteni, mint PC esetén, csak itt nem egy-egy komponenst cserélsz, hanem a komlpett konzolt. És akkor az előbb említett játékárak. Ha havonta csak egy játékot veszel egy évben, akkor is már 100 ezret minimum spóroltál a pc-vel, a méregdrága Xbox 360 játékok miatt. Ha pedig multizni akarsz, akkor a játékon túl még fizess live-ot is... na persze... mikor PC-n meg ingyen van. Összegezve: Xbox360: 60-90 ezer Ft, játékok 14-17 ezer Ft/db, live: tudja a fene, de azt rendszeresen fizetni kell. Szóval lehet számolgatni. A vásárlás évében a konzol legalább 200 ezer Ft, havi egy játékkal, multi nélkül. Aztuán pedig havi egy játékkal számolva min. 100 ezer Ft/év plussz a pc-hez képest, annyiból pedig már lehet PC-t fejleszteni. Nem beszélve arról, h 100-150 ezer Ft-ból olyan PC-t lehet összeállítani, ami "agyonveri" bármelyik konzolt, és évekig megfelel. Én is kb. 3-4 évente fejlesztek.

Nekem egyébként semmi bajom egyik konzollal se, mindenki azt választja, amelyiket akarja. Majd ha lesz saját keresetem, én is valószínűleg befizetek egyre. Engem azok zavarnak már, akik jönnek verni a nyálukat, meg lehúzni a PC-t, közben mese habbal, fele sem igaz annak, amit írnak. Persze ez most Xbox360 cikk, de így szokott lenni.

A warezról csak annyit, h akkor ajánlott lemondani a liveról, mert esélyes, h letiltanak. PC-n nincs ilyen probléma, és azt hiszem több játékot törnek fel rá, mint Xbox 360-ra.

Peace
Szabip
Szabip [2426]
Pont ez az, ezt utálom, hogy miért kell rákényszeríteni a PC-sekre a konzolokat, a Microsoft is ezt műveli már évek óta, van akinek nincs rá igénye.

Max 7e forintért vettem meg teljes értékű játékokat újonan: Witcher, GOW1, World in Conflict, Warhead, Unreal T3, Assassins Creed, Mass Effect stb.. és jön a FC2, BiA stb..
A Dead Spacet 3e ért vettem le a polcról (kis szerencsével) mellette a konzolos 17e vel szemben :-D

Kevesebb mint egy boxos játék feléért! Jobb minőségű grafikát (szebb textúrák, nagy felbontás, nagyobb látótávolság, jobb élsimítás és Anizo szűrés ami konzolon nincs) számomra kényelmesebb irányítást, jobb multit, sokszor bővített tartalmat kapok, akkor miért is kellene nekem konzolt venni?

Lehet persze jönni a gépfejlesztéssel, de elárulom lehet ezt okosan átgondoltan csinálni, most 3 éves ciklusokban fejlesztem a gépem, ez a második ez a stratégia kiválóan működik nálam.

RTS-ek sokkal jobbak PC-n RPG-kből dömping van arról nem is beszélve, hogy jobban irányíthatók PC-n lásd Mass Effect amit a Gurusok emeltek ki mint sokkal jobb kezelőfelületet és irányítást a konzolhoz képest.

FPS számomra úgyszintén sokkal jobban irányíthatóbb mint konzolon, és szinte minden jó FPS- jön PC-re vagy csak arra... Bárcsak összeeresztenék egyszer a COD ben a konzolosokat és a PC-seket hülyére lennének vereve a konzolosok az irányíthatóság miatt, persze ez a MS-nek nem lenne érdekében. PC-n továbbá összetettebb még mindig több játék, nem elnagyoltak.

A konzol célközönsége tisztán látszik, hogy a 14 év körüli korosztály, a PC-n többnyire idősebb nem véletlen miért nem kelendők az RTS-ek annyira konzolon (irányítást leszámítva).

Egy játék van amit irigylek momentán a konzolosoktól az a GoW2 (a Fable 2 úgy is jön PC-re).
Eleve autós játékot, nem tudnék fotelből játszani TV elött mert hova teszem a kormányt, továbbá a PC több dologra jó, így számomra és sok PC-s számára nem nyerő a konzol ezt kellene megérteni...

Félre értés ne essék, biztos vagyok benne, hogy vannak jó játékok konzolon, realitás talaján élvede, de nem az én (mi) világunk ennyi...

Ennyi évesen nem tudod megállapítani, hogy mennyit fogsz keresni erre ne alapozz...
RAI*DEN
RAI*DEN [3086]
Nem azért, de sokan PC-re se vesznek játékokat, nem hogy konzolra, akkor meg ki a hülye gyerek?:-) Amúgy meg, én úgy saccolom, ha sikerül talán egy jól jövedelmező állásban elhelyezkednem mikor eljön az ideje, akkor gyerekjáték fenntartani egy konzolt játékvásárlással együtt, szóval nekem tök mind1 jelenleg, mert sokba nem kerül...
nyomi
nyomi [7250]
jaja, sokkal jobb havonta venni xboxra játékot 17 ezerért :P
RAI*DEN
RAI*DEN [3086]
Szerintem egy jó darabig ne nagyon reménykedj a PC verzióban. Ha ki is jönnének PC-re, az talán fél év múlva lenne. Amúgy nagyon jó kis gamma. Egyszer már kipörgettem(X360 rulz8-) ), de nem igazán lehet megunni, hogy őszinte legyek. Hardcore-on kicsit húzósabba játék, de könnyen megbírkózok vele. Jah, és aki ezek után azt mondja, hogy 46ezer kékhasúért nem éri meg venni egy X360-anat ilyen jó kis játékokkal, az meg is érdemli. Lasa n2 éve vagyok boldog X360 tulaj, semmi baja nincs a gépnek, kifogástalanul visz minden játékot, és többek között hónapokkal előbb kipörgethetem a Mirrors Edge-et, meg már végigjátszhattam a Gears of war2-őt, valamint a Fable2-őt :). Végül is nem akarlak rábeszélni, de azért néhányan beismerhetnék már, hogy jóval kifizetődőbb egy X360 vásárlása, mint évi szinten 10ezreket áldozni a gépfejlesztésre...
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (8 db)