25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

E3 2016

Friday the 13th: The Game játékmenet-bemutató

Jason Voorhees egy kis éjszakai kaszabolásra indult az E3 alkalmából.

Írta: GeryG

Tavalyi bejelentése óta több video is felkerült már a világhálóra a Friday the 13th: The Game-ből, ám ezek vagy a fejlesztésbe engedtek picit belesni vagy épp egy nagyon (értsd: NAGYON) korai prototípusból származó felvételek voltak. Később aztán rövidebb jeleneteket is láthattunk már a játékból, de összefüggő játékmenet-bemutatóra egészen mostanáig kellett várnunk. Tegnap végül megérkezett ez is, az alábbi videón Jason Voorheest, mindenki kedvenc hokimaszkos gyilkosát láthatjuk akció közben. A látottak alapján szépen halad a fejlesztés, bár az animációk (és főleg a különböző előre rögzített jelenetek összemosása) még elég darabosnak tűnnek. Emellett egy picit fura az ide-oda teleportálgatás a pályán, remélhetőleg nem ezzel szeretnék szimulálni a horrorfilmekben gyakori „hiába fut az áldozat, a gyilkos lassan cammogva is mindig utoléri” jelenséget. A jelek szerint Jason kihasználja majd a környezeti adottságokat is, miközben rég lefejezett anyja suttog mindenféle felbujtó dolgokat a fülébe.
A video második felében aztán változik a kép, immár az áldozatok oldaláról figyelhetjük az eseményeket. Őket is mi irányíthatjuk majd és célunk természetesen a túlélés lesz. Ha a gyilkos elkap minket, még van esélyünk kiszabadulni a szorításából. Ha pedig épp nem lát minket (vagy legalábbis mi ezt hisszük…), akkor bezárkózhatunk egy faházba, megpróbálhatjuk elterelni a figyelmét és elbújhatunk valahová abban reménykedve (ha… ha… ha…), hogy nem talál meg minket.
A Friday the 13th: The Game a tervek szerint idén ősszel jelenhet meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Friday the 13th

Platform:

Fejlesztő: Illfonic

Kiadó: Gun Media

Megjelenés:
2017. május 26. PC
2017. október 13. PS4, X1
2019. augusztus 13. Switch

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!