25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

13 millió Cyberpunk 2077-et adtak el eddig

...a visszatérítéseket is beleszámolva.

Írta: Dino 7 hozzászólás

Kétségtelen, hogy nagyon nagy gáz, ami a Cyberpunk 2077-tel történt, és egyértelmű, hogy ilyen formában nem kellett volna kiadni a játékot – vagy legalábbis vissza kellett volna tartani például a konzolos változatot (minimum az előző konzolgenerációt). De ami történt, megtörtént, a vezetőség most már nem tud változtatni korábbi elhibázott döntésein, így marad a tűzoltás és a cég renoméjának helyreállítása. Hogy ez mennyire fog sikerülni, az majd hosszabb távon derül ki, jelenleg viszont úgy néz ki, hogy a vásárlók nem teljesen igazolják a játékot övező hatalmas felháborodáshullámot.

Azt követően ugyanis, hogy előrendelésben 8 millió példányban fogyott a játék, befektetőknek szánt jelentésükben most újabb számokat tett közzé a CD Projekt RED a kereskedelmi eredményekről, és ez elég jelentős emelkedést mutat: már 13 milliónál jár az eladott darabszám. Ez az adat pedig az eddigi visszatérítések utáni állapotot tükrözi – egész pontosan a december 20-áig tartó időszakot –, azaz levonták belőle azoknak a példányait, akik csalódottságuk miatt visszakérték pénzüket, akár valamelyik digitális áruházban vagy normál üzletben, akár e-mailben jelezték erre vonatkozó igényüket a fejlesztőknél.

Cikkajánló
Cyberpunk 2077 teszt – Az év játéka/bukása?/!

Cyberpunk 2077 teszt – Az év játéka/bukása?/!

Emeljük piedesztálra vagy küldjük a pokolba a CD Projekt RED-et?

Ezzel az eredménnyel pedig a botrányok ellenére is a 2020-as év legerősebb rajtját sikerült elkönyvelnie a Cyberpunk 2077-nek – de legalábbis ott van a csúcs közvetlen közelében. Becslések szerint ugyanis például a kiadójánál rekordokat döntő Call of Duty: Black Ops Cold War 10 millió példány körül fogyhatott a megjelenést követő első 10 napban, az Assassin's Creed Valhallából legalább 3,5 millió darabot vásároltak, a The Last of Us Part 2 4, a Ghost of Tsushima 5 millió példányban kelt el ugyanezen időszakban, az Animal Crossing: New Horizonsból pedig 11 nap alatt közel 12 millió darab fogyott.

A fejlesztők eközben igyekeznek mindent megtenni, hogy olyanná varázsolják a játékot, amilyen formában annak megjelennie kellett volna. A napokban megérkezett az 1.05 verziójú hotfix, számos hibát kijavítva. De fény derült egy jelentős hibára a mentett állások kapcsán is: amikor kb. 6 MB körülire nő a file, a játék elkezd belassulni, 8 MB-ot elérve pedig már sérültnek jelzi a mentést, és nem lehet visszatölteni. Ezt leginkább sok-sok cucc felhalmozásával lehet elérni.
FRISSÍTÉS [2020.12.24. 0:15] Megérkezett az 1.06-os hotfix, amely a mentések fileméretével kapcsolatos problémát is megoldja (a már hibássá vált mentéseket azonban nem tudja helyreállítani).

Cikkajánló
Cyberpunk 2077 – PlayStation 4 Slim másodvélemény

Cyberpunk 2077 – PlayStation 4 Slim másodvélemény

A Sony előző generációs konzolján is kipróbáltuk a játékot.

Ha érdekel a játék, csatlakozz Cyberpunk 2077 Hungary Facebook-csoportunkhoz!

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Cyberpunk 2077

Platform:

Fejlesztő: CD Projekt RED

Kiadó: CD Projekt

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés: 2020. december 10.

Minimális rendszerigény: Több szint lett meghatározva, így talán egyszerűbb, ha itt nézitek meg.

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Dino
Dino [5993]
És közben megérkezett az 1.06-os hotfix, ami pont erre a 8 MB-os fileméret-problémára is javítást ad.
Dino
Dino [5993]
subject17: Köszi, elírtam, javítva. :)
subject17
subject17 [6530]
Jah no idea, én az a típus vagyok, aki az első adandó alkalommal elad / lebont minden szart minden játékban, szóval nem én leszek az, aki kijavít. :D
davkar9
davkar9 [11296]
Ez így most már csak a földön heverő mozdulatlan test rugdosása... Játék végére a legnagyobb mentésem se érte el a 6 mb-ot (5,74 max). Lootoltam, craftoltam. Tárolóba is raktam cuccokat, igaz nem 68712 elemet, de úgyis mindenki hamar rájöhet magától, hogy a fölösleges felhalmozni dolgokat, mert a szétszedésnek-eladásnak több értelme van, jobban megéri.

Persze javítsák ki mihamarabb, de az átlag játékosnak nem kell beszarnia ettől a bugtól.
subject17
subject17 [6530]
... Igen, ezt mondom én is, hogy nem lesz nyolc gigás save file-od, typozták a megát. 8 MB feletti fájl esetén válik (válhat?) korrupttá, ez egy adott slotot érint.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (7 db)