25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Sziget 2009 2. nap

Gerry | 2009.08.15. 17:43 | kategória: fesztivál

A Szigetes második napok általában úgy jellemezhetőek,minthogy a paleontológusokat módfelett érdeklő koszminták elkezdik hosszúútjukat a megkövesedés felé vezető rögös,mi több mocskos úton. Idén persze speciális bizgerentyűvel van leszórva az utak jó része,melynek folytán valóban mintha kevesebb por lenne. Bár ebben sem vagyok biztos, de a pszichózis működik - ellentétben a szent, és már-már kultikus státusnak örvendő toi-toik közelébe szórt baktériumoknak nagyon nem tetszik a szigetes ammónia, lévén ott bűz aztán van, mint eddig. Pontosabban nem bűz, hanem összehasonlíthatatlan toi-toi szag. Szigetkellék,mondhatni.
Bezzeg az idén feltűnt Lyoness-ügynökök eddig nem voltak Szigetkellékek. Mondom de rámenősek vagytok. Mondja nem, csak jót akarnak nekünk. Mondom na pont ezért nem kérünk a dologból. Mert jót akarunk. Magunknak.

Az amúgy elkerülhetetlen koszosodáson persze az esti fürdés segít,mint azt már az előző postban ecseteltem; a fürdő maga a high-tech, és még tiszta is. Az már más kérdés, hogy dögfáradtan, és esetlegesen cefet hidegben kinek van kedve tusolgatni: elárulom, senkinek sem. De az akkurátusság győz, lévén mérsékelt romantikafaktort jelent, ha az ember saját magával ragad össze.
A csütörtöki nap elhozta nekünk a Toten Hosen-t, amiről bővebben főszerkesztőnk már értkezett: én magam egy komplett istenkáromlást és szentségtörést végrehajtva a Szeparéban ülve, oldalról követtem a koncertet: amennyi érdekelt, annyit láttam is, de a lábaim módfelett tiltakoztak volna egyéb terhelés ellen. Azt mondjuk nem tudnám megmondani, hogy pontosan mit is csináltunk a TH és Fatboy Slim között, de mivel alkoholt egy csöppet sem ittunk (na jó, a mai nap két korty sört), mégsem idillikus részegeskedésre sem lehet fogni a dolgot. Másra se, így fogjuk mondjuk az evésre. S fognánk ezt Norman Cook produkciójára is,amely nagyon nem jött be. Félreértés ne essék: aki szereti a stílust,annak mindenképpen nagy élmény lehetett a lapopdj által levezényelt másfél óra, illetve annyira nem is tücögött (mélyebb stíluselemzésbe ne menjünk bele, maradjunk a karaktertakarékos tücögésnél) , de mégis; jobbnak láttuk stratégiai visszavonulót fújni a Világzenei Nagyszínpad és a Orqueste Buena Vista Social Club irányába, ami…jó volt. Frissnek és fiatalosnak márcsak a felállás tagjainak életkorából kifolyólag sem nevezhető társulat az ízlésemnek kicsit kevéssé energikus koncertet adott, amit azért a latin hangulat mindenképpen elvit a hátán. Akárcsak a MagicMirrort egy egészen másfajta hangulat,amit nem is részleteznék. Ti. a Sziget idei programstruktúrájából kifolyólag este 11-kor azon kaptuk magunkat, hogy vagy travishowzunk, vagy reménykedünk értelmes felhozatalban a Blues Kocsmánál, vagy alszunk. Az idén teljesen megújult, és ezzel szinkronban tökéletesen jellegtelenné vált Magic Mirrorban klasszikus travishow-t nem kaptunk, ellenben jópofa, csak éppen többségében dögunalmas artistákat inkább, meg valóban látványos cowboyokat. És paff, vége, nincs tovább. Ti. a különféle kerületekkel való egyeztetés, és a műsorstruktúra egyéb változásai miatt éjfél után gyakorlatilag lehetetlen koncertet találni. Ahol régebben koncert volt – mégha erősen kommersz magyar is- ott most Dj-k villognak, rácáfolván arra, hogy a Sziget a rocké: ez napközben sem igaz, éjfél után viszont csak a dübörgés marad, más se.

Utolsó módosítás: 2009.08.18. 00:03

Hozzászólások

Barthezz
1 | Barthezz 2009.08.15. 19:00
Hmm, hát nekem akkor viszont ponthogy bejönne a Sziget, én sem gondoltam, hogy ennyire túlsúlyban lesz végül az elektronikus zene. Fatboy-on kár hogy nem voltam, mert ezen okok miatt sztem nekem igencsak bejövős lett volna. ^^

Pyro linkelt még pár napja hollandokat, akik egy egész vonatot béreltek ki maguknak az idejövetelhez, hát már értem, miért jöttek ennyien. :-D

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.