Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Véget ér a FIFA Manager sorozat

Az idén októberben megjelent epizóddal elbúcsúzik a széria, mivel képtelen volt tartani a lépést a konkurenssel.

2013.11.25. 14:50 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ha futball, akkor FIFA és PES sorozatok. Ha futball menedzser, akkor FIFA Manager és Football Manager. De inkább Football Manager. Így gondolkoznak a téma iránt egyáltalán érdeklődő játékosok, így a SEGA gondozásában évről évre megjelenő Football Manager széria szárnyal, míg az EA Sports által istápolt menedzserjáték csak loholt utána hasztalanul. Éppen ezért a kiadó és a fejlesztést végző Bright Future meghozta a döntést: befejezik a szériát. Erről a megálmodó Gerald Köhler a hivatalos oldalon egy nyílt levélben is kifejtette véleményét.
"Ma azért írok nektek, hogy bejelentsem, a FIFA Manager 14 a futball-szimulátor utolsó felvonása, amit az EA Sports kiad. Nagyon nehéz döntést hoztunk, így időt szakítok, hogy megmagyarázzam. Sokatoknak nagy csalódás lehet, ezért joggal kérdezitek, miért. A futballmenedzser műfaj ezen a kifinomult, specializált szintjén valójában csak két országban népszerű, Angliában és Németországban, ahol mindenekelőtt egy bizonyos játék uralta a piacot az elmúlt években. A szűk piac, valamint az online-, és mobil játékok felé tartó tendencia is befolyásoló tényezők voltak. Továbbá az FM válaszúthoz is érkezett, hiszen új motor és/vagy megfelelő online technológia jelentené az egyetlen megoldást, ami újra beindíthatná a szériát. Miután minden lehetőséget kiértékeltünk, úgy határoztunk, ideje megfújni a végső sípszót. Munkatársaim a Bright Future-nél és az EA Sportsnál imádták és még mindig imádják a FIFA Manager sorozatot. Rengeteg rajongót szereztünk az évek során, igazi öröm és büszkeség volt az első résztől, a FIFA Manager 2002-től kezdve (amelyen Rudi Assauer volt a borítón). Szerepelt ott Löw, Mourinho, Felix Magath kétszer is, valamint sok más német és nemzetközi sztár, akik szakértőként segítették a játékot. Szerencsések vagyunk, amiért ilyen különleges közösségünk volt. Hitetek és elkötelezettségeket a FIFA Manager széria iránt páratlan, nagy élménnyé varázsoltátok a munkánkat. Szívből hálásak vagyunk ezért. Reméljük, hogy addig játszotok még az FM-mel, ameddig csak lehetséges, és a rajongói oldalak tovább bővítik és fejlesztik a játékot. A sok éves támogatásért és hitért a játékunk iránt, köszönettel tartozunk."
A FIFA Manager 14 októberben jelent meg, de a szintén akkoriban elrajtolt Football Manager 14 mellett nem sok vizet zavart. Mivel már eddig sem jelentett igazán nagy konkurenciát, felmerülhet a kérdés, hogy megszűnése mennyire fogja befolyásolni a következő Football Manager epizódokat, hiszen a konkurens sem tartalmazott az elmúlt években érdemi újításokat. Remélhetőleg az SI Games munkatársai nem fognak kényelmesen hátradőlni és elhanyagolni a saját játékukat. ■

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.