Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Vámosi Zsolt sajtóközleménye

2003.01.14. 08:16 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

2003. január 13-án több lapban is megjelent a BSA sajtóközleménye "Egy év letöltendő börtön szoftverkalózkodásért" címmel. A hír alanya, Vámosi Zsolt, a Philos Labs játékfejlesztő cég volt vezetője a következő kommentárt fűzte a megjelent cikkhez:

- 2002. május óta nem dolgozok a Philosban, jelenleg kereskedő vagyok egy kis cégben.
- valóban, baráti és családi kölcsönökből az itélet előtt megtérítettem a teljes kárt a cég helyett.
- az itélettel kapcsolatban az a véleményem, hogy méltánytalannak találom az 1 év letöltendő börtönbüntetést jogosulatlan szoftverhasználatért egy olyan országban, ahol sokkal súlyosabb cselekményekért felfüggesztett büntetéseket szabnak ki.
- nem örülök annak, hogy az esetemet precedensnek tekintik, és hozzám hasonló munkakörben dolgozó adófizető állampolgárokat megfélemlítenek.
Mindenkeppen visszautasítom azt, hogy szoftverkalózként bélyegeznek meg, összeségeben a Philos Entertainment több mint 35 millió forintért vásarolt szoftvereket az elmúlt években.
Adófizető állampolgár vagyok, nem bűnöző!
üdvözlettel,

Vámosi Zsolt

hozzászólások (19)

Berkenye
Berkenye 2003.01.15. 16:17
De a Philos nem tanulásra használta:)
Igazából nem értem, miért nem tudták megvenni...
hriszto
hriszto 2003.01.15. 16:42
Az a gond a magyar törvényhozással, hogy ha valamin nem tud úrrá lenni, nem tud megoldani akkor mindig kell 1 bűnbak. Valaki akivel demonstrálja azt, hogy ő igenis itt van és ne "szórakozzon" senki se. Viszont 1 kupac esetben saját magát teszi nevetségessé (lsd.: Császár Előd). A móri mészárlás után sem tudtak semmi érdemlegeset felmutatni. De azért feldobtak 1 nevet hátha. De nem jött be és megint csak hülyének állították be magukat.

Ha sok hülyeséget írtam akkor bocsi.
skyersoft
skyersoft 2003.01.16. 00:28
Sziasztok
hristo: 2 nevet dobtak fel, tényleg nevetséges volt. Én nem láttam a Philos szoftver parkját, de gondolom, nem a MAX volt meg nekik másolva, hanem mondjuk a Windows Commander (Total izé). Ez persze csak egy feltevés, meg gondolom, nem feltétlenül vették meg az összes gépre a licenszet. A mobil csengőhang nem jogdíjas, ugyanis a szerzők általában nem fizetnek a jogvédelemért (általában a web designerek sem :)), és különben is ún. public domain-be adod ki. Ha csinálsz egy Shareware csengő hangot az más. Ha viszont te csinálod a csengő hangot, akkor aztán tényleg semmi jogdíj (főképp veszteség nincs, hiszen magadat a saját szerzeményeddel nem károsíthatod - [kivétel ha valami Z.J. nótát dolgoztál fel :)]) Magyarul, ha te csinálsz valamit, akkor te vagy a jogszerző, és ameddig el nem adod a dallamot egy kiadónak az is maradsz. Vissza térve a károkra, csak annyit, hogyha elolvastad volna figyelmessen amit olvasok, talán másképp írtál volna. Magyarul annyi, hogy egy cégnek persze kár, hogy nem vette meg T. József a 3D Studió MAX legújabb verzióját, de nem veszteség, hiszen ők nem T. Józsefnek árulják a szoftvert (például próbálj venni egy ilyen szoftvert itthon valamelyik TESCOban, vagy mittomén nem nagykereskedőszoftverboltnál.), hanem például az IL&M-nek, a Disneynek, stb... De mint mondtam ez az én magánvéleményem, aki a pénzt zsebre teszi a Discreet-nél, az valószínüleg másképp vélekedik. Köszönöm a figyelmet ...
skyersoft
skyersoft 2003.01.16. 00:30
hibajavítás: nem olvasok, hanem írok (mások nagy örömére)
Jajjfagyi
Jajjfagyi 2003.01.21. 15:01
(Tavaly) Januártól szerzői jogdíjat kell fizetniük az olyan cégeknek, amelyek zenével szórakoztatják ügyfeleiket, amíg azok türelmesen várnak a kívánt telefonmellék kapcsolására.

http://www.cegnet.hu/cv/0004/jogi/30_31.htm

Ha valaminek te szerezted a zenéjét, akkor sincs semmi baj. Leszámítva, hogy a szerzői jogdíjakat az ARTUS osztja el - így te befizetsz X összeget, majd visszakapsz X-y forintot.
további hírek

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.

Tényleg jön a Red Dead Redemption 2

Csütörtök délután trailert is kapunk.

Hozza a várt szintet a Battlefield 1

Mától megvásárolható az első világháborút feldolgozó akciójáték.