Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Rainbow Six: Siege a Patriots veszte vagy utóda?

Az E3-on bemutatott játék után sokakban felmerült a kérdés, hogy miként tekintsen rá. A Ubisoft egy interjúban tette tisztába a dolgokat.

2014.06.21. 20:45 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Kezdjük egy kis kronológiával. Az első Rainbow Six játékhoz egészen 1998-ig kell visszamennünk, amelyet aztán egy sor kiegészítő, folytatás, majd azok kiegészítői követtek. A kezdeti nagyon komoly taktikai irányvonalat először a 2005-ös Lockdown bontotta meg, majd a 2006-os Rainbow Six: Vegas végérvényesen nyugdíjazta is - sok rajongó bánatára. A Vegas 2-re 2008-ig kellett várni, ám furcsa módon mind máig ez az utolsó küldetése a szivárvány hatos alakulatnak.
A Rainbow Six: Patriots bejelentésére 2011 novemberében került sor egy egész hangulatos trailer társaságában, ám szinte azonnal lejtmenetbe került a projekt. Hosszú hónapokig semmit sem lehetett hallani róla, a hónapok pedig lassan évekre duzzadtak. Bár az eredeti tervek szerint valamikor 2013-ban kellett volna a boltok polcaira kerülnie a komoly morális döntéshelyzeteket is felvonultató akciójátéknak, a premier helyett csak egy szomorú hír érkezett: a projektet visszazavarták a tervezőasztalra. Mára már azt is biztosan tudjuk, hogy soha nem fog megjelenni a Rainbow Six: Patriots.

A Ubisoft az idei E3-on mindenféle felvezetés nélkül jelentette be a Tom Clancy's Rainbow Six: Siege-t egy sokakat megosztó trailer formájában. A rajongók között azonnal felütötte a fejét a kérdés, hogy akkor ez most mi is lesz? A Patriots szellemi örököse, esetleg épp a Siege miatt kellett végül kukázni azt a projektet? A francia kiadó a napokban adott egy interjút a Rock, Paper, Shotgun magazin munkatársának, amelyben tiszta vizet öntöttek a pohárba. A kérdésekre Oliver Couture fejlesztő válaszolt.
"Hogy tiszta legyen, három és fél évig dolgoztam a Rainbow Six: Patriotson, de az egy előző generációs alkotás volt. Xbox 360 és PlayStation 3. Az új generáció viszont már a küszöbön állt, mi pedig úgy voltunk vele, hogy nem akartunk lecsúszni róla. Mit is tehettünk volna? Kísérletezni kezdtünk a rombolható környezettel és hamar rájöttünk, hogy ez alapjaiban változtatja meg a játékélményt. Megnéztük, mit lehet kihozni belőle az előző generáción, de sehogy sem akart működni a dolog. Így végül egyszerűbbnek tűnt lesöpörni az egészet és tiszta lappal indulni, hogy a játékosok a legjobbat kapják. Keményen dolgoztunk a Siege-n az elmúlt másfél évben." - magyarázta Couture, akit ezt követően arról kérdeztek, hogy felhasználnak-e bármit is a Patriots maradványaiból a Siege-hez - "Tudjuk, hogy az egyszemélyes kampány a Rainbow Six egyik legfontosabb része. Tisztában voltunk ezzel akkor is, amikor idén a többjátékos résszel voltunk elfoglalva, hiszen szerettük volna egymás közt tesztelni, hogy egyáltalán szórakoztató-e a játék. De tudjuk, hogy az egyszemélyes rész is nagyon fontos. Ezen is dolgozunk. Ennek mértéke viszont egyelőre nem tisztázott, úgyhogy egyelőre nem is bonyolódnék bele. De ott lebeg az üzenet a szemünk előtt, hogy az online közösség is állandóan az egyszemélyes kampányról beszél. Szóval nekik is készítünk valamit. De egyelőre nem tudnám megmondani, hogy olyan moziszerű lesz-e, mint a Patriots lett volna."

A Rainbow Six: Siege tehát egy teljesen új, az előző projekttől alapvetően független alkotás lesz, amely a jelek szerint egyaránt szeretné meghódítani az egyszemélyes kampány és a többjátékos mód iránt rajongó játékosok szívét. Hogy erre mekkora esélye van, az még a jövő zenéje, hiszen a premierre leghamarabb 2015-ben kerülhet sor PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Az pedig megint egy másik kérdés, hogy vajon a Siege elindíthat-e egy újabb divathullámot. Az elmúlt időszakra jellemző zombis téma kezd elcsendesedni és a modern hadviselés is egyre kevesebb szerepet kap. A Battlefield széria is a rendőrök munkája felé fordult - igaz, csak egy mellékág formájában -, így könnyen elképzelhető, hogy a következő években a SWAT vs. terroristák felállást fogja boncolgatni minden akciójáték. ■

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
A legutóbbi Tom Clancy's Rainbow Six: Siege cikkek, hírek

hozzászólások (0)

további hírek

Elindult a GWENT zárt bétája

PC-n és Xbox One-on kezdődött meg az újabb tesztkör.

Milyen lett a Titanfall 2?

Megérkezett a játék hivatalos launch trailere és az első értékelések.

Bámulatos Red Dead Redemption 2 trailer

Az ígéreteknek megfelelően megérkezett a várva várt előzetes.

Nintendo Switch néven jön az új konzol

Megvan az eddig NX munkanéven futó gép megjelenési dátuma is.

Ingyen Dungeon Keeper az Originen

Ismét egy régi klasszikus van az On the House akcióban.