25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

E3 2016

Prey képek és trailer az E3-ról

A pletykák igaznak bizonyultak, tényleg új Prey játék készül.

Írta: GeryG

Már az E3 előtt felröppent a pletyka, miszerint a Bethesda valamely műhelyében új Prey játék készül. Az eredeti Prey még 2006-ba, immár tíz évvel ezelőtt jelent meg és egyedi játékmeneti megoldásaival egész népszerű is lett. A játék érdekessége, hogy hosszú-hosszú évekig kellett várni a megjelenésére. A premier után aztán máris beindultak a találgatások, hogy vajon készül-e folytatás, és ha igen, mikor. Egy időben valóban készült a folytatás, ám azt végül törölték.
A ma hajnali E3 előtti Bethesda show-n aztán bejelentették: új Prey készül.
A fejlesztést az Arkane Studios (Dark Messiah of Might and Magic és Dishonored széria) végzi, vagyis kifejezetten jó kezekben van a projekt. A történet 2032-ben játszódik, amikor hősünk – Morgan Yu - a Hold körül keringő Talos I-es űrállomáson tér magához. Mint kiderül, azért kerültünk az állomásra, hogy alanya legyünk egy balul elsült kísérletnek. Hogy pontosan mit is jelent a balul elsülés, az még nem tisztázott, de az biztos, hogy az állomást morcos idegenek rohanták le és nincs jobb dolguk, mint ránk vadászni. Így számunkra sem marad más, mint felvenni velük a harcot, közben kideríteni, mi is történt az állomáson és nem mellesleg kik is vagyunk mi valójában. A sztori alapján tehát alaposan elrugaszkodnak a készítők az eredeti játék koncepciójától és egy napjainkban inkább divatos történetet dolgoznak fel.
A bejelentés mellé megérkeztek az első képek és az első előzetes is, emellett már elérhető a hivatalos oldal is. A premierre még várnunk kell, ugyanis csak valamikor 2017-ben lesz esedékes PC-n, PlayStation 4-en és Xbox One-on.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

További képek

  • Prey (2017)
  • Prey (2017)
  • Prey (2017)
  • Prey (2017)
GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!