25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Mi várható az E3 helyett?

A Ubisoft és a Microsoft is megtartaná saját show-ját, de csak online.

Írta: GeryG

Mi várható az E3 helyett?

Miután tegnap délután hivatalossá vált, hogy idén nem rendezik meg az E3-at, felmerült a kérdés, hogy a kisebb-nagyobb kiadók és stúdiók mihez kezdenek. Sokan ugyanis erre az eseményre szokták időzíteni a nagy bejelentéseiket, ám erre idén nem lesz lehetőségük. Hagyományosan a show előtt tartott saját sajtókonferenciát a Ubisoft, a Microsoft, a Sony és a Bethesda is, de volt PC Gamer Show és EA Play is – bár utóbbi már pár éve hivatalosan nem kötődött az E3-hoz.

A nagy kiadók közül többen is reagáltak az E3 bezárására. A Ubisoft komolyan fontolgatja, hogy mégis megtartja a szokásos prezentációját, ám immár kizárólag digitális, online formában. Ez azért is lenne igazán örömteli, mivel a francia kiadó 2020-21-ben öt nagy megjelenéssel is számol, ezekről is beszéltek volna az E3-on. Jó eséllyel premierdátumot kapott volna a Watch Dogs: Legion, a Tom Clancy’s Rainbow Six: Quarantine és talán a Gods & Monsters is. De szó eshetett volna egy új Assassin’s Creed epizódról, esetleg a Beyond Good and Evil 2-ről vagy a Skull and Bonesról is.

Mi várható az E3 helyett?

A Microsoft hasonlóképp gondolkozik, vagyis ők is saját online prezentációt tartanak az E3 helyett. Ezt Phil Spencer szinte azonnal bejelentette a show lemondása után. Azért ilyen határozottak, mivel elmondásuk szerint az idei év igazi mérföldkő lesz az Xbox történelmében. A hírek szerint a prezentáción végre részletesebben is bemutathatják az Xbox Series X hardverét is. Az elsősorban kisebb, de ígéretes indie projektekre szakosodott Devolver Digital is ezt az utat követheti, vagyis az E3-as kitelepülés helyett egy online közvetítésben jelentenék be újdonságaikat. A közvetítés a Devolver Direct címet kaphatja, de még csak a tervezési fázisban járnak, így további részleteket majd később közölnek.

Mi várható az E3 helyett?

A fentiek mellett vannak azonban nagy vesztesei is az E3 törlésének. Ilyen lehet a Warner Bros. Interactive is, amely idén tervezett először saját sajtókonferenciájával előrukkolni. Erre így már nem kerülhet sor, de teljesen nem mondtak le a lehetőségről ők sem, esetükben is jöhet az online közvetítés, mint alternatíva. Márpedig bejelentenivalójuk nekik is akadhat: az új Batman: Arkham játék, a Rocksteady Studios titokzatos új projektje (ami a hírek szerint nem Superman és nem is Suicide Squad játék lesz), illetve a már korábban kiszivárgott Harry Potter RPG is terítékre kerülhet.

Végül, de nem utolsósorban, essék szó a Nintendóról, akik szembe mennének a többi kiadóval. Mint szinte minden más kiadó, ők is a támogatásukról biztosították az ESA-t az E3 törlése kapcsán, ám arról nem nyilatkoztak, hogy mit terveznek lépni. Bár ők korábban is elsősorban Nintendo Direct videók formájában tették közzé bejelentéseiket, könnyen lehet, hogy idén is megmaradnak ennyinél, így nem érezték szükségét, hogy ezt külön közöljék.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!