25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Üzleti

Új stúdiót alapítottak a Just Cause fejlesztői

Az újonnan alapított stúdió nyílt világú játékokat fog fejleszteni.

Írta: GeryG

Új stúdiót alapítottak a Just Cause fejlesztői

Az Avalanche Studios (nevét még véletlenül se keverjük össze az Avalanche Software nevével) olyan játékokat tett le az asztalra, mint a Just Cause széria, a Rage 2 vagy a Mad Max. A cég két egykori alapítója, Linus és Victor Blomberg most bejelentette, hogy 2021 nyarán új stúdiót alapítottak Elemental Games néven.

Az új céghez már meg is találták az első veterán fejlesztőket, akik olyan nagy fejlesztőktől jönnek, mint a Ubisoft, az Epic Games vagy a DICE. Így dolgoztak korábban többek közt a Battlefield 1-en, a Fortnite-on is, de akad köztük olyan, aki kifejezetten az Unreal Engine-nel dolgozott vagy épp filmes projekteken.

Az új stúdió teljesen független és elsődleges célkitűzése, hogy nyílt világú játékokat fejlesszen a legmagasabb színvonalon. Erről az alapító Linus Blomberg a következőképp beszélt:

„Az AAA-kategóriás játékiparban eltöltött évek egyszerre voltak roppant gyümölcsözők és olykor frusztrálók. A nagyvállalati környezetben ugyanis nagyon nehéz kitörni a sablonokból, mivel a befektetőket csak a rövid távú nyereség érdekli. Ilyen közegben nagy kihívást jelent innovatív fejlesztéseken dolgozni és előre mozdítani a médiumot olyan területeken mint a nemi sztereotípiák vagy az erőszak romantizálása. Éppen ezért a célunk, hogy ötvözzük az AAA-kategóriás és az indie fejlesztés legjobb jellemzőit, ehhez pedig olyan csapatot építünk, amely jelentős blockbuster tapasztalatokkal rendelkezik, viszont mellette a játékipar iránti személyes szenvedély hajtja előre egy kreatívan és pénzügyileg is független környezetben.”

A stúdiót tehát hivatalosan 2021 augusztusában alapították, azóta dolgoznak az első játékukon, de erről egyelőre nem tudni semmit. Viszont az ígéretek szerint a március 21-25. között megrendezésre kerülő Game Developers Conference során többet fogunk még hallani a stúdióról, így talán a játékukról is.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!