25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Megint bénázik a DICE és a Battlefield 2042

Alig, hogy elrajtolt a The Liquidators online esemény, már le is lőtték, mert épp csak a lényegi része nem működik…

Írta: GeryG

Nagyon finoman fogalmazunk, ha azt mondjuk, hogy az egész Battlefield franchise a legutóbbi Battlefield 2042-vel valósággal becsapódott a Mariana-árok fenekére. Már az első előzetesek után rajongók milliói csóválták a fejüket, hogy ez meg mi. Aztán eljött a premier és egy olyan bughalmazt kaptak a nem kevés pénzükért, ami még a DICE-tól is szokatlan, pedig már korábban is bizonyították párszor, hogy nem ők a legprecízebb fejlesztőgárda a piacon.

Cikkajánló
Battlefield 2042 teszt – Betafield 2021?

Battlefield 2042 teszt – Betafield 2021?

Ideje komolyan elgondolkodni, mikor érett meg kiadásra egy játék...

A megjelenés óta lassan egy év is eltelt, amit persze a fejlesztők bővítésnek és javításnak álcázott tűzoltással töltöttek, hogy legalább az a néhány játékos, aki minden fiaskó dacára is kitart a játék mellett, úgy érezze, törődnek velük. E törődés egyik lépése volt a ma reggel elrajtolt The Liqidators szezonközi online esemény is.

A kéthetes esemény során a játékosok a Conquest mód egy speciális, kizárólag gyalogságra koncentráló változatával játszhatnak. A hangsúly a kisebb terepen történő gyorsabb, pörgősebb összecsapásokon van. A Tactical Conquest mód két változata fut majd egy-egy hétig. Az első héten csak 8vs8 felállásban lehet Domination-szerű partikat játszani, míg a második héten ugyanezt már 16vs16 felállásban tehetjük meg. Illetve egyelőre inkább úgy mondanánk, hogy tehetnénk.

Mert a DICE a jelek szerint megint csúnyán elbénázott valamit. Alig, hogy elrajtolt ma délelőtt az esemény, máris le kellett állítani. Kiderült ugyanis, hogy két súlyos hiba is van vele. Egyfelől sok játékosnál egyszerűen nem regisztrálja a játék a karakterfejlődést, így nem lehet új tartalmakat sem feloldani. Másfelől, ha valaki mégis fejlődik és megszerez néhány új exkluzív fegyvert vagy tárgyat fel is tud oldani, egyszerűen nem fér hozzá és nem tudja használni. Vagyis épp csak a megszerezhető exkluzív tartalmak nem hozzáférhetők a játékosok számára…

A DICE a játék Twitter-csatornáján jelezte, hogy leállították az eseményt, amíg a hibákat kijavítják. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy ez meddig tart, de bizonyára az esemény időtartamát is épp annyival fogják kitolni, amennyi idő most a javítással elveszik.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Battlefield 2042

Platform:

Fejlesztő: EA Digital Illusions CE, Ripple Effect Studios

Kiadó: Electronic Arts

Forgalmazó: ALSO

Megjelenés: 2021. november 19.

Minimális rendszerigény: AMD Ryzen 5 1600/Intel Core i5 6600K, 8 GB RAM, 4 GB VRAM, Radeon RX 560/GeForce GTX 1050 Ti, 100 GB háttértár, 64-bites Windows 10

Ajánlott konfiguráció: AMD Ryzen 7 2700X/Intel Core i7 4790, 16 GB RAM, 8 GB VRAM, Radeon RX 6600 XT/GeForce RTX 3060, 100 GB SSD, 64-bites Windows 10

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!