25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Üzleti

Neves kiadónak adta el az Embracer Group a Gearboxot

A cégcsoport a Gearbox Publishinget megtartja, minden mástól megválik.

Írta: GeryG

Neves kiadónak adta el az Embracer Group a Gearboxot

Tovább folytatódik az Embracer Group vesszőfutása, amely ezúttal szerencsére nem újabb stúdióbezárásokat vagy munkahelymegszűnéseket jelent. Hanem azt, hogy amiről már néhány hete lehetett hallani, mostanra hivatalossá vált: eladták a Gearboxot. A vevő pedig nem más, mint a Take Two, akik 460 millió dollárt fizetnek több stúdióért.

Az Embracer a megállapodás értelmében stúdiókat és videojátékos jogokat értékesített. A szerződés szerint eladják a Geabox Software-t, a Gearbox Montréalt, a Gearbox Studio Quebecet, illetve az olyan IP-k jogait, mint a Borderlands, a Homeworld, a Risk of Rain, a Brothers in Arms vagy a Duke Nukem.

A Take Two a 460 millió dolláros összeg teljes egészét újonnan kibocsátott részvények formájában fizeti ki. Az Embracer az így szerzett forrásokat az adósságállománya csökkentésére fogja fordítani. A cégcsoport még 2021-ben 1,3 milliárd dollárt fizetett a Gearboxért, amelyből első körben „csak” 363 millió dollárt fizettek ki. A tovább egymilliárd dolláros összeget előre meghatározott eredmények eléréséhez kötötték, de azt nem tudni, hogy ebből mennyit abszolvált a Gearbox.

Az Embracer megtartja a Gearbox Publishinget, amelyet az üzlet nyélbeütése után át is fognak nevezni. Emellett megtartják a Cryptic Studiost, a Lost Boys Interactive-ot és a Captured Dimensionst.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!