25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Üzleti

Egyesül az Infinity Ward és a Neversoft

A Call of Duty megálmodója bekebelezte a Guitar Hero szériáról ismert stúdiót.

Írta: GeryG

Az Infinity Ward stúdiót aligha kell bárkinek is bemutatni a magazin olvasói közül, ám a Neversoft neve már talán kevesebbeknek csenghet ismerősen. Pedig a stúdió idén ünnepelte volna huszadik születésnapját (júliusban) és e két évtized alatt azért dolgoztak egy világszerte ismert (és elismert) szérián, a Guitar Herón. A ritmusjáték mellett olyan alkotásokat köszönhettünk nekik, mint a Tony Hawk Pro Skater széria bizonyos platformokon, de érdekességképp megemlítendő, hogy ők dolgoztak a Call of Duty: Ghosts Extinction játékmódján is. Hogy ez miért is fontos? Nos, a játék többi részét (őszintén szólva hivatalosan az egész játékot) jegyző Infinity Ward a napokban bejelentette, hogy egybeolvad a Neversoft stúdióval, pontosabban bekebelezi azt. A hírek szerint az ötletet a két csapat közötti remek összhang és a jól működő közös munka adta, Eric Hirshberg, az Activision vezetője szerint így a két - mostanában elég hányattatott sorsú - stúdióból egy nagy "szuperstúdió" jöhet létre. A Neversoft nevet visszavonultatják, a cég pedig az Infinity Ward neve alatt működik tovább.
"A Neversoft húsz éves kemény munkája és sikerei elvitathatatlanok. Két rendkívül tehetséges csapatot vonunk össze, így nevet is kell választani az új stúdiónak. Mivel az Infinity Ward név mára összeforrt a Call of Duty szériával, ez tűnik a megfelelő választásnak. Bár furcsa lesz, hogy a jövőben nem találkozhatunk többet a Neversoft logójával, a fontos az, hogy a csapat kreativitása, szakképzettsége és elkötelezettsége nem tűnik el, csak új fejezetet kezd." - nyilatkozta Hirshberg.
Az összeolvadás miatt a Neversoft két vezető munkatársa, Joel Jewett és Scott Pease a távozás mellett döntött, de mindketten csak az év végén állnak fel az asztaltól, addig tovább segítik munkatársaikat.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!