25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Hardver

ASUS - négy új tablet érkezik

Androidos és Windows-zos tablet gépeket mutatott be az ASUS.

Írta: Retee

Az ASUS négy új tabletet jelentett be: az Eee Pad Slider, Eee Pad Transformer, Eee Pad MeMO és Eee Slate EP121 modelleket. Az új típusok eltérő képernyőméretekkel és vagy Windows 7 Home Premium, vagy Google Android operációs rendszerrel érkeznek. ASUS Eee Pad Slider A tablet 10,1 colos IPS érintőképernyővel rendelkezik, de emellett egy elcsúsztatható QWERTY klaviatúrát is tartalmaz, amely bárhol használható. Az Eee Pad Slider mobil processzorra az NVIDIA Tegra 2-re épül, melyben kétmagos CPU és NVIDIA GeForce GPU egyesült. A beépített előlapi (1,2 megapixeles) és hátoldali (5 megapixeles) kamerák kényelmes video beszélgetést és digitális fotózást tesznek lehetővé. Az Android 3.0 operációs rendszernek köszönhetően pedig egyszerűen oszthatjuk meg fotóinkat a neten, és érhetjük el az e-mail, illetve közösségi szlgáltatásokat.

ASUS Eee Pad Transformer Karcsú, könnyű kialakításával és 10,1” kapacitív érintőképernyőjével az Eee Pad Transformer leginkább a multimédiás alkalmazásokra vágyók számára lehet jó választás. Az egyedi felhasználói felület, könnyű hozzáférést biztosít az Android 3.0 operációs rendszer számos funkciójához, míg az NVIDIA Tegra 2 lapkakészlet teljes Adobe Flash támogatást, gördülékeny HD video lejátszást és konferencia képességeket és villámgyors internet elérést biztosít. Emellett az opcionális dokkoló állomás segítségével a Transformer egy teljes értékű QWERTY billentyűzetes notebook számítógéppé alakítható, mellyel az akkumulátoros üzemidő akár 16 órára is emelkedhet. Ahogy a Slider esetében a Transformernél is rendelkezésünkre állnak előlapi (1,2 megapixel) és hátoldali (5 megapixel) kamerák, melyek megkönnyítik a video kommunikációt és a digitális fotózást. A beépített mini-HDMI csatlakozó révén pedig egyszerűen kapcsolódhatunk külső képernyőkre, melyeken akár 1080p HD videókat is megjeleníthetünk.
ASUS Eee Pad MeMO Az Eee Pad MeMO feladata a mobil rugalmasság biztosítása, azaz a hordozhatóság biztosítása. A készülék 7,1 colos kapacitív érintőképernyőjével elég kicsi, hogy beférjen a kabátunk zsebébe, emellett a hozzáadott tollal tökéletesen alkalmas jegyzetelésre. Az Android 3.0 operációs rendszer pedig széleskörű alkalmazáskínálattal rendelkezik, emellett a MeMO Micro HDMI csatlakozóján keresztül pedig egy külső képernyőn 1080p HD video lejátszásra is képes.
ASUS Eee Slate EP121 Az Eee Slate EP121 modell kétmagos Intel Core i5 processzorral kerül forgalomba, s 12,1” LED háttérvilágítású 1280*800 képpont felbontású képernyővel rendelkezik. A kapacitív érintő képernyő azonnal reagál az érintésre, míg a kapacitív toll precíz vezérlést és bevitelt tesz lehetővé. <
Hagyományos, asztali használat során a képernyőn megjelenő virtuális billentyűzetet pedig egy Bluetooth kapcsolaton illeszkedő külső klaviatúra is kiegészítheti. Az Eee Slate 32 vagy 64 GB-os SSD meghajtóval (SDXC kártyával bővíthető) és 4 GB DDR3 rendszermemóriával lesz elérhető. Minden modellben 802.11n Wi-Fi és Bluetooth 3.0 adóvevő, 2 megapixeles kamera, valamint két USB 2.0 csatlakozó található. Továbbá az Eee Slate a mini-HDMI csatlakozón keresztül külső képernyőkhöz is csatlakoztatható.
Végezetül: az Androidos testvérek sorozatát megszakítva az EP121 Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel érkezik a boltokba.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!