25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Egyéb

Elérhető az Epic Citadel HTML5 demója

A GDC-n jelentette be az Epic Games és a Mozilla, hogy elkészül az ingyenes alkalmazás a számítógépes böngészőkre is. Már elérhető a demó.

Írta: GeryG

Az Epic Games 2010-ben, vagyis immáron három éve mutatta be az Epic Citadel nevű techdemóját, amelynek az Unreal Engine 3 képességeit hivatott prezentálni. Ez eddig kevés hírértéket hordozott volna magában, csakhogy a demó iOS-en, vagyis egy iPhone-n vagy iPaden futott. Később elkészült a demó Androidos változata is, az idei Games Developers Conference keretein belül pedig bejelentették, hogy készül a böngészős változat is. Ez a motortól már megszokott grafikai színvonalat jelenti egy böngészőben futtatva, amelyhez azonban semmilyen plusz pluginre nincs szükségünk. A rendszer ugyanis HTML5, WebGL és JavaScript alapokon nyugszik, vagyis bármely olyan böngészőben elindul, amely ezeket támogatja. Az Epic a demót a Mozillával együttműködve készítette el, így a gond nélküli futtatáshoz Firefox böngészőt javasolnak (jelen pillanatban a Google Chrome böngésző nem támogatott).

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!