Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Invictus: In the Shadow of Olympus

2000.03.21. 00:00 | szerző: BlackVoid | Ismertető/teszt

Poseidon megharagszik az emberiségre, és el akarja azt pusztítani. Athena viszont az emberek pártján van és eléri, hogy Poseidon megfogadja: békén hagyja az embereket, ha Athena képes egy olyan halandó hőst kiállítani vele szemben aki képes legyőzni őt. Ez a hős természetesen a játékos, kicsit fura, hogy ennek ellenére nincs reprezentálva a játékban.

Invictus: In the Shadow of Olympus

Az Invictus egy görög és római mitológiára épülő valós idejű stratégia RPG elemekkel. Az alapkoncepció ígéretesen hangzik. Papíron. De milyen a képernyőn?

Az Invictus a kategóriájában jól bevált irányítást alkalmazza, aki játszott már hasonló játékkal az rögtön otthon érezheti magát. Az újoncok segítségére rendelkezésre áll egy nagyszerű oktatópálya, ahol a kezelést könnyű elsajátítani és még lenyűgözően humoros is. Sajnos a humor egy kicsit túl van lihegve, mikor elkezdjük játszani az igazi játékot. Mióta mondja egy görög hős, hogy "Let's get ready to rock 'n' roll!"? És hasonlók.

Invictus: In the Shadow of Olympus

Küldetésünk segítésére a játék elején két hőst választhatunk a következő 10 közül: Achilles, Arachne, Atalanta, Cadmus, Electra, Hercules, Hippolyta, Icarus, Orion, és Perseus. Minden hősnek van egy speciális képessége. Ezek a képességek leginkább egy RPG varázslataihoz hasonlítanak, van közöttük villám, tűzlabda, földrengés, tornádó, csontvázharcosok megidézése. A támadó varázslatok válogatás nélkül hatnak az ellenfélre és saját egységeinkre is. A hősök mellett kis csapatunk tartalmazhat más egységeket is, például lovasságot, íjászokat, lándzsásokat, amazonokat és ennél egzotikusabb lényeket is. Egy csapat jellemzően 10-30 egységből áll össze. Egységeinknek sokféle parancsot adhatunk, lehetőség van az útvonal, a formáció és az agresszivitás beállítására is.

A játék egyedi konzerv küldetéseken alapul, siker esetén pontokat kapunk, amelyeket a küldetések között új egységek vásárlására fordíthatunk. A túlélők képességei a játék során fejlődnek, és tovább is vihetjük őket a következő pályára.

Invictus: In the Shadow of Olympus

Utunk során az ellenfelek mellett más emberekkel is találkozhatunk. Ezek némelyikétől vásárolhatunk, vagy jótanácsot kaphatunk, de legtöbbjük csak bután ismételgeti a betanult szövegét. Senki ne számítson bonyolult dialógusokra.

Mint a legtöbb stratégiai játékban, a lényeg itt is a harc. Ebből bőven van a játékban, de a megvalósítás már az első küldetéstől csak bosszantja az embert. Az első probléma a nézőpont kezelése, amelyhez a gombok a billentyűzet jobb oldalán vannak. Nem a legkényelmesebb megoldás a jobbkezeseknek és a billentyűzetkiosztást nem lehet a játékban változtatni. Ráadásul a játéktér forgatása túl gyors, lehetetlen precízen beállítani a nézőpontot. A következő probléma a harc tempója. Egységeink kielégítő sebességgel mozognak ugyan, de mire egyetlen ellenfelet elpusztítanak, az örökkévalóságnak tűnik. 5 egységnek majd fél percébe telik mire lekaszabol egyetlen ellenfelet. Unaaaaalllmmaaaas!!!!!!

Invictus: In the Shadow of Olympus

Mindennek tetejébe az egységek nemhogy nem intelligensek, egyenesen taplók: nem sietnek egymás segítségére, nem találják az utat az erdőben, és nem menekülnek el a túlerő elől alacsony agresszivitás beállítással sem.

A hang és grafika. Egyikről sem tudok jót mondani. A grafika röviden és egyszerűen megfogalmazva: RONDA. Igaz, hogy 3D és forgatni is lehet a térképet, de ez ma már kevés az üdvösséghez. A maximum 640x480 felbontás, a bénán megrajzolt és animált karakterek nem nyújtanak semmiféle vizuális katarzist. A hang egyszerűen középszerű, a hangulatromboló beköpések pedig még jobban lehúzzák a játék hangulatát a bűzlő mocsárba.

Invictus: In the Shadow of Olympus

Az Invictus egy ígéretes ötlet harmatgyenge megvalósítása. Aki gyűjti az RTS játékokat, és rettentően unatkozik, mert az összes többit már végigjátszotta, az jól teszi, ha beszerzi az Invictust. A többiek jobb, ha távol maradnak tőle. ■

értékelés

Invictus: In the Shadow of Olympus

Pozitívumok
  • Nagyszerű alapötlet
  • Egységeink tapasztalatot gyűjtenek
  • A játék stabil, nem száll el
Negatívumok
  • Gyenge grafika
  • Gyenge hang
  • Béna harc
Minimális rendszerigény: Pentium 266, 64 MB RAM, 4xCD-ROM
6,3
Invictus: In the Shadow of OlympusInvictus: In the Shadow of Olympus
Invictus: In the Shadow of Olympus
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Invictus: In the Shadow of Olympus

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló