Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Helyzetjelentés

29595 levél
Válasz 20.10.25. 07:47 #153597
Germinator
3.6 roentgen, mi?
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
32929 levél
Válasz 20.10.23. 22:11 #153596
szbszig
Nálunk tavasszal a napi csúcs 110-120 fertőzött volt áprilisban (egyetlen alkalommal volt egy 210-es adat). Most tartunk 2000 felett, és kibaszottul nem látszik a növekedés vége. Úgyhogy szerintem jóval szarabbul állunk ilyen szempontból, mint Svájc.

Arról nem beszélve, hogy ezt a 2000 pozitív esetet nagyságrendileg 10000 tesztből sikerül hozni mindennap. Ahogy október elején a napi 1000-et is 10000 tesztből hoztuk. Meg szeptember elején a napi 500-at is 10000 tesztből. Sebaj, lassan elérjük a napi 10000 esetet, de a pozitívum, hogy onnan legalább garatáltan nem fog tovább növekedni ez a szám...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
17095 levél
Válasz 20.10.23. 16:55 #153595
david139
Itt Svájcban most egy hét alatt 1500-ról felment 9000-re az új eset szám, az első hullámnál 1800 körül volt a legrosszabb nap, úgyhogy ez elég durva.
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
839 levél
Válasz 20.10.23. 09:56 #153594
SMBX-fan
A gazdaságnak maga a járvány is be tudja dönteni, de az egy egészségügyi válsággal is járna.
Szóval legyen inkább egy sdzimpla gazdasági válság, mint egészsségügyi ÉS gazdasági.

Ha ugyanis rengeteg 50-65 év közötti megfertőződik, és tegyük fel 5%-uk meghal, további 10%-uk pedig maradandóan munkaképtelenné válik a szövődmények miatt, annak tragikus következményei lesznek essősorban emberi, másodsorban gazdasági szempontból, ugyanis az 50-es korosztály szaktudására épül rengeteg iparág, de én legfőképpen emberi szempontból találom inhumánusnak az 50 felettiek beáldozását.
A járvány szabadon engedésének következményeire tökéletes példa Brazília, India és az USA. Szinte semmit sem intézkedtek, a gazdaságuk földobta a talpát.

Németországon, Norvégián, Izlandon és Cipruson minden országban rendkívül súlyossá vált a második hullám, szóval Barthezz-el egyet kell értenem azzal kapcsolatbna, hogy drasztikusabb intézkedésekre van szükség, legalább a tavaszi intézkedések 3/4-ét vissza kéne hozni. (elsősorban a középiskolák, de akár már a felső togazotosok hazaküldése, a vásárlási idősáv, az ösztönzött home office)

És én azzal egyetértek, hogy a nemzeti knozultáció nem releváns, én csak a kormány korábbi hozzáállásához képest kérem számon a mostanit, mivel eddig mindig verték a mellüket amikor az az eredmény jött ki, amit ők akartak. Most viszont, az ellenkezője történt, szóval csak elintézték annyival hogy "a maszkivselés a legnépszerűbb intézkedés" és utána semmi.

És azt se feledjük, hogy jön a karácsonyi szezon és ha nincsenek olyan szintű intézkedések mint Húsvétkor, akkor a rokonlátogatások következménye lehet a halálesetek óriási ütemű növekedése. (pl. amikor Szabolcsból elmennek Baranyába nagymamát látogatni) A karácsonyi falvak sem éppen a járvány visszaszorítását fogják szolgálni, ha engedélyezve lesznek.
1244 levél
Válasz 20.10.23. 04:27 #153593
Ricsi1976
Engem konkrétan nem zavar. 5 hét karantén után végre keddtől elkezdtem dolgozni, nem homo fisz, mint covid surviver. A 30 fős irodából ahol dolgozunk már 5 igazolt tünetes pozitív esetünk van. Elég szar arány. Talán ha a szept elején megléptük volna a tavaszi zárat ahogy mondod nem szopom be. De tényleg nem lehet a gazdaságot megint leállítani, hatalmas károkat okozhat az is, sőt emberéletekben mérhetőt.Látom már lépnek. Foci meccseken kötekező a maszk. Nagyon helyes, szerintem én ott kaptam el vagy a fürdőben, strandon vagy munkahelyen. Kinyomozhatatlan. A munkahelyet nem tudom elkerülni, a többit igen. Fél társaság amúgy homo fiszon van. Én nem, mert elméletileg már immunis vagyok egy darabig.
52708 levél
Válasz 20.10.22. 23:33 #153592
Barthezz
Szalagavató esetén, ha nem halasztják és nem akarsz részt venni, jelents egyszerűen beteget, akkor nem fognak kötelezni rá. (Őszinte inkább ne legyél a távolmaradás okáról, mert a ez esetben antiszocnak fognak kikiáltani azok, akik kevésbé veszik komolyan a járványt.)

Nemzeti konzultáció: Mint minden más nemzeti konzultáció, egyszerű kormánypropaganda az egész. Semmi köze nem volt ahhoz, hogy felmérjék a lakosság véleményét és az alapján döntsenek az intézkedésekről, szóval vedd nyugodtan irrelevánsak, hogy mire hány % jött, mert a kormánynak is az. (Amúgy helyesen.)

Amiket felsoroltál országokat, azokat pont a regionális intézkedések miatt nem írtam, csak a 3 olyan országot soroltam fel, ahol országos a kijárási korlátozás és a többi intézkedés (vagyis a franciáknál még csak majdnem országos). De való igaz, hogy ha csak regionális szinten vezetnénk mi is be, Budapest és a legnagyobb városok ez esetben is leállnának. Az a baj, hogy amit írsz, amolyan középutas intézkedések, arról már rég lecsúsztunk. Azokat legkésőbb szeptember elején kellett volna meglépni, ahogy akkor is írtam. Most már annyira kicsúszott a járvány kezelése a kormány kezei alól, hogy csak a teljes lockdown tudja megakadályoznia az eü. összeomlását. Nemcsak nálunk - teszem hozzá -, úgy néz ki, majdnem egész Európában ez a helyzet. Nem véletlenül hozzák országos vagy regionális szinten újra a tavaszi döntéseket sorra az európai országok. Pedig ez tényleg a legeslegvégső fegyver a járvány ellen, amikor már semmi sem segít, ugyanis a gazdaság másodszori leállítása és a lakosság ismételt korlátozása révén minden vállalkozás, ami túlélte tavaszi leállást, most megkapja a kegyelemdöfést. Sajnos ez már elkerülhetetlennek látszik, úgyhogy fel lehet készülni a tömeges munkanélküliségre és az évekig tartó dekonjunktúrára. Ez most egy ilyen időszak, de még mindig jobb, mint a világháború volt. Abból is talpra álltak az országok, ebből is talpra fognak, de a következő pár év nagyon kemény lesz.

Amúgy persze ne legyen igazam, fingom nincs, télen mit tudnék hónapokig kezdeni magammal egy totális lockodwon esetén a 4 fal közé bezárva. Sem a szabadban sportolás, sem a kirándulás, túrázások nem jöhetnek szóba a hidegben és a latyakban. Pedig ez a tavaszt megmentette és utólag visszagondolva nem is volt olyan szörnyű.
839 levél
Válasz 20.10.22. 22:38 #153591
SMBX-fan
Az általad felsorakoztatott érvek azok, ami miatt pont egy közepes leállás kéne vegy egy középmagas mértékű, nehogy totálisra legyen szükség! (mert ami jelenleg van az egy bolhafasznyi mértékű és ráadásul gátlástalanul és cinikusan állnak hozzá)
Azért is sürgetném a távoktatást, mert nagyon nem akarok részt venni a szalagavatómon ilyen helyzetben, már ha azokat megengedik megtartani. Az iskolánk nagyon ragaszkodik a hagyományokhoz, és egy szalagavatón sajnos kötelező a részvétel.

És azt csak én vettem észre, hogy nem döngetik most a mellüket a nemzeti konzultáció miatt? Amikor lehetett jól migránsozni, akkor verték a mellüket, hogy elsöprő 98%-os többség, de a mostani konzultáció minden téren 60% feletti eredményeivel nem igazán foglalkozik a lakájmédia... Még a legnépszerűtlenebb intézkedés, a távoktatás bevezetését is 61% támogatta.

És ha valaki azzal jön, hogy erről nem a népnek kéne dönteni (a kormány részéről) akkor jogos a kérdés: Miért kellett a konzultáció? (aminek sztem nincs legitimitása, de ha az ő szemükben volt, most is kéne hogy nyomjon a latba)

PS? és nem csak Csheország és Szlovákia lépte meg az iskolazárat, hanem Szlovénia, Olaszország, Lengyelország, Ukrajna, Szerbia és Románia is rendeltek már el regionális szinten (mondjuk megyei vagy legalább járási) iskolazárat.
52708 levél
Válasz 20.10.22. 22:23 #153590
Barthezz
Franciaországban, Csehországban és most Szlovákiában is visszahozták a tavaszi korlátozásokat gyakorlatilag teljes egészében, Szlovákiában teljes iskolabezárással (általános iskolák is) és kijárási korlátozással (ami jóval szigorúbb, mint ami nálunk tavasszal volt), élelmiszerbolton, gyógyszertáron, drogérián kívül pedig más nem lehet nyitva. Azért lépték meg, mert enélkül 1 -2 hét múlva összeomlana az egészségügyük. Tekintve, hogy kb. 1-2 héttel követi a magyar járványhelyzet a csehekét és a franciák és csehek után mi állunk a legrosszabbul Európában a járvány terjedési sebességét és a lakosságarányos halálozást tekintve, november közepétől, végétől sztem itt is totális leállás lesz. Most persze azt kommunikálják, hogy nem, de a csehek, szlovákok, franciák is ezt kommunikálták még 1 hónapja, aztán látták, hogy nincs más választásuk. Ha összeomlik az egészségügy, akkor rengeteg, nem csak COVID-os halott is lesz, ezt pedig a magyar kormány sem vállalja be, hogy sürgősségi eseteket ne tudjunk ellátni. (Ezzel szemben már inkább a gazdaság teljes összeomlását választják ők is, mert még mindig ez a kisebbik rossz, minthogy tömeggyilkosnak legyenek kikiáltva az összeomló egészségügy miatt.) Én ezt már szeptember elején megmondtam, hogy így lesz, de lehurrogott akkor még mindenki. Szóval készüljön fel mindenki, hogy november közepétől-végétől itt is lockodown lesz és a karácsony is valószínűleg így fog telni. Akkor is, ha nem ezt kommunikálja jelenleg a kormány, bár sztem az, hogy éppen mit kommunikálnak járványügyileg, teljesen irreleváns azok után, amióta Viktor reggel még kizárta az iskolák bezárását, majd este meghozta a döntést, hogy de, mégis, vagy miután tavasszal határozottan ellenezték maszkokat, aztán meg kötelező tették, de napestig lehetne sorolni a példákat.

Amúgy ma letelt az október eleje óta tartó home office-om (kértem egy héttel a meghosszabbítását, tekintve, hogy szüleimmel és nagyszüleimmel találkozom a hétvégén, így nulla kontaktot akartam a héten és a BKV-zás teljes elkerülését), jövő héten pedig egy hét szabin leszek vidéken, aztán elvileg november elejétől ismét az irodából kell dolgoznom. De a fentiek miatt sztem nem sokáig.
1244 levél
Válasz 20.10.22. 19:52 #153589
Ricsi1976
Jó, de azért azt ne feledjük el, hogy a gazdaságunk olyan mint saját lábán álló nincs. A német autóipar csöcsén lógunk. Ha ott kapa, itt is kapa. Nincs mese. Látom, mert autóiparban dolgozom. Európa olcsó összeszerelő üzeme vagyunk, ezen nincs mit szépíteni.
1244 levél
Válasz 20.10.22. 19:50 #153588
Ricsi1976
Igen, ebben is van valami, ezzel is egyet tudok érteni.
839 levél
Válasz 20.10.22. 19:25 #153587
SMBX-fan
Ja és az USA-ban volt kb. olyan szintű korlátozás, mint jelenleg nálunk (még tavasszal a svédek komolyabban vették mint mi most), és a gazdaságuknak mégis lőttek, mert olyan mértékben tönkrevágta a járvány (nem a járványkezelés) a gazdaságukat, hogy szoptak mint a torkosborz.

Ennyit a "maszk oszt jóvan'" mentalitásról...
839 levél
Válasz 20.10.22. 19:22 #153586
SMBX-fan
A gazdaságnak akkor is konyec lesz, ha csomó ember meghal. Vagy lehet hogy még a gazdaságnak pont nem, de azt azért szeretném sidenoteolni, hogy a pedagógus- és orvostársadalom el van öregedve.
És ha elszabadul a járvány, márpedig elszabadult, akkor az elidősödött állások dolgozóinak veszélyeztetése beláthatatlan következményekkel járhat.

És még rengeteg gazdaságkímélő korlátozás nincs meghozva, elsősorban a távoktatásra gondolok 12 éves kor fölött (vagy legalábbis 14 fölött), illetve a home office ösztönzése (nem feltétlen kötelezése)
Ha ez a két intézkedés meg lenne hozva, már előrébb lennénk!
1244 levél
Válasz 20.10.22. 19:15 #153585
Ricsi1976
Azért mert ha a gazdaságnak kapa, az is sok áldozatot hozhat lelkileg és fizikálisan. Nem egyszerű a döntés, egyszer már itt kifejtettem, hogy ez ideális munkapont keresés a gazdaság működésének fenntartása és ez egészségügyi rendszer ellátóképesség között. Eddig ez működni látszik, igaz döcögősen, eddig...
839 levél
Válasz 20.10.22. 17:55 #153584
SMBX-fan
Én speciel azt nem értem, hogy ha jönnek a választások, akkor a kormány miért nem próbálna meg olyan intézkedéseket hozni, amelyek népszerűek.
Ugyanis ha a jelenleginél is tovább rosszabbodik a járvány, és 3000 fertőzött és 80 halott lesz naponta, és akkor sem intézkednek, az 2022-ben elég nagy eséllyel rájuk szárad, mivel még a fideszes szavazók többsége is támogatta az intézkedéseket. (lásd: nemzeti konzultáció) Az ellenzék többsége is pedig mindig a szigorúbb intézkedéseket követelte, szóval azt nem kell részleteznem.

Szóval kérdem én: miért nem tudják a lehető legtöbb intézkedést visszahozni úgy, hogy megélhetések azért ne kerüljenek veszélybe.
És pont ezért kéne mielőbb közepes mértékű szabályozást elrendelni (közép-, de nem általános iskolák bezárása, home office ajánlása irodai munkakörökben, persze csak ott ahol ez költségvetésileg és technikailag kivitelezhető, esetleg a vásárlási idősáv hétköznapokon, stb.), még mielőtt nagy mértékűekre lenne szükség.
4510 levél
Válasz 20.10.22. 17:27 #153583
Sucee
Nekem az új kedvencem YT-n a dupla popup kombó (login + cookie), ami ráadásul sokszor késve jön, és videó közben ugrik fel - vagy épp direkt videólinkkel megyek eleve az oldalra, akkor mindenképp ott jönnek ugyebár -, utána pedig lefrissíti az oldalt...

Nem, kedves youtube, nem akarok bejelentkezni, de megtalálnám, ha be akarnék, mi a fasznak kellett erre egy popup?!
17095 levél
Válasz 20.10.22. 16:05 #153582
david139
Szerintem ilyen nem nagyon látezhet, ahhoz az kellene, hogy minden cookie elfogadó popup valami nemzetközileg elfogadott szabvány alapján megtalálható legyen a pluginnak.
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
664 levél
Válasz 20.10.22. 13:01 #153581
Bomc.
Van olyan bovetmeny Chrome-ra, ami automatikusan elfogadja a cookie-kat,? mert rohadtul idegesito, hogy minden oldalon ezzel kell baszakodni
2753 levél
Válasz 20.10.22. 12:43 #153580
Shadowguard
Hosszú lesz, de sok minden felmerült.

...egy frontális ütközéses halottat nem hiszem, hogy beírnak koronás halottnak.

Tavasszal volt olyan ország, ahol bizony beírták. Már nem fogom visszakeresni, de egy sajtótájékoztatón rákérdeztek a helyi aperitif törzsnél, hogy mi alapján kerül bele valaki a statisztikába. És az volt a válasz, hogy ha a halálakor van vírus a szervezetben akkor COVID-halottnak számít. Ez lehet azóta változott, meg a hazai gyakorlatot nem tudom.

vissza fognak mutogatni, hogy a MAGYAR nép akarta, a Nemzethy konzultáció keretében, hogy ne legyenek korlátozások.

Kis érdekesség: a nemzeti inzultációs kérdőívet visszaküldők pontosan annyi százaléka szavazott a maszkhordásra, mint ahányan a hivatalos kommunikáció szerint hordtak maszkot a BKK járatain a szigorítások előtt. Persze lehet véletlen is, de furcsa véletlen

egész évben napi 45-en halnának meg a koronavírusban, a halálozások számát 8-10%-kal megnövelné

Tavalyhoz képest -3ezernél állunk, ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a lezárások, korlátozások miatt tavasszal 80%-os csökkenés volt a közúti baleseteket tekintve. Illetve másodkézből származó infó, de például az idősotthonokban úgy vigyáznak mindenkire, mint a hímes tojásra. Ki van adva központilag
Másrészt a 45 COVID-halott nem feltétlenül jelent +45 elhunytat.

És engem meglep, hogy sok más embert ez nem akaszt ki.

Világszinten a hivatalos adatok szerint 2,7%-os a halálozás. Ha igaznak tekintjük mind a fertőzöttek (nem tesztelt, tünetmentesek?) és a halottak (más betegség? nem is teszteltek valakit esetleg?). Majd ha eléri a tízet kiakadok.

Gondolom minden nagyokos statisztikus addig nagyokos, ameddig valami közvetlen hozzátartozó, vagy jómaga meg nem járja a hadak útját.

Amikor ezt az indoklást olvasom mindig olyan érzésem van (ez most nem neked szól személyesen), hogy egyesek szerint ha a koronától megvédjük a családtagokat akkor semmi bajuk nem történhet. Én úgy veszítettem el pár éve a nagypapámat, hogy semmi előzménye nem volt. Se krónikus betegség, semmi. Még a kora sem feltétlenül indokolta. Amikor felhívtak otthonról, hogy mi történt egy óra kellett, hogy felfogjam, először dolgoztam tovább, mert nem tudtam összerakni magamban.
Igen, van olyan rokonom, aki veszélyeztetett. Igen, nem szeretném, hogy elkapja, de pontosan tudom, hogy ez nem jelenti azt, hogy akár 5 perc múlva nem jöhet egy telefon, hogy történt valami. Aminek semmi köze a koronához vagy bármi kiszámíthatóhoz. A halál nem mindig kiszámítható. És ismerősöm példájából kiindulva lehet jobb, ha hirtelen érkezik.
És pont azért, mert ezt tudom nem értem azokat az embereket sem, akik a járvány miatt kerülik most a családtagjaikat. Mert az elveszett időt senki nem fogja visszaadni és lehet megvéded a járványtól (már ha éppen fertőzött vagy), de attól még érhető baleset, jelentkezhet valami lappangó betegség vagy elkaphatja mástól. És akkor már hiába...
Az más kérdés, hogy ha valaki beteg akkor ne látogassa a rokonokat. Ennek alapnak kellene lennie. Mint annak, hogy tudjon kezet mosni valaki vagy a pofája elé tegye a mellső lábát, ha köhög/prüszköl (még jobb, ha van benne zsebkendő is). Meg még pár dolog. És

A másik felére pedig: mondjuk úgy kissé fatalista vagyok. Bár elvileg nem vagyok veszélyeztetett, de persze, semmi nem zárja ki, hogy én is a kivétel lennék, aki krónikus betegség, elhízás, miegyéb nélkül is súlyosan reagál. Attól a véleményem még nem változik. Eddig sem a vírus létét, hanem az intézkedések (nagy részének) értelmét vontam kétségbe.

Azt sem zárja ki semmi, hogy ma hazafelé menet nem jön szembe velem egy alvó kamionos.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
1244 levél
Válasz 20.10.22. 11:26 #153579
Ricsi1976
Figyeljétek majd meg, ha gebasz lesz, mondjuk már az van, vissza fognak mutogatni, hogy a MAGYAR nép akarta, a Nemzethy konzultáció keretében, hogy ne legyenek korlátozások. Emlékeztek a kérdőívre? Felelősség lepasszolva.
21065 levél
Válasz 20.10.22. 10:56 #153578
Pyrogate
Van ilyen urban legend (ami mindig valaki rokonával esik meg), hogy az orvosok pénz ajánlottak (!) érte, hogy covidot haláloknak írják be (erre miért kellene engedélyt kérni???). A történet szerint erre kap pénzt a kórház. Abszurd faszság.

Szerintem amúgy a fidesznek inkább a számok alacsonyan tartása lenne a céljuk, mert így pont azt mutatják ki, hogy balfaszok
Szenvedély nélkül a foci halott.
17095 levél
Válasz 20.10.22. 09:20 #153577
david139
A halál okát minden esetben az ott jelenlévő orvos írja be gondolom, ergo nagyon nehezen képzelem el, hogy ezt a kormány bármi módon tudja manipulálni
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
28512 levél
Válasz 20.10.22. 09:14 #153576
LordMatteo
Ez is azt támasztja alá, hogy jól megfontolt, önző gazdasági vagy politikai érdek húzódik emögött is (ahogy minden fideszes húzás mögött, nem hülyék ezek). Minél nagyobbnak tűnik a baj, annál nagyobb megmentő lesz OV. Láttátok a minapi oltásos videót? Hatalmas ellentét a korábbi kommunikációs stílussal szemben. Bármikor OV egészsége volt a téma, mindig az volt a mantra, hogy kemény munka, edzeni kell, majd eljár futni esténként (ez tényleges nyilatkozat), de ő nem hisz a modern diétákban vagy vitaminokban, szalonnázni fog szalonnával, majd ledolgozza. Ehhez képest most beoltatja magát, amikor ingyenes lett az oltás, amiből egyébként lehetett tudni, hog nem fog jutni mindenkinek az első körökben.

Amellett, hogy sokadjára is hangsúlyozom, hogy a koronavírus egy komoly, jelenlévő betegség, ez a fidesz (többségének) szemében nem több, mint egy újabb kommunikációs trükk és lehetőség, amit kegyetlenül kihasználnak. Az éppen elröcögő egészségügy meg közben bedől a faszba.

A halottak számának feltupírozását el tudom képzelni, bár azért nem abban a mértékben, ahogy a maszktalanok klánja hőbörgi, tehát azért egy frontális ütközéses halottat nem hiszem, hogy beírnak koronás halottnak.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
21065 levél
Válasz 20.10.22. 09:03 #153575
Pyrogate
Legtöbb helyen azt írják, hogy az úniós támogatások szétosztása miatt (minél nagyobb a baj, annál többet kapsz). Mivel ezeket gyakorlatilag már szétosztották (de legalábbis meghatározták), a többi meg a lobbin múlik, szerintem sok értelme nincs. Arról nem is beszélve, hogy önmagában nem a halálesetek alapján osztották el a támogatást, hanem a gazdaság visszaesését vizsgálták.

Illetve a másik elmélet, hogy egyáltalán nem boncolnak, ez egy márciusi levélre hivatkozik. Azóta senki nem tudja mi az eljárásrend, de azért sokan biztosan állítják, hogy így van továbbra is. Egyébként meg van egy elméleti vita arról is, hogy akkor most koronavírusban, vagy koronavírus miatt halnak meg az emberek, sokak szerint "az csak ott van a szervezetben", halált minden esetben a krónikus betegségek okozzák. Érdekes, hogy ilyenkor nem látják az emberek, hogy a kormány azzal, hogy minden esetben kihangsúlyozza, hogy csak idős, beteg emberek halnak meg, pont a pánikot akarja elkerülni. Viszont emiatt sokan el is bagatellizálják az egészet, mondván, ha egészséges vagy, semmi bajod nem lesz (miközben a magas vérnyomás krónikus betegségnek számít, ami Magyarországon az emberek 2/3-nak van)
Szenvedély nélkül a foci halott.
29595 levél
Válasz 20.10.22. 08:38 #153574
Germinator
Beismerem, hogy erre nem gondoltam.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
28512 levél
Válasz 20.10.21. 23:38 #153573
LordMatteo
Ha például meg akarja szerezni potom áron magánkézbe a ferihegyi terminálokat, akkor érdekelt abban, hogy a magas betegszámok miatt továbbra is lezárva tarthassa azt, és ezzel nyomja lefele az árat. Csak ötletelek persze, mert szintén a karanténos időszakban nagyon elfeledkeztünk már arról, hogy az ilyen kommentekért nagyon súlyos pereket is lehet itthon indítani, meg rendőrséget küldeni emberekre. Mert ezt is szépen el lehetett sumákolni, hiszen mindenki a betegszámokra figyelt.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
29595 levél
Válasz 20.10.21. 23:22 #153572
Germinator
De... de a kormány miért mondana TÖBB halottat, mint amennyi van? Az az érdekük, hogy aluljelentsék Nem? Tehát a helyzet ezek alapján mindenképp ROSSZABB, mint amit hivatalosan tudunk.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
1961 levél
Válasz 20.10.21. 22:13 #153571
warcat
Ahogy érzed,de ha lebontod a számokat, 250 000 emberből naponta meghal egy Covidben.
Megyeszékhelyen reggel felkelsz, és mondhatod, hogy na vajon ma én leszek-e a "szerencsés".
1244 levél
Válasz 20.10.21. 19:50 #153570
Ricsi1976
Ezt sajnos orvos ismerős nélkül is sejtettem
21065 levél
Válasz 20.10.21. 18:26 #153569
Pyrogate
Mondjuk én az egyik kórház mellett lakom, itt a házban vannak orvosok, nővérek, plusz barátaink egy másik kórházban dolgoznak vidéken (sebész+radiológus), egy haramadik baráti házaspár egyik tagja pedig covid osztályon megint másik kórházban (alapból belgyógyász), mind3 helyről ugyanazt hallom: szar a helyzet. Ha ez így folytatódik, eljutunk a kurva nagy szarig is.

A gyerekorvosunk meg totál pánikban van, bár ő lehez túltolja

Azt megértem, hogy a hivatalos számoknak nem hiszel.

Mondjuk nekem sem kell, csak Pyrogate vagyok a zinternetről, de ha van orvos ismerősöd kórházban, aki testközelből ismerheti a szituációt (nem bőrgyógyász pl), akkor érdeklődj nála nyugodtan
Szenvedély nélkül a foci halott.
4510 levél
Válasz 20.10.21. 18:00 #153568
Sucee
Valószínűleg úgy jön össze, hogy valaki mond valahol random egy számot, és közben sokan nem tapasztalunk a világon semmit magunk körül.

"Lejelentették", remek, mi egyebet jelentett még a kormány / média az utóbbi időkben, ami ferdítés? Eljutottunk arra a pontra, hogy szart se hiszek el semmilyen hivatalnak, portálnak, vagy jelentésnek. Nem a vírust vagy járványt tagadom, csak semmi nem mozdul meg bennem a nagy néppánik alatt, amit számok generálnak.

Meghúzom magam csendben, akármi is a valóság, ha ki kell mennem, felveszem azt a szart, betartom az intézkedéseket - nem veszélyeztetem magam feleslegesen, de nem is fogok egy számadaton hüledezni.

Amilyen idegesítőek a cső idióták és "ellenállók", olyan rohadt unalmas a "mintapolgárokat" meg mindentudókat is hallgatni.
839 levél
Válasz 20.10.21. 17:47 #153567
SMBX-fan
Az agyvizemet az mérhetetlenül föl tudja forralni, amikro valaki jön azzal hogy a 40-50 halott nem sok.
Csak azt felejtik el, hogy ez NAPONTA van, ami azt jelenti, ha 1 hónapig ez lenne az ütem, akkor abból 45*30 azaz 1050 ember meghalna, éves szinten az pedig már 12600 halott.
(összehasonlításképpen az éves halálozás Mo-n 120 000 és 140 000 között mozog, ami azt jelenti, hogy ha egész évben napi 45-en halnának meg a koronavírusban, a halálozások számát 8-10%-kal megnövelné)

A rák pedig nem fertőző, az influenzás összehasonlítás hazugságon alapszik, a hIV/AIDS vagy HPV pedig ámbár fertőző, de nem cseppfertőzéssel vagy aeroszolként.

És engem az háborít fel, hogy szinte semmilyen intézkedést nem hoznak mert "JAJ A GAZDASÁG" miközben csomó intézkedést lehetne gazdaságkímélően meghozni. De még ha tényleg csökkenteni kell a gazdaság fokozatszámát, akkor is fontosabbak az emberéletek, mint a profit. Egy romba dőlt gazdaság újraépülhet, de a halott a tudomány jelenlegi állása szerint nem feltámasztható.
1244 levél
Válasz 20.10.21. 14:39 #153566
Ricsi1976
Az UFO-nak se kellett, visszahozták.
21065 levél
Válasz 20.10.21. 11:03 #153565
Pyrogate
De hát őt megvették!
Szenvedély nélkül a foci halott.
29595 levél
Válasz 20.10.21. 11:01 #153564
Germinator
Ezzel olyan szinten nem értek csak egyet, hogy szerintem pont az a lényeg, hogy ennek a helyzetnek a megítélése nem kéne, hogy szubjektív legyen. Nem a személyes tapasztalataim miatt érzem azt, hogy mondjuk napi 40-50 halott az kibaszott sok. Nekem speciel anyám pozitív lett, köhögött talán két napig, aztán elmúlt neki. Nem mondanám, hogy túlzottan ijesztő volt ez, de hülyeség lenne ez alapján ítélkezni az egész felett. Az alapján próbálok véleményt formálni, amit a statisztikák, meg a józan ész diktál. Szerintem nagyon durva, hogy egy fertőző betegség következtében napi 40 ember haláláról kell hírt adni most már lassan egy hete. És engem meglep, hogy sok más embert ez nem akaszt ki.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
1244 levél
Válasz 20.10.21. 10:54 #153563
Ricsi1976
Gondolom minden nagyokos statisztikus addig nagyokos, ameddig valami közvetlen hozzátartozó, vagy jómaga meg nem járja a hadak útját. Én csak arra a félidióta Pataky Attilára tudok hivatkozni. Az intezív után nyilatkozott, érdemes elolvasni. Mondjuk ezt nem Neked szántam
21065 levél
Válasz 20.10.21. 10:44 #153562
Pyrogate
Csak kíváncsiságból, mekkora számnál éreznéd komolynak?
Szenvedély nélkül a foci halott.
29595 levél
Válasz 20.10.21. 10:27 #153561
Germinator
Tehát soha semmilyen betegség halálozási statisztikája nem számított és nem is fog számítani, mert mindenki meghal valamikor? Vagy akkor ezek szerint semmilyen balesetből, természeti katasztrófából származó statisztikát nem érdemes figyelembe venni. Biztos vagyok benne, hogy az elmúlt héten legalább hat különböző, halálos kimenetelű közlekedési balesetet lehetne találni a hírekben, de felesleges biztonságosabbá tenni a közlekedést, mert úgyis mindenki meghal egyszer. Többen haltak meg mondjuk rákban csütörtökön, mint közúti balesetben, tehát az aznapi közúti baleseti statisztikák teljesen jelentéktelenek. Sőt, aki autóbalesetet szenvedett, az cukorbeteg volt, tehát eleve kisebb esélye volt a túlélésre egy teljesen egészséges emberhez képest. Volt egy másik autóbaleset, ott egy 80 éves ember halt meg - hadd ne mondjam, hogy ez miért nem számít.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
10545 levél
Válasz 20.10.21. 10:21 #153560
MattMatthew
Erre tessék...

@Ricsi1976 Persze, meg az is számít, hogy a mostani számok már a védekezés utáni állapotot tükrözik. Majd csak utólag lehet okosat mondani a számok alapján. Vagy még akkor sem. Ki tudja, hogy a 2019 előtti állapotok visszatérnek-e. (Szerintem igen, elég önző az emberiség ahhoz, hogy megint szanaszéjjel akarjon folyton nyaralni és megint mindenki azt csinálja amit akar.)
“This is not going to go the way you think.”
21065 levél
Válasz 20.10.21. 10:15 #153559
Pyrogate
Tavaly hányan voltak októberben náthás/influenzás/ugyanolyan getvával egyszerre kórházban? 2000-en nem szoktam ugyanazon szar miatt betegen feküdni a kórházakban ilyenkor.
Szenvedély nélkül a foci halott.
21065 levél
Válasz 20.10.21. 10:11 #153558
Pyrogate
Ez akkora faszság, ha kisiklik egy vonat és meghal 30 ember, akkor beírod, hogy de naponta meghalnak 300-an?

Egyébként épp akartam írni, hogy úgyis jön valaki azzal, hogy "naponta mennyien halnak meg rákban, mégsem törődünk vele" (1) nem a faszt 2) azt is el lehet kapni?), meg, hogy 5 ezren haltak meg tavaly influenzában (nincs ilyen a ksh-n, amire hivatkoznak, másrészt januárban valóban több volt a tavalyi halálozási szám, de hol vagyunk még januártól?)

Azt is bírom, hogy ha meghalna 5000 ember naponta, akkor is előjönnének azzal, hogy az még mindig nincs 0,01 % se, nem tudom mit várnak az emberek, napi 100.000 halott? vagy mi a fasz?
Szenvedély nélkül a foci halott.
1244 levél
Válasz 20.10.21. 10:10 #153557
Ricsi1976
10545 levél
Válasz 20.10.21. 10:05 #153556
MattMatthew
Tavaly naponta hány beteg halt meg? Vagy nem beteg, hanem összesen naponta hány ember vesztette életét?
“This is not going to go the way you think.”
1244 levél
Válasz 20.10.21. 09:59 #153555
Ricsi1976
Jogos. Egy időben jó volt a sál, most nem. A maszk meg egy időben csak a betegekre kellett, mivel hiánycikk volt. Most mindenkire, bár tényleg nem tudni ki tünetmentes fertőző. Én csak az idősebb embertársaim, meg magam miatt is hordom. A cseppeket megfogja vagy csökkenti. De amúgy mindenki saját belátása szerint. Engem megharapott rendesen ez a szar 5 hét táppénz, még egyszer nem szeretném.
17095 levél
Válasz 20.10.21. 09:40 #153554
david139
Ezerszer leírták... Úgy, hogy az a 48 öreg is volt meg beteg is, tehát megérdemelte a halált, azt kész.
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
17095 levél
Válasz 20.10.21. 09:39 #153553
david139
Az elégedetlenség rendben van valahol, bár szerintem kicsit szánalmas, hogy idejönnek a putri országunkból lapátolni a svájciak szarát, aztán meg kritizálják őket, mert hát ők nyilván okosabbak
A másik, hogy egy dolog elégedetlenkedni, más dolog fake newst osztani, meg ezt a gyökér orvosi világszervezetet, ami most nagyon felkapott lett.
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
29595 levél
Válasz 20.10.21. 09:38 #153552
Germinator
Én azt nem vágom, hogy az hogy lehet, hogy egyszerre van mesterségesen generált pánik, meg az, hogy mára 48(!!!) új halottat jelentettek le? Ráadásul egy hete szerintem minden nap meghalnak minimum 30-an - ez minden más esetben (pl. ha minden nap lenne egy 30 életet követelő közlekedési baleset) nemzeti gyásznapot eredményezne, de még mindig ott vannak nagyon sokan, hogy mesterséges pánik. Szóval ez hogy jön össze?
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
2753 levél
Válasz 20.10.21. 09:34 #153551
Shadowguard
Élőszóban folytatott beszélgetés volt, de attól még szó szerint ezt kaptam meg. Ha lett volna kedvem akkor kifejtem miért nem áll fent a párhuzam, de inkább megköszöntem a kolleginának a bókot Szociális távolságtartás lvl900

Valahol itt mondjuk gond van...
Az "első hullám"* idején még ennyire se kellett foglalkozni a maszkkal, inkább amiatt emeltem most ki Simán buszoztam, ismerős sofőrök közül senki nem hordta a maszkot. És engem felengedtek elől, szóval dupla haszon. Most direktben ellenőrzik őket és volt rá példa, hogy a buszállomástól kétsaroknyira fotózták a sofőröket az ellenőrök, hogy ki az aki indulás után leveszi a maszkot. Szóval jobb a békesség, járok kocsival és kevesebb a hülye (mondjuk az érdekes, hogy a benzinkúton velem feltetetik a maszkot, de a pénztároson nincs, mert ő plexi mögött van )
Egyébként meg ez minden témában így van. Ha valamit kritizálsz akkor automatikusan a másik oldalhoz tartozol. Én voltam már fideszes birkától gyurcsányista nemzetárulóig minden.

*Betegek száma megyei szinten 17

Ricsi1976: Tekintve, hogy sima textilmaszkom van szerintem helytálló a megnevezésem Ez most abszolút nem annak szólt, hogy mit gondolok róla.
Mondjuk azt attól függetlenül nem értem, hogy a(z egyébként vastagabb anyagú) sál miért nem jó most már...
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
1244 levél
Válasz 20.10.21. 09:26 #153550
Ricsi1976
Munkatársam se hordta a "pofarongyit", maszk meg vírusszkeptikus volt. A felesége nagyon megbetegedett. Azóta nem hívja pofarongyinak.
10545 levél
Válasz 20.10.21. 09:12 #153549
MattMatthew
Valahol itt mondjuk gond van, ha már az ember azt érzi (vagy azt éreztetik vele), hogy egy intézkedésekkel elégedetlenkedő komment után külön ki kell emelni, hogy amúgy nem szokása tüdőbeteg nyugdíjasok szájába köhögni.
“This is not going to go the way you think.”
10545 levél
Válasz 20.10.21. 09:08 #153548
MattMatthew
@Shadowguard Avagy internetes alapszabály, hogy minden beszélgetés hamar eljut a nácizásig?

@Peace De ezekkel az emberekkel az van amúgy is, hogy... több alapbetegségben szenvednek. Szóval ez nem koronás, illetve az ahhoz kötött szigorítások tünete, ők máskor is köztünk járnak, csak máskor más módon nem tartják be az együtt élés szabályait.

@david139 Csoportokban, meg szóban elégedetlenkedés szerintem teljesen rendben van. Az ember betartja a szabályokat és megbeszéli, ha nem ért egyet valamiben. Ez vélt, vagy valós műveltségtől függetlenül jobb, ha így van. Könnyebben találhatja az ember magát egy cenzúrára ítélt csoportban mint azt gondolná, ha nagyon elkezdődne az indexre tevés.
“This is not going to go the way you think.”

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.