Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Helyzetjelentés

52638 levél
Válasz 20.08.02. 00:17 #153047
Barthezz
Még egyszer megnéztem street view-n, az egyenes nyíl felfestésen kívül egy jobbra kanyarodni tilos tábla is van, egyértelműen belevezet tehát a szembejövő forgalomba ez a sáv. Hiszen ami közvetlenül jobbra van, arra kellene valójában menni, hogy a Szilágyin haladj tovább "egyenesen", amit éppen tilt a tábla, az azutáni enyhén jobbra tűnik így az egyenesnek, nem az igazából ezután még enyhébben jobbra lévő Kútvölgyi út. A mértanilag szemben lévő Kútvölgyi lejtőn pedig kint van szintén a behajtani tilos tábla. Észre kellett volna vennem persze időben a másik behajtani tilost is, de a sárgán való gyors áthajtás miatt ez későn történt meg és nem tudtam már korrigálni. De ha észreveszem, akkor sem tudtam volna értelmezni, hogy hova a francba is mutat valójában ez az egyenesen tovább nyíl és melyik útra kell továbbmennem. Totális káosz az egész.

A megoldás persze itt van, még jóval előbb kell jobbra sorolni és jobbra kanyarodni, de mivel a GPS azt mutatja, hogy egyenesen haladjak és maradjak a Szilágyin, ez ott helyben teljesen olyan, mintha levezetne a Szilágyiról, így be sem sorol az ember ott jobbra. A street view-n persze ott a felfestés, hogy Szilágyi, ezt kellene élőben is ráfesteni az aszfaltra és kitáblázni jó előre. Valamint azt, hogy az egyenesen az nem a Szilágyi, hanem a Kútvölgyi és az a 3. elágazás igazából a 4-ből. Ebben a formában teljesen balesetveszélyes. A körforgalom lenne az egyetlen biztonságos és egyértelmű megoldás egy ennyire sok út kereszteződésénél.
52638 levél
Válasz 20.08.01. 23:52 #153046
Barthezz
Én pont sárgán csúsztam át gázt adva így, mögöttem jöttek, nem vészfékezhettem. Mivel gyorsítanom kellett és egyenesen akartam továbbhaladni a Szilágyin, az egyenes irányban mutató felfestést követtem (ezért ebbe a sávba soroltam eleve), aztán már csak azt vettem észre, hogy hopp, a nyíl irányában egy behajtani tilos, de a lendület miatt már nem tudtam megállni és továbbgurultam a később itt szembejövő forgalom felé. Ha visszatolatok, belémjönnek az ezer irányból megindult autók a kereszteződésben, ha továbbmegyek, akkor pedig szembemegyek a forgalommal, erre írtam, hogy sakk-matt helyzet. A kurva nyíl egyenesen terelt, egy kibaszott jelzés, figyelmeztetés nem volt, hogy ahhoz, hogy egyenesen haladjak tovább a Szilágyin, ahhoz hirtelen az egyenes után jobbra kell fordulnom kvázi derékszögben. Ha nem sárgán megyek át nagy lendülettel, még időben észrevehettem volna, de így nem. Semmi nem figyelmeztetett, hogy a Szilágyi kettéválik és ami szemben van 3 sáv, az mind szembejövő és nem az én utam folytatása. Lövésem nem volt, hova kerültem és hogy kerülhetek ebből a helyzetből ki, a jobbra kanyarodást még visszatolatás esetén sem választottam volna, mert nem tudtam, hogy az is a Szilágyi, amerre mennem kell. Az egyenes nyilat még itthonról sem tudtam mire vélni, aztán nagy nehezen leesett, hogy az a Szilágyiról a Kútvölgyi útra "kanyarodókra" vonatkozik. Egy ilyen kereszteződésben, ahol összesen 7 út torkollik egymásba, ráadásul a főutat kettészedik és egyik irányban derékszögben megtörik, és még villamos is keresztezi az egészet, ide teljesen alapvetően körforgalom kellene. A Szilágyiból pedig kiszedni azt a nagy szigetet, ami miatt villásan kettéágazik, vagy ha így marad, azt kurva nagy betűkkel, pirossal felírni, hogy az egyenes az a jobbra lesz és ami az út folytatásának tűnik, az mindhárom sáv szembejövő. Szerintem ez ebben a formában rendkívül balesetveszélyes. Ha nincs a street view és a maps, hanem 20 évvel ezelőtt vagyunk, akkor másodszorra arra menve sem tudnám, mit kell csinálni és merre kell menni, így valószínű soha többet nem mernék arrafelé vezetni. Egy rutintalan, idegen helyeken keveset vezető, GPS-szel tájékozódó autós, aki teljesen elveszik egy hétfelé ágazó kereszteződésnél, az egy sűrű, lendületes forgalomban ebben a kereszteződésben felzabálódik reggelire, ahogy én is jártam. Azt le sem merem írni, hogyan szabadultam ki ebből a helyzetből, szerencsére az útitársamnak volt annyi lélekjelenléte, hogy adott egy kimentő, bár nagyon nem szabályos tippet, mert én teljesen lefagytam és ha egyedül vagyok, akkor valószínű csak tovább rontottam volna a helyzeten, vagy pedig állok egy helyben vészvillogóval órákig.

Ilyenkor értem meg sok ismerősömet, akik mindenhol máshol mernek vezetni vidéken, de Budapesten nem. Kaotikus, logikátlan útvezetések, hirtelen a semmiből kötelezően csak jobbra, vagy csak balra menő sávok, minimális balra kanyarodási lehetőség és akkora lendületes, magával sodró forgalom folyamatosan sok agresszív barommal, hogy nincs ideje az embernek gondolkodni ezeken, különben agyondudálnak vagy leszorítanak. Az állandó sávváltási kényszer miatt állandóan a többi autót és a holtteret kell figyelni, semmi idő nem jut a tájékozódásra, még GPS-szel sem. Alapvetően nem vezetek rosszul, vidéken idegen helyeken is tök jól elboldogulok GPS-szel, Budapesten is azokon az utakon, amiken rendszeresen járok, nincs gond (kivéve a Hungária, Róbert Károly, ahol mindig félek az agresszív sávok között ugrálók miatt), de egy-egy ismeretlen helyszínen egyszerűen Bp-n belül nem megy, össze-vissza kóválygok sokszor tanácstalanul, jó nagy kerülőutakra kényszerülve olykor. Ekkora hülyeséget viszont, mint ma, még nem csináltam megközelítőleg sem (utána úgy voltam vele, hogy soha többet nem vezetek, de végül azért lenyugodtam és higgadtan végiggondoltam), de ahogy visszanéztem street view-n és maps-en, kb. csak 50%-ban érzem hibásnak magamat, egyszerűen félrevezető az az egyenes nyíl, a Szilágyi teljesen váratlan egyirányúsítása és a saját irány hirtelen éles jobbra folytatása. Egyenesen, egyazon úton haladva ilyen szívatásra nem számít az ember. Ha nem sárgán kell gyorsan átmennem gázt adva, lett volna időm talán felmérni a terepet és végiggondolni, de így fél másodperc alatt kellett volna rájönnöm, hogy hirtelen jobbra kell fordulnom, ami irreális elvárás egy nem annyira rutinos, nem mindennap vezető autóstól... Ezért van rosszul megtervezve ez az egész kereszteződés és csak elveszi a kedvét a nem olyan profi autósoknak a vezetéstől. Teljes tiszteletem ezek után a taxisoké, akik kisujjból közlekednek Budapesten teljesen random címek között...

Bocsánat, hogy ilyen részletesen fejtettem ezt ki, de soha ilyen megsemmisítő helyzetbe nem kerültem még vezetés közben. Ha nincs útitársam, aki higgadt tudott maradni és nem mondja, hogy mit csináljak, én még most is ott állnék lefagyva...

Szóval mindenkinek azt tanácsolom, aki Budapesten vezet és még nem túl rutinos sofőr, hogy ha új helyre megy a városon belül, menjen végig google maps-en előzetesen a teljes úton, felülnézeti műholdképen és street view-n is, a problémásabb kereszteződéseket, időben megfelelő sávokba sorolásokat pedig memorizálja. Ezentúl ez alapvető lesz nálam is, mert rögtönzésben láthatóan nagyon béna vagyok.
10507 levél
Válasz 20.08.01. 22:42 #153045
MattMatthew
Bár nem emlékszem arra amikor ne ismertem volna az említett kereszteződést, de nem hiszem, hogy annyira bonyolult lenne mint írtad. Évekig napi szinten, csúcs időben közlekedtem arra, nem volt gyakori a baleset.
Az, hogy a kereszteződés előtt melyik sávba állsz be már gyakorlatilag eldönti, hogy hova kanyarodhatsz. Ha te vagy az első piros lámpánál akkor van időd felismerni a nyilakat, ha meg más után mész akkor... Mész utána.

Amúgy meg a kereszteződés meglátogatásához még csak Pesten sem kell autózni.
“This is not going to go the way you think.”
52638 levél
Válasz 20.08.01. 22:15 #153044
Barthezz
Autós topic nincs, így jobb híján ide írom. Azért nem a Szétb*sz az idegbe, mert már lenyugodtam így estére. Másrészt egy tanácsnak, figyelmeztetésnek is szánom a Pesten keveset autózóknak. A lényeg, hogy életemben nem csináltam akkora hülyeséget autóval, mint ma. Szerencsére nem lett belőle baj, de simán lehetett is volna. Most utólag a Google Maps-et felülről és street view nézetből is egyaránt elemezve hosszú percek kellettek, mire rájöttem, hogy hogyan kellett volna itt mennem és az abszolút félrevezető útfestések hogyan egyeztethetőek össze a GPS-szel és a kanyarodási szándékkal. Jellemző amúgy, hogy a street view nézeten is épp autóroncsok maradványai és helyszínelés felfestései látszódnak, ebbe a kereszteződésbe ugyanis kódolva van a sorozatos baleset, mert aki először vezet arrafelé, annak egész biztos fogalma sem lesz, hogy mit kell itt csinálni és merre kell menni. Aki ezt a kereszteződést kitalálta, megépítette, majd forgalomtechnikailag megtervezte, az mind egy idióta barom állat volt.

Ha bárki a topic olvasói közül keveset autózik Budapesten és egyszer a Szilágyi Erzsébet fasor egyik ága - Szilágyi Erzsébet fasor másik ága - Kútvölgyi út - Kútvölgyi lejtő - Városmajor utca kereszteződés felé kell haladnia, ami nyugodtan nevezhető inkább logikai feladványnak, az indulás előtt mindenképp fejtse meg a rejtvényt google maps-en és street view nézetben is, majd memorizálja, hogy hogyan kell menni, élesben ugyanis, sűrű forgalomban, másodpercek alatti döntési lehetőségekkel ez nem fog menni... És ajánlott az ebben a kereszteződésben nagyon durván félrevezető GPS mellőzése is, ha ezt kombinálja valaki a felfestéssel, akkor egy totális sakk-matt helyzetbe fog kerülni az autójával, amelyből csak óriási baleseti kockázattal és kizárólag szabálytalan módon lehet kikecmeregni. Még most sem hiszem el, hogy egy ennyire kaotikus, totálisan félrevezető kereszteződés, mint ez, létezhet a valóságban... Át kellene tervezni és átépíteni az egészet.
20976 levél
Válasz 20.08.01. 16:02 #153043
Pyrogate
És kizárólag csak ilyen közbeszerzéseket látsz?

Engem csak azért idegesít ez a hozzáállás, mert nem kétlem, hogy sok a lopás, sok a kókler munka, már egy tolerálható határt átlépett rég (ha beszélhetünk egyáltalán ilyenről), de ez a károgás kicsit önfelmentés is: ezek mind lopnak, az mind szar, ez egy ilyen ország. Én azért nem lépek előrébb, mert ott lopni, csalni kellene. Azért élünk szarul, mert ez megy. De ez nem így van, igen is ki lehet ebből törni, ha pedig külföldön minden olyan csodaszép, akkor meg kell ott próbálni. De melózni keményen ott is kell.
Szenvedély nélkül a foci halott.
3129 levél
Válasz 20.08.01. 14:17 #153042
Herr Hauptmann
Én meg látom magam körül, hogy mik épülnek, mennyiből, hogyan, mennyi idő alatt, hogyan (nem) működnek és hogy hogyan mennek éppen szét rövid idő alatt (sokadik) átadás után. Munkahelyen (BKV) belül, kívül is. Kicsiben-nagyban. Kis szülővárosomban is személyesen ismerek olyan vállalkozót -egyáltalán nem nagykutya ott, de jól elvan azért- akinek szólnak előre, hogy mennyi szerepeljen az ajánlatban, ha kell neki a munka...
De ez úgy is az internet. Itt senki se győzi meg a(z) (vélt) igazáról a másikat úgy se. Váljanak el útjainl békében. Meg amúgy is off.
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
20976 levél
Válasz 20.08.01. 12:07 #153041
Pyrogate
Én jó pár közbeszerzésben vettem részt, és nyilván nem hiszed el, de a többsége nem lehúzás. Csak azok szólnak nagyot...persze külföldön nincs ilyen, aha
Szenvedély nélkül a foci halott.
3129 levél
Válasz 20.08.01. 11:43 #153040
Herr Hauptmann
Persze, lehet példákat hozni mindenhonnan (Bár a híd pont nem jó ide. Nem egy pár éves, sokszorosan túlárazott projektet csináltak meg szarul, hanem hagytak egy 50+ éves elavult hidat tönkremenni, amit nem is akkora forgalomra terveztek, mint ami az összeomlása előtti években átment rajta napról napra.

De itthon nincs olyan közbeszerzéses beruházás, ami nem a lehúzásról, tákolásos kivitelezésről szólna.
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
20976 levél
Válasz 20.08.01. 10:07 #153039
Pyrogate
Mint a berlini reptér, amit 13 éve építenek (és 7 éve kész van de nem lehet átadni mert annyi hibája van)?
Vagy mint a genovai híd ami szimplán összedőlt a faszba?
De azért jó "magyarozni"
Szenvedély nélkül a foci halott.
16994 levél
Válasz 20.08.01. 08:41 #153038
david139
Wrong topic
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
2585 levél
Válasz 20.07.31. 16:52 #153037
Shadowguard
De hiszen vannak felelősök, hiszen ez NERisztán
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
3129 levél
Válasz 20.07.31. 16:04 #153036
Herr Hauptmann
Hát, tudod, egy normális(abb) helyen ilyen nem történik meg. Vagy ha mégis, ott felelősöket keresnek, büntetések lesznek. Ez, viszont, NERisztán. És nincs is szükség további magyarázatra.
Kedves Tsülögg! Te hüjje ló akki vagggy! Ez a nő I. vesz-Éjjes bosszorgány. Netuddkki.
32854 levél
Válasz 20.07.31. 12:25 #153035
szbszig
Még mindig vizsgálják, miért kellett ismét lezárni az M0-s déli szakaszát.

Jól értem, hogy a szakértő a végén azt nyilatkozza, hogy körülbelül két év múlva fogják tudni átadni teljesen a forgalomnak? Tehát már körülbelül két éve csinálják, és még két év kell ahhoz, hogy elkészüljön? Egy mezei felújítás, tehát nem is arról van szó, hogy egy új hidat kell építeni. Ez valami vicc? Nem akarok túlzottan populista lenni, de most jöhetne az, hogy Kínában tavasszal öt nap alatt felhúztak egy komplett kórházat a semmiből, amikor nagyon szükség volt rá...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
4560 levél
Válasz 20.07.30. 22:03 #153034
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Közben egy kiegészítés, a lap alján a "régebbre" módszerrel való lapozással nem sikerült minden oldalon végig lapozni, de ha oldalt megnyitjuk a hónapokra bontott oldalarchívumot itt, akkor elvileg minden hónap írása elérhető.
4560 levél
Válasz 20.07.30. 21:40 #153033
Juraviel.Ihuan.Bedvin
A napokban az egyik hír -miszerint magyar kutatók a Garfield képregénnyel is azt vizsgálták, hogy milyen készségek kellenek, pl. a finom irónia felismerése képességének elsajátításához- alatt az Apu nem titkos ivócimborái Facebook csoportban a megosztásnál leírtam, hogy a Bill Watterson által alkotott Kázmér és Huba képregényt sokkal többre tartom, írtam is róla anno, egy mára már megszűnt blogon. Ma este kíváncsi lettem, hogy a Factory blogból maradt-e fent bármi az interneten, és sikerült fellelni! Sajnos nem az egészet, de az Archívum több időpillanatot lementett. És...

...amit néztem, az írások teljes egészében megnyithatóak, kommentekkel együtt megtalálhatóak! Az utolsó mentés az oldalról 2013-ból lelhető fel, de az utolsó blogposzt 2011-es, a választható időpillanatok (naptár) elérhetőek itt, valamint itt meg az utolsó lementés (vannak hiányzó oldalak).

Olyan embereknek címzem ezt elsősorban, akik még jelen vannak a fórumon most is:

McCl@ne
Creativ3Form
Neumark (időnként)
Gobiakos
DHOPW42 (Germinator)
LordMatteo
(úgy emlékszem te is írtál rá)

Ha van kedvetek nosztalgiázni tíz évvel ezelőttről!
28441 levél
Válasz 20.07.11. 13:30 #153032
LordMatteo
no surrender
A kibaszás társas játék, sose feledd.
16994 levél
Válasz 20.07.11. 09:58 #153031
david139
No ragrets
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
28441 levél
Válasz 20.07.11. 00:47 #153030
LordMatteo
Az a baj szerintem Daviddal igy beszelgettunk eloben is a 6. kor pia utan

rejtett topiknak mehetne ez is

nyadat
A kibaszás társas játék, sose feledd.
28441 levél
Válasz 20.07.11. 00:47 #153029
LordMatteo
Az a baj szerintem Daviddal igy beszelgettunk eloben is a 6. kor pia utan

rejtett topiknak mehetne ez is
A kibaszás társas játék, sose feledd.
19623 levél
Válasz 20.07.10. 18:14 #153028
sipec
jezusom, miezatopic

latom, akkor se tudtam h ki az a LAVAR
16994 levél
Válasz 20.07.10. 16:18 #153027
david139
Na pont erről beszélek, hajnali 7:37kor még tudtam kommentelni
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
5373 levél
Válasz 20.07.10. 15:32 #153026
Pras
Természetesen ez a hobbi is dedikált jelenléttel bír a dómon.
28441 levél
Válasz 20.07.10. 15:11 #153025
LordMatteo
En nem csak lecsukom, hanem kozlom is mindenkivel elotte hogy bazmeg nem tudok irni, de nezd fel szemmel mar majdnem alig tudok.

Ilyen hulyeseget, inni meg alkoholizalni, pfej...
A kibaszás társas játék, sose feledd.
20976 levél
Válasz 20.07.10. 15:06 #153024
Pyrogate
Igen, de olyankor nagyon lassan megy minden főleg egy szemmel...hát még telefonról
Gyorsan meg lehet unni
Szenvedély nélkül a foci halott.
16994 levél
Válasz 20.07.10. 14:54 #153023
david139
Bárcsak igy lenne Én a legvégső stádiumomban is képes vagyok írogatni sajnos.. Ha az egyik szemem becsukom, akkor be tudom fókuszálni a gombokat
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
2585 levél
Válasz 20.07.10. 14:10 #153022
Shadowguard
Ezt volt osztálytársam úgy mondta:
Ha a földön fekszel és nem kell kapaszkodnod még nem vagy elég részeg!
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
1104 levél
Válasz 20.07.10. 13:26 #153021
Ricsi1976
20976 levél
Válasz 20.07.10. 13:24 #153020
Pyrogate
Ha tudsz még netezni, akkor nem ittál rendesen
Szenvedély nélkül a foci halott.
1104 levél
Válasz 20.07.10. 13:00 #153019
Ricsi1976
Mondjuk jogos! Csak arra reflektáltam, ha becsavar és meggondolatlanul ír közösségi felületre, dugja el a készülékeket. Én is így szoktam Bántam már meg posztokat, üzeneteteket. node, borban az igazság
16994 levél
Válasz 20.07.10. 12:12 #153018
david139
Félberúgás pénzkidobás!
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
1104 levél
Válasz 20.07.10. 11:31 #153017
Ricsi1976
Kitartást! Igen a váltás jó, de nem mindig, azzal is vigyázni kell.
Az alkohollal meg óvatosan, látod mi lett belőle! Vagy ha iszol, dugd el a telefont, PC-t.
10604 levél
Válasz 20.07.10. 09:47 #153016
Dark Archon
Nem, tényleg kirúgtak. Igazából győzelem volt, mert valóban kapok végkielégítést, meg minden, csak nem könnyű elfogadni a tényt. Hall az ember leépítésekről, meg átalakulásról, stb., de azért a padlóra küldi az embert. Gyakorlatilag ez az egy munkahelyem volt életemben, bár mostanában azt hallani / olvasni, hogy 4-5 évente érdemes váltani, mert begyöpödösik az ember - és tényleg, úgy elment mellettem a világ szakmailag, hogy na.

Ezúton is elnézést kérek McCl@ne-től és Barthezztől, tudom, a körülmények nem mentség, én voltam igazi f@szkalap.

Gobiakos: epeműtétem volt, az sem volt piskóta.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
12734 levél
Válasz 20.07.09. 22:51 #153015
Gobiakos
A vakbél műtét. Az is nagyon komoly állítólag, bár nekem nem volt még... *lekopog*

(Ha sírni, dühöngeni, panaszkodni tévedtél vissza, arra ott a Szétb@sz az ideg topik.
13291 levél
Válasz 20.07.09. 22:31 #153014
McCl@ne
Volt ennek az egész sztorinak egy olyan oldala, ami soha nem került kitárgyalásra sem itt, sem máshol. Mert egyáltalán nem tartozik senkire, ez annak idején is el lett mondva. Ezek tudatában a világon senkinek a szemét nem zavarná, ami történt, pláne nem egy olyan emberét, aki az egészről egy fórumon keresztül értesült. Itt egy elvi vita zajlott anno, amit ő már akkor is és azóta is érvként hoz fel bármilyen helyzetben, mindegy, miről van szó. Mást egyébként sem látott még ez a fórum tőle, csak a dührohamait.
Respect is not given. It's taken.
28441 levél
Válasz 20.07.09. 22:17 #153013
LordMatteo
Nem mondom, erdekes volt beleporgetni a temaba, de ezzel mi is volt a cel? Az utoelete a dolognak is eleg nyilt volt, illetve Mc sem kezelte sosem titokkent ezt. Sot, vilag poenja, de szemelyes ismeretsegbol megvan az is, hogy nezett ki ez az egesz kivulrol - semmi extra.

Ettol fuggetlenul a kirugasos tema, amit irtal, gondolom most konkretan megtortent, nem csak peldalozol vele. Te magad irtad par honapja, hogy szar ott melozni, nem? Akkor happyend, 20 ev utan fel ev minimum jar vegkielegitesnek, annyi ido alatt talalhatsz uj melot.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
13291 levél
Válasz 20.07.09. 21:21 #153012
McCl@ne
Nekem ma az volt a legnagyobb problémám, hogy kockacukorral akartam inni a kávét, de új sort kellett volna kezdenem, ami viszont nagyon körülményes. Pedig nincsenek nagy ujjaim, de így is alig férnek be oda, a doboz oldala és a kockacukor közé. Eléggé felbaszott, kicsit be is akasztott ennek a szép nyári estének. Gondoltam, beírom, nem tudtam, hogy van limit, ami alá nem megyünk.
Respect is not given. It's taken.
1010 levél
Válasz 20.07.09. 20:21 #153011
dzsud
Ennyi erővel jöhet a klasszikus, hogy Afrikában meg éheznek. Mindenkinek a saját problémája lesz a legfontosabb, ezen kár fennakadni, természetes dolog.
10604 levél
Válasz 20.07.09. 19:49 #153010
Dark Archon
Amikor 20+ év után rúgják ki az embert a munkahelyéről, mert jön valami faszkalap ügyvezető, az probléma. Az priceless. Minden másra ott a Mastercard, de ezek, amiket te is írsz, kb. óvodás szintű gondok.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
16994 levél
Válasz 20.07.09. 11:19 #153009
david139
Sikerült belépnem így 2 hónappal később a Webkincstár fiókomba is... Nem az volt a felhasználónév, amit az ügyintéző aláhúzott és odaírta, hogy "felhasználónév", hanem egy másik szám, ami pontosan 1-gyel tér el az aláhúzottól...
Jobb későn, mint soha, valszeg minden nemkellő forintom itt fog landolni, átváltani svájci frankra siralmas lenne.
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
16994 levél
Válasz 20.06.29. 10:57 #153008
david139
Ma van a fejfájásom 2 hónapos fordulója. Most már csak ritkán érzem és enyhén, de még jó darabig minimális mozgáson kell tartani magam.
You do the hokey pokey and you turn yourself around, and that’s what it’s all about.
52638 levél
Válasz 20.06.26. 20:38 #153007
Barthezz
Messengerben is egy ideje beszúrják a beszélgetések közé. A mobilos játékokról nem is beszélve, az utóbbi pár évben játszhatatlanná vált az összes a folyamatos nem kívánt reklámok miatt. Nem jó ez a tendencia, de ma már vagy fizet az ember, vagy agyonnyomják a reklámokkal. Ennek a legpofátlanabb esete, amikor egy mobilos játékban az életekért is fizetni kell (mindig, külön, újra és újra), vagy 5-6 óra után folytathatod... Vagy amikor nem wifiről vagyok, játszanék és jön a kötelező fél perces reklámvideó, leszedve egy csomó MB-t az adatforgalmi keretből...
1104 levél
Válasz 20.06.26. 09:15 #153006
Ricsi1976
Ez így van, ahol meg nincs reklám, ott Te magad vagy a termék
2585 levél
Válasz 20.06.26. 08:59 #153005
Shadowguard
Egy ideje már igen. Engem annyira nem zavar, mert ritkán használom és csak egy pár ember van, akivel szoktam beszélni, de nekem is feltűnt.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
12734 levél
Válasz 20.06.26. 08:38 #153004
Gobiakos
Külön Viber topik nincs és egyetlen kérdés miatt nem akartam létrehozni.

Szóval: Másnak is megjelentek a k#rva hirdetések a telefonos Viber alkalmazásban?! Annyira rohadt dühítő, hogy már szinte mindenhol fizetned kell azért, hogy egy tiszta, normálisan használható felületet kapj!!!!
28441 levél
Válasz 20.06.22. 14:02 #153003
LordMatteo
Jellemzően én szoktam védeni az Indexet a poltopikban, de most már úgy vagyok vele, hogy nem is baj, ha kicsit letisztulna a csapat, és csinálnának egy új lapot az értelmesebb kollégák, mert ez az utóbbi 3 hónap botrány volt.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
17048 levél
Válasz 20.06.22. 12:36 #153002
ufodani

Mai tessék
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
20976 levél
Válasz 20.06.22. 11:23 #153001
Pyrogate
Tessék
Szenvedély nélkül a foci halott.
32854 levél
Válasz 20.06.22. 09:40 #153000
szbszig
Valaki tudja, mi történt pontosan az Indexnél, amiért tegnap szolgálati közleményt kellett közzétenniük, hogy veszélyben érzik magukat?
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
20976 levél
Válasz 20.06.20. 19:21 #152999
Pyrogate
Nem ez volt a BKK-nál a terv, hanem a Rigó projekt, ami ugye kártyás-leolvasós sztori, de ott valamit nagyon elbasztak, a közbeszerzése a leolvasóknak nem indult el, el is szálltak a költségek, felülről meg elkezdték nyomatni az eszemélyis leolvasókat, úgy tudom. Közben ezt mellékprojektként futtatták, és addig is élesítették.
Szenvedély nélkül a foci halott.
52638 levél
Válasz 20.06.20. 18:57 #152998
Barthezz
Ez tényleg egy jó megoldás lenne, épp ma írtam a BKK Ügyfélszolgálatara, hogy a jelenlegi telefonos bérlet-megoldásuk nagyon nem kóser sok esetben.

A korona után én is áttértem a telefonos bérletre. Amit lehet, mostantól online veszek meg (a készpénzt pedig végérvényesen száműztem az életemből, bár eddig is minimálisan használtam csak). Nekem tök jó lenne az egész, a telefonom merülése szerencsére engem nem fenyeget, mert napi rutinommá vált a reggeli töltés és estig 50%-ra kihúzza erősebb napközbeni használat mellett is. Az viszont, hogy aktív netkapcsolat kell neki, az nonszensz. A szar flottás netem 500 MB-ja ugyebár szarra sem elég, így most is úgy jártam, hogy egy héttel a fordulónap előtt lefogyott a netem. Szerencsére az ellenőr jó fej volt és leengedett a metróba, mutattam neki a telefont, hogy itt az app, de nem tölti be a bérletet, mint ő is láthatja. De ez nem játszható el mindig, az meg elég nonszensz, hogy érvényes bérlettel megbüntessenek, vagy ne engedjenek le a metróba, csak mert lefogyott a mobilnetem (mivel pont akkor az állomás előtt fogyott le, így nem tudtam hirtelen, hogy mi a baj, utána jutott csak eszembe és kaptam a szolgálattótól az sms-t). Ráadásul megnéztem a statisztikában és az elmúlt 3 hétben 50-60 MB-t evett meg a bérlet-app, ami megintcsak nonszensz, nyilván óriás méretű gif-ekben mentik le a metróknál felmutatandó cuki kis mozgó óvódás ábrákat. Persze semmi gond nem lenne ezzel, ha lenne nyílt wifi az összes BKV metróállomáson és az összes BKV járművön, ahogy ez 2020-ban egy tömegközlekedési szolgáltatótól már alapelvárás lenne, persze Magyarországon ez még a sci-fi kategória... Ha viszont nem adnak wifit, akkor ne írják már elő a bérlet felmutatásához az aktív netkapcsolatot, mert ez így egy vicc.

Amúgy megoldom, a céges telefonomról hotspotolom a wifit a másik mobilomra ilyenkor a fordulónapok előtti pár napban, viszont a hotspot elég brutál módon pár óra alatt lemeríti a céges telefont, így ha emiatt lemerül és nincs mobilnetem, akkor megbüntetnek. (Oké, akkor átrakom a SIM-et, de ezt nem tudom, megvárja-e az ellenőr. Nah meg ha sietek a metróba, nincs kedvem 5 percet szarakodni az állomás előtt a SIM átrakásával, ezekhez a nano dual simekhez nagyon durva kézügyesség kell, ami az utcán állva táskákkal még sokkal bonyolultabb művelet.)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.