Pokemon Let's Go
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Adatvédelem

Adatkezelési tájékoztató és adatvédelmi szabályzat

Jelen tájékoztató a PlayDome online magazin (www.playdome.hu, a továbbiakban „Magazin”) és kiadója, a PC Dome Bt. („Kiadó”) által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elveket tartalmazza, összhangban az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679-es Általános Adatvédelmi Rendeletével (GDPR), valamint a 2011. évi CXII. törvény („az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról”), a 2013. évi V. törvény (Polgári Törvénykönyv) és a 2008. évi XLVIII. törvény („a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól”) rendeleteivel.

A Magazin oldalán történt regisztráció során felhasználó a jelen dokumentumban szereplő szabályzatot és feltételeket maradéktalanul elfogadja, továbbá a megfelelő mező kipipálásával hozzájárul személyes adatainak az alább leírtaknak megfelelő kezeléséhez.

1. Adatkezelő

Az Adatkezelő a Magazin kiadója, a PC Dome Bt.:
Cím: 1122 Budapest, Krisztina krt. 2-4.
Cégjegyzékszám: 01-06-735378
Adószám: 20752352-3-43
Cégvezető és adatvédelmi tisztviselő: Eglesz Dénes
E-mail: magazin [kukac] playdome (pont) hu
Adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-84590/2015., NAIH-84591/2015.

2. Adatfeldolgozók

A Magazin üzemeléséhez szükséges technikai hátteret az alábbi cégek biztosítják:

  • RackForest Kft. (1116 Budapest, Sáfrány utca 6., cégjegyzékszám: 01-09-914549, adószám: 14671858-2-43) – webhosting
  • Dome InfoMedia Kft. (1122 Budapest, Krisztina krt. 2-4., cégjegyzékszám: 01-09-718342, adószám: 13092261-2-43) – szerverfelügyelet és rendszergazdai feladatok
  • Amazon Web Services – hírlevélküldés

3. Az adatkezelés célja

Az adatkezelés során Adatkezelő rögzíti, tárolja és a lentebb ismertetett célokra felhasználja a regisztráció során megadott adatokat.
A Magazin tartalmainak nagy része regisztráció nélkül is megtekinthető, egyes tartalmi elemek azonban csak a regisztrált felhasználók számára láthatók vagy használhatók. A regisztráció teljesen önkéntes, és célja elsősorban a közösségépítés, a vonatkozó jogszabályoknak való megfelelés biztosítása, a visszaélések elkerülése, valamint a Magazin által extra funkciók (például személyre szabott tartalommegjelenítés, nyereményjátékok lebonyolítása) megvalósítása.

4. A kezelt személyes adatok köre

A regisztráció során az alábbi adatok megadására van lehetőség (a csillaggal megjelölt adatok megadása a rendszer megfelelő működése érdekében kötelező, a többi adat opcionális, többek közt a közösségi funkciókhoz kapcsolódnak):
Felhasználói azonosító (belépési név, például becenév)*, jelszó*, e-mail cím*, születési dátum*, név, foglalkozás, lakóhely (város), telefonszám, honlap url-je, blog url-je, Skype-azonosító, Steam-azonosító, konfiguráció, aláírás (fórumhozzászólásokhoz), bemutatkozás, az adatlapon megjelenő fotó, embléma (pl. a hozzászólásoknál megjelenő kis kép, avatar)

Hírlevélre történő feliratkozás esetén az alábbi adatok kerülnek kezelésre:
E-mail cím

Nyereményjáték nyerteseitől az alábbi adatokat kezelhetjük az ajándék eljuttatása érdekében:
Név, lakcím, telefonszám, e-mail cím

A regisztrációs kérdőív elküldése csak abban az esetben lehetséges, ha a felhasználó a megfelelő négyzet kipipálásával elfogadta az adatkezelési szabályzatot és adatvédelmi tájékoztatót. Ennek hiányában a regisztráció nem lehetséges. Személyes adatok kezelése így csak akkor történik, ha a felhasználó a megfelelő és egyértelmű tájékoztatás (azaz jelen tájékoztató) megismerését követően egyértelmű és önkéntes hozzájárulását adta az adatkezeléshez.
A hírlevélre történő feliratkozáshoz a szabályozásnak megfelelően külön hozzájárulás szükséges, így a feliratkozást külön mező kipipálásával kell jelezni.

16. életév alatt a regisztráció a szülő hozzájárulásával lehetséges. Mivel a hozzájárulás valódiságát nem tudjuk ellenőrizni, így ez esetben a felhasználó és szülője szavatolja, hogy a hozzájárulás megfelel a jogszabályoknak.

A felhasználói azonosító minden esetben publikusan megjelenik a felhasználó tevékenységéhez kapcsolódóan (adatlapon, hozzászólásoknál stb.), a jelszó soha semmilyen formában nem kerül megjelenítésre, minden más kötelező adatról a felhasználó döntheti el, hogy adatlapján megjelenjen-e nyilvánosan, vagy egyszerűen nem tölti ki az adatmezőt. Az adatokat Adatkezelő nem ellenőrzi, így azok valódiságáért Felhasználó felel.
Az adatok tárolása során a megfelelő körültekintéssel járunk el, és amennyiben az szükséges, titkosítást alkalmazunk.

Az IP címek kezelése amennyiben ez lehetséges – pl. statisztikai adatoknál, hirdetéskiszolgálók esetén –, pszeudonimizált formában történik, konkrét személy beazonosítására önmagukban nem alkalmasak. (Kivételt képeznek a szerver üzemelése során automatikusan keletkező logfile-ok, amelyek a szerver üzemeltetőjénél legfeljebb 60 napig kerülnek archivált tárolásra.)

A Magazin megfelelő működése és egyes közösségi és kényelmi funkciók megvalósítása érdekében az alábbi adatokat rögzíthetjük:

  • A megtekintett tartalmak (pl. hírek, cikkek, játékadatlapok) listája (ennek segítségével például személyre szabott cikkajánlók jeleníthetőek meg, így javítva a felhasználói élményt).
  • Utolsó bejelentkezés dátuma.
  • Követett, értékelt játékok listája.
  • Privát üzenetek (a Magazin oldalán a feladó és a címzett által látható üzenetek).
  • Nyereményjátékra való jelentkezés, válaszok.

A szerver a megfelelő üzemelés érdekében rögzíti a megtekintett oldal url-jét, a felhasználói IP-címet, valamint a böngésző egyes adatait, de ezek az információk a biztonságos működés biztosításához és a visszaélések megakadályozásához szükséges időszakon túl törlésre kerülnek.

5. Az adatkezelés időtartama

Az adatkezelés a szolgáltatás nyújtásához szükséges mértékben és időtartamban történik. A regisztráció során megadott adatok kezelése legkésőbb a regisztráció felhasználó által kérelmezett törléséig történik. Hírlevél-feliratkozás esetén az adatkezelés a hírlevélről történő leiratkozásig tart.
Az adatkezelés időtartamára vonatkozóan kivételt jelent, amennyiben valamely adat kezelésének idejét jogszabály írja elő, ez esetben ez az irányadó.

6. Adatvédelem és adatbiztonság

Az adatok Felhasználó és a webszerver között SSL titkosítással kerülnek továbbításra az interneten (https protokoll).
Tárhelyszolgáltatónkkal együtt mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szerveren tárolt adatokhoz illetéktelen fél ne férhessen hozzá. Amennyiben ennek ellenére bármilyen incidens történne, amely során személyes adatok illetéktelenek birtokába kerülnek, ezt a tudomásunkra jutást követően 72 órán belül a törvényi előírásnak megfelelően jelezzük a megfelelő szervnek.
A Magazin oldalain a Felhasználó választása alapján publikusan megjelenített adatok védelme az internet sajátosságai miatt nem garantálható, mivel azokhoz – publikusságuk okán – bárki szabadon hozzáférhet. Ezekért felelősséget nem tudunk vállalni.

7. Adatok átadása harmadik félnek

A kezelt személyes adatokat nem adjuk át harmadik félnek, kivéve, amennyiben erről törvényi előírás máshogy rendelkezne (pl. rendőrségi nyomozás). Kivételt jelent még nyereményjátékaink esetében, hogy amennyiben a nyertes nem tudja személyesen átvenni ajándékát, úgy csomagküldő céget (pl. Magyar Posta vagy valamelyik futárszolgálat) bízunk meg a kiszállítással, és a kézbesítés érdekében – Felhasználó hozzájárulásával – a szükséges adatokat (név, cím, telefonszám) átadjuk részükre.

8. Adatok megtekintése és módosítása

A felhasználók a regisztráció során megadott személyes adataikat a bejelentkezés után elérhető adatlapon tekinthetik meg, ahol bármikor módosíthatják vagy törölhetik ezeket az adatokat.
A hírlevélről való leiratkozás bármikor lehetséges a hírlevél végén feltüntetett linkre kattintva.
Ezektől független adattörlési (és –módosítási vagy -megtekintési) igényt az adatkezeles [kukac] playdome (pont) hu e-mail címre küldött levéllel lehet benyújtani. Ezt követően amint lehetséges, de legfeljebb 30 napon belül megtörténik a rendszerben tárolt személyes adatok törlése. Amennyiben bármilyen okból nem tartható ez a határidő, visszajelzést küldünk az adattörlés várható időpontjáról vagy az elutasítás okáról.

9. Cookie-k

A Magazin működése érdekében többféle cookie-t (a böngészőben, kliensoldalon rögzített kis adatcsomagokat) helyezhet el a weboldal. Ezek némelyike a rendszer működését biztosítják (például a bejelentkezés kezeléséhez), mások a statisztikai adatok anonim módon történő biztosításához (Google Analytics, Gemius), valamint a hirdetéskiszolgálók működéséhez szükségesek.
Személyes adatot ilyen módon nem tárolunk. Amennyiben bármi okból a cookie-k elutasítása mellett döntesz, a böngésző megfelelő beállításainál kikapcsolhatod azokat.
Többek közt az alábbi külső szolgáltatókat vesszük igénybe az oldalba ágyazott extra funkciók (látogatói statisztikák, hirdetéskiszolgálók, személyre szabott tartalomajánló, Like gomb stb.) megvalósításához – ezen szolgáltatások is alkalmazhatnak cookie-kat a megfelelő működéshez:
Facebook, Google Inc. (Google Analytics, Google AdSense), Gemius Hungary Kft., Internet BillBoard a.s, AppNexus Inc., Taboola

10. Hirdetésekhez kapcsolódó információk

Az oldalunkon megjelenő hirdetéseket elsődlegesen az Adaptive Media intézi, az ezzel kapcsolatos információkat alább olvashatod.

11. Panaszkezelés

Az esetleges panaszokat az adatkezeles [kukac] playdome (pont) hu e-mail címen vagy a Magazin fenti elérhetőségeinek valamelyikén lehet jelezni felénk, és legkésőbb 30 napon belül válaszolunk az ilyen megkeresésekre.

Panaszkezelő szervezet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH):
Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Weboldal: www.naih.hu

12. Egyéb rendelkezések

Magazin fenntartja a jogot, hogy jelen tájékoztatót bármikor egyoldalúan módosítsa. Felhasználók következő belépésükkel elfogadják az aktuális tájékoztató rendelkezéseit.

Budapest, 2018. május 23.