25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ki mivel játszik mostanában?

jawsika
#7848 jawsika [3832]
Lenyomtam mindet, szerintem a fő gond az arányokkal volt. Felennyi lövöldözés kellett volna, és a maradék időt feltölteni rejtvényekkel. Messze jobb lett volna, de én is belecsömörlöttem a folyamatos puffogtatásba hamar. Szép emlékek, de ez mindig eszembe jut, mikor rájuk gondolok.

Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.

Válasz erre

Előzmény: -Jozef- 2024.04.16. 19:09
-Jozef-
#7847 -Jozef- [1924]
Én az első hárommal éreztem így. Egyiket sem sikerült végigjátszani, annyira repetitív volt mindegyik, hogy halálra untam magam a remekül megírt vicces párbeszédek és szerethető karakterek ellenére is.
A 4-ik rész ellenben rendkívül jól sikerült, ilyennek kellett volna lennie az elődöknek is. Jót tettek neki a korlátozott openworld részek és a lasszó is. A Lost Legacy tényleg a széria csúcsa, kár hogy csak egy kiegészítő.

Válasz erre

Előzmény: Dark Archon 2024.04.15. 08:29
Dark Archon
#7846 Dark Archon [11463]
Na, elértem az Uncharted 4 legjobb részéhez, a vége főcímhez. Azon, meg a lopakodós részeken kívül élvezhetetlen, egy baromira elnyújtott Zs-kategóriás film. 160-szor haltam meg, nevetséges. Érzésre ugyanennyiszer mászhattam meg a játékban a Himaláját is, oda-vissza. Ehhez képest meg egy leszakadt létra három méter magasságban már leküzdhetetlen akadálynak minősül hősünknél, akinél egyébként ott a lasszó, a társa meg a létra tetején...

Ezek után keserű szájízzel indítottam a Lost Legacy-t, de basszus, hát ezt így kellett volna. Bedobni a játékost egy homokozóba, és hagyni végre játszani. Van hangtompítós pisztoly, zárfeltörős minijáték (ez mondjuk nem nagy szám), kisebb-nagyobb fejtörők, és Claudia Black

Nem nagy szabadság nyilván, de legalább oda mész, ahova akarsz a völgyön belül, nem rángat a játék dróton, mint a fő játékban. Mondjuk az aimbotot már bekapcsoltam, de így meg túl könnyű.

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN | Cube Nature EXC | Canyon Endurace 7

Válasz erre

Dark Archon
#7845 Dark Archon [11463]
.

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN | Cube Nature EXC | Canyon Endurace 7

Válasz erre

subject17
#7844 subject17 [6518]
Akkor másodszor is mondom, hogy elsőre is a Sony hibájának tartottam, hogy csak a negyedik részt adták ki.

És igen, én spec. egy kölcsön PS4-en játszottam még a teljes sorozatot, rendesen elavult már a trilógia, már akkoriban is azt mondtam rá (de tbh már lövésem nincs, ez melyik év volt). De nagyon nehéz olyat találni abból az időszakból, amit ajánlanék teljesen új játékosoknak, pl. Mass Effectet akármennyire is szeretem, még a nemrég kiadott Legendary változatát is kizárólag újrajátszásra tudnám jó szívvel mondani.

Pl. első Crysis és Assassin's Creed lenne talán, amit kezelhetőség és látvány szempontból is még mernék mondani kipróbálásra newcomereknek, de azoknál meg pont a gameplay loop az, ami miatt már megjelenésükkor is kapták az ívet...

I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status

Válasz erre

Előzmény: Barthezz 2024.04.10. 11:18
Barthezz
#7843 Barthezz [53961]
Uncharted 4-nek én is hamarosan neki fogok már állni, másfél éve halogatom. Abban mindenképp megvédeném Dark Archon-t, hogy nem az ő hibája, hogy a 4. résszel kezdett. Máig nem portolták PC-re az 1-3-at és úgy néz ki, már nem is fogják. Nekem sincs lehetőségem emiatt az 1-3-mal játszani, csak ezért nem veszek PS-t. Úgyhogy marad az in medias res.

Amúgy anno a Tomb Raider-t is pont a 4. résszel kezdtem gyerekként, ott annyi volt az ok, hogy akkoriban azzal játszottam, amit haverok éppen odaadtak és egymás között forgott. Osztálytársam dobott meg a 4. Tomb Raider telepítő CD-jével, miután ő végigjátszotta. Azóta minden részt végigjátszottam és a sorozat rajongója lettem, de sose pótoltam az első 3 részt (pontosabban az elsőt az Anniversary epizód révén végülis igen). Most itt a felújított változat épp az első 3 részről, de már képtelen lennék a régimódi játékmenettel tolni. Akkor természetes volt az ugrások kipixelezése, meg hogy folyamatosan nyomva kell tartani az akciógombot pl. függeszkedésnél, meg az is, hogy nem lehet akárhol menteni és autosave sincs, de ma már képtelen lennék ilyen megkötésekkel és körülményesen játszani. Szóval ha lenne is PC-re Uncharted 1-3 (tudom, ezek játékmenete messze nem olyan elavult mint a TR 1-3-é), akkor sem biztos, hogy ennyi év távlatában pótolnám őket. Max. egy újabb COVID alatt, ha rengeteg felesleges időm lenne és jobb híján otthon game-elnék. (Nah, akkor végigtoltam az Aladdin - Lion King remake-et, majd a Sonic 1-3 + CD epizódokat is, de csak azért, mert ezekben a felújításokban már lehetett menteni / visszapörgetni, amúgy szinte lehetetlenség lett volna őket az eredeti játékmenettel egy ültőhelyben, 3 induló élettel végigtolni, game over esetén az egész játékot elölről kezdve).

Válasz erre

subject17
#7842 subject17 [6518]
PS4 cuccok mennek PS5-ön, szóval technikailag nem emlékeztél rosszul.

Peace: Anno AC Valhalla alatt is emlékszem, hogy több komment is ment DA-val, szóval én tudok olyat mondani, ami tetszett neki. Mirage meg szerintem egy abszolút bűzölgő kutyaszar, pedig ha valakit elfogultsággal lehet vádolni a sorozat irányt, az én vagyok.

I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status

Válasz erre

Előzmény: davkar9 2024.04.07. 20:23
Dark Archon
#7841 Dark Archon [11463]
Hellblade: Senua's Sacrifice

De a mostanában játszottak közül az AC: Mirage, Dawn of Ragnarok, Age of Wonders 4 is jó volt. Csak amikor mindenki ömleng valamiről, ami valójában béna, azt szoktam megemlíteni. Tudod, ez olyan, mikor egy termékről szinte csak rossz véleményt találsz, és azt hiszed, hogy rossz, de csak azért, mert ami működik, arról nem ír senki, az természetes.

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN | Cube Nature EXC | Canyon Endurace 7

Válasz erre

Előzmény: Peace 2024.04.06. 07:47
davkar9
#7840 davkar9 [11292]
Én ps4 collectionre emlékeztem nem tudtam, hogy csinálták 5-re is. PC 1-3-hoz dolgozni kellett volna, a friss tech miatt a 4. részt volt a legegyszerűbb portolni, (és még így is a legszarabbb portolós csapatnak adták ki de legalább jobban sikerült mint a last of us )

Eh, azért egy többtizen-100+ órás szerteágazó "rpg" kicsivel másabb mint egy átvezetőkből és többnyire csúszdázós action setpiecesből álló lövölde. Értem mit mondasz, de csak a lényeget ismerve sem volt hiányérzetem. Tudom mi az a mentor, kalandfilm cuccokat is ismerem. Összeszokott szinkroncsapat, az alakításokkal átjött, hogy ki mit merre miért és mithogyan.

Válasz erre

Előzmény: subject17 2024.04.07. 19:14
subject17
#7839 subject17 [6518]
He? Simán megy PS5-ön a Nathan Drake collection. (Edit: ja lehet ezt félreértettem, és arra gondolsz, hogy ha egy pc-only játékos pótolná, akkor olcsóbban megússza egy régi konzol vásárlással - ez való igaz)

Nyilván a Sonyn múlik, hogy PC-re az nem jött, de eddig is őket hibáztattam miatta.

Egyébként azért nagyvonalú vagy te is ezzel, hogy mennyire fontos a trilógia. Mintha ME3-at játszanád úgy, hogy "elsőben felrobbant egy tintahalat, másodikban egy űrkaptárt", és ezzel tudnád le azt, hogy mi a kapcsolat Shepard és Liara között.

Teljesen más úgy érkezni egy folytatáshoz, ha a dinamikát átélted, és nem egy mondatban elolvasod, hogy "ők régi haverok, ők dugtak, ők szerették egymást".

I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status

Válasz erre

Előzmény: davkar9 2024.04.07. 11:14
davkar9
#7838 davkar9 [11292]
Mondjuk ha Sonyék basznak remakeelni, de legalább rendesen remasterelni *éppen aktuális* konzolra az 1-3t akkor nyilván pc is le lesz szarva. Pótláshoz meg vegyél régi konzolt? Mondjuk ez a 4 eléggé stand-alone a sztorijával. Nagyvonalakban tudtam a régi kapcsolatokat, amúgy a 2-ben vonaton lóg, 3-ban homokozik aztán más infó meg nem nagyon kell a megértéshez.

Harc részét utáltam gameplay és narratív szempontból, minden más oké. Topic beleolvasásáig mondjuk eszembe nem jutott tavaly óta a játék.

Dlct vártam, elvégre Tomb Raider Claudia Blackkel, aztán annak kicsit csalódás volt. De az átvezetők felülírását photo modedal nagyon élveztem! Utólag lehet az alapot is úgy kellett volna játszani, akkor talán jobban megmarad.

Válasz erre

Előzmény: subject17 2024.04.06. 01:52
Peace
#7837 Peace [27861]
Nem emlékszem olyan játékra, ami tetszett volna Neki. Bár lehet egyszer volt ilyen.....

Válasz erre

Előzmény: subject17 2024.04.06. 01:52
subject17
#7836 subject17 [6518]
Most erre tényleg válaszoljak, hogy miért nem szerencsés valaminek a negyedik részével kezdeni? Mondom, az egész sorozat a karakterekre, a dinamikájukra, és az együtt átélt dolgokra épül, abszolút öntökönlövés azzal kezdeni, hogy Nate egy családi házban tengődik Elenával.

Meg úgy egyáltalán, süt a kommentedből, hogy már meggyőződésből gyűlölöd, szerintem semmi értelme valamire így az idődet áldozni. Ráadásul eközben még önellentmondásba is keveredsz - most akkor hülye a játék, mert eltévedsz, de amúgy azért is hülye a játék, mert egy cső?

I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status

Válasz erre

Előzmény: Dark Archon 2024.04.05. 19:24
Dark Archon
#7835 Dark Archon [11463]
Konzolon biztos nagy grafikai fejlettség lehetett, de akár megcsinálhatták volna teljes képernyő / szélesvásznú módszerrel, ahogy más játékokban, hogy tudja már a szerencsétlen játékos, mikor kell nyomkodni valamit a filmben. De nem, csak beb@sz egy harckocsi elé, aztán 2x megpusztulok, mire rájövök, hogy lőni kéne, még 2x, mire arra is, hogy mit, még 2-3x, mire eltalálom... áhh... Doom Eternal Nightmare fokozaton ehhez képest sétagalopp. Ja igen, ott ki van dolgozva a harc.

subject17: miért ne volna értelme? Meg aztán, ha ez a csúcs, képzelem, milyen lehet az 1-3, bizonyára az ős-Tomb Raiderek szintje. Valószínűleg azért nem portolták a többit, mert a PC játékosok sírva fakadtak volna, többen harakirit is követnének el. Így belegondolva, ettől is megkímélhettek volna, nem lett volna nagy veszteség.

A helyszínek egyébként nagyon jók, de egy cső az egész. Meg a lasszó, az király. Gőzöm sincs, honnan vehették az ötletet, hogy egy kalandornak lasszója legyen

Tényleg, térkép van vagy csak én nem találom? Vagy úgy gondolták, hót felesleges... amúgy kár érte, mert a szinkronszínészek is odatették magukat meg minden.

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN | Cube Nature EXC | Canyon Endurace 7

Válasz erre

Előzmény: Aribeth 2024.04.05. 06:18
subject17
#7834 subject17 [6518]
(némileg későn látom, hogy nincs értelme - a végén az "kizárólag arra a portra" lett volna )

I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status

Válasz erre

Előzmény: subject17 2024.04.04. 22:16
Aribeth
#7833 Aribeth [2442]
"Sosem tudod, mikor van átvezető, mikor kell játszanod, agyf@szt lehet tőle kapni."

A kor grafikai fejlettségének egyik csúcsa volt ez a fluiditás, ahogy a Naughty Dog az átvezetőkből átváltott játékba.

2018-ban pótoltam a teljes sorozatot, részemről örök kedvenc lett (U4 és Lost Legacy azóta többször újrajátszva), de valóban nem a kötelező rosszként letudott harci részek miatt emlékszek rájuk szeretettel.

Válasz erre

Előzmény: Dark Archon 2024.04.04. 21:32
subject17
#7832 subject17 [6518]
A karaktereket imádjuk, meg az over-the-top setpiece részeket. Combat már ps-en is szar volt.

Viszont semmi értelme nincs a negyedik résszel kezdeni, nem is igazán értettem, miért szánnak erőforrást kizárólag a portra a teljes sorozatból...

I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status

Válasz erre

Előzmény: Dark Archon 2024.04.04. 21:32
Dark Archon
#7831 Dark Archon [11463]
Csak megvettem az Uncharted 4-et, mivel nem volt jobb ötletem. Valahol a 12-ik fejezetnél tartok, a terepjárózás után.

Lehet, hogy ez volt a csúcs anno PS-en, de én gőzöm nincs, mit esznek rajta. Nem egy új Tomb Raider. Fogalmad sincs, merre kell menni, mit kell csinálni, irányítás egy szar, többször pusztultam meg, mint a Doomban.

Sosem tudod, mikor van átvezető, mikor kell játszanod, agyf@szt lehet tőle kapni. Egérrel is nyomorék a célzás, katonák eszméletlen sebzéseket képesek benyelni, és számolatlanul ontja a játék.

Egyetlen élvezhető része, mikor van lehetőséged lopakodva támadni. De ott sem kegyelmez a játék, egy rossz mozdulat, és megb@szódsz. A fejtörők legalább nem nehezek, de rengeteg a mondvacsinált akadály, ahova nem tudsz feljutni, csak egy gurítgatós sz@rral, míg máskor meg a tesód segít, amúgy meg ott a lasszó.

Történet lerágott csont, 500 éve csodálatos módon szuper szerkezeteket építettek az egyébként tengereket szelő kalózok, hogy elrejtsenek egy kincset, hogy a szerkezeteket és épületeket Nathan törhesse össze. Mindig kell lennie a seggükben egy csúnya szervezetnek - ismétlem,megszámlálhatatlan katonával - akik keresztbe tesznek nekik folyton.

S akkor még ott a Lost Legacy, gondolom, az is ilyen mélyenszántó lesz.

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 - 16Gb - Windows 10 x64 | BF4: DarkArchonHUN | Cube Nature EXC | Canyon Endurace 7

Válasz erre

Peace
#7830 Peace [27861]
Ez a beszéd!!!

Válasz erre

Előzmény: jawsika 2024.03.28. 09:19
jawsika
#7829 jawsika [3832]
behúztam ps-re

Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.

Válasz erre

Előzmény: Peace 2024.03.28. 08:26
Peace
#7828 Peace [27861]
Gazdaságosabb lett volna PS-re lemezen, az tény. Viszont ott iszonyatosan lehangoló a performance, azt olvasom. PC-n a fővárosban is van FPS bezuhanás meg stuttering, de együtt lehet élni vele. Viszont hála az égnek a városon kívül és a harcok gyönyörűen futnak 70-120-al.

Válasz erre

Előzmény: jawsika 2024.03.28. 08:12
jawsika
#7827 jawsika [3832]
Sajnos nekem a PC nem opció.

Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.

Válasz erre

Előzmény: Peace 2024.03.28. 08:03
Peace
#7826 Peace [27861]
16.800-ért tudtam behúzni PC-re. Én se vettem volna meg teljes áron semmiképp. De brutálisan ráfüggtem!!!

Válasz erre

Előzmény: jawsika 2024.03.27. 21:16
jawsika
#7825 jawsika [3832]
Na, majd behúzom PS-re. Csak nem tudom jó időpont-e ez, mert hamarosan totál el leszek havazva.

Meg a rengeteg leértékelés miatt talán hamar discountra is kerül

Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.

Válasz erre

Előzmény: Peace 2024.03.27. 10:37
Peace
#7824 Peace [27861]
Tegnap visszatért a rohadt griff!!! A távolban láttam körözni és legyintettem, hogy úgyse jön közelebb. Erre 1 perccel később látom a hatalmas árnyékát körözni és csak ránk jött. És nem regenerálódott az élete, ugyanúgy fél HP-n volt, amire levertük hétfőn! Iszonyatosan szétkaptuk a dögött és botrányosan jó xp-t adott.

Válasz erre

Előzmény: Peace 2024.03.26. 13:27
Peace
#7823 Peace [27861]
Íjjászt még nem próbáltam egyelőre.

Válasz erre

Előzmény: jawsika 2024.03.26. 23:25
Peace
#7822 Peace [27861]
Full single! Egy fő karaktered van és egy main pawn, akit Te kreálsz le. És fel tudsz fogadni még kettő másik pawn-t. Viszont a Steam barátaid main pawn-ját felfogadhatod, ami hatalmas királyság!!! Ráadásul ingyen és bérmentve, lehetnek akárhány szinttel magasabbak Nálad. Ugye a szintedig 0 RC, szinted fölött viszont már költened kell, ha erősebb pawn-okat akarsz felfogadni. És a Tiédet is elviszik mások. Küldetést adhatsz neki, ha teljesítik, akkor jön a reward. Nagyon érdekes rendszer, baromira adja!

Válasz erre

Előzmény: jawsika 2024.03.26. 23:15
jawsika
#7821 jawsika [3832]
Bocs, csak már nem tudom szerkeszteni. Kontrollerrel játszható? Archery lenne nekem az álom, szerinted mennyire lehet nehéz a célzás? Helldivers 2 mércével.
Olvasgattam, azt látom, hogy nincs target-lock, de homályosan írnak valami targeting systemről, viszont videón keresztül nem észlelem.

Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.

Válasz erre

Előzmény: jawsika 2024.03.26. 23:15
jawsika
#7820 jawsika [3832]
Azt jól értem, ugye, hogy ez nem coop, hanem full single. Tehát ezek a "pawn"-ok nem a barátaid Steamről.

Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.

Válasz erre

Előzmény: Peace 2024.03.26. 13:27
Peace
#7819 Peace [27861]
Nagyon jó!!! Az elején piszok furcsa volt és csak pislogtam a mechanikákon és újdonságokon, de 1-2 óra alatt teljesen belerázódtam és teljesen beszippantott. Tegnap vettem meg és bele is röppent 9 óra. Hatalmas open world, ahol 99%-ban gyalogolni fogsz. Minden sarkon vár valami meglepetés, éjjel pedig nagyon veszélyes közlekedni, mert brutál ellenfelek bukkannak fel. A pawn rendszer parádés! Ugye egy saját pawn-od van, aki állandó és felvehetsz még mellé kettő másikat. Ráadásul használhatod a Steam barátok pawn-jait! Én is felvettem 3-as szinten a cimborám 20-as szintű varázslóját segédnek. Folyamatosan segítenek. Mondják, hogy mi mire jó, mutatják az utat a küldetéshez. Ha van tudomásuk mondjuk egy rift stone-ról a közelben, akkor odavezetnek. A harc nincs túlbonyolítva, de piszok élvezetes. Bármikor váltogathatod a kasztodat és a pawn-od kasztját is. Én is varázslót csináltam segédnek, de átváltottam íjjászra, mikor belefutottam a haver vazsijába. Karaktergenerálásnál is figyelni kell testalkatra. Ha kistermetű leszel, akkor gyors a stamina regen és gyorsabb vagy a harcban, viszont nagyon keveset tudsz cipelni. Ha nagy vagy, akkor nő a teherbírás, viszont a többi stat gyengébb lesz. Én is most néztem meg utólag beginners guide videókat és sajna most tudtam meg, hogy nem ártott volna nagytermetű pawn-t kreálnom. Mivel szinte folyamatosan gyalogosan vagy úton, így a leterheltség lesz a legnagyobb ellenfeled. Pawn-okhoz tudsz pakolni menet közben, annyi segítség van. Ha sok nálad a motyó, akkor hamarabb kifogysz staminából és nehezebben szeded össze magad, ha földre vittek.
Brutál dolgok vannak menet közben, tényleg bármi megtörténhet! Minotaurus szabadult be a fővárosba és kezdte szétkapni a dolgokat. A városi őrséggel kaptuk szét közösen. Harcoltam egy hatalmas griffmadárral, aki félHP-nál elmenekült. Majd kicsivel később egy brutál nagy vérfarkast csépeltünk a csapattal már percek óta, erre visszatért a félHP-s griff és legyakta a csapatomat. Szóval sosem érezheted magad biztonságban....

Válasz erre

Előzmény: jawsika 2024.03.25. 14:19
Shadowguard
#7818 Shadowguard [4235]
Nem kell, de akkor a leglátványosabb, mikor egy lövéssel felgyújtok/lefagyasztok/összesavazok egy egész csordát. Nagyobb ellenfelek ellen néha ledobok egy-egy elektromos botlódrótot, de normálon tényleg nem érzem szükségét, hogy váltogassam a fegyvert.

Ez szubjektív kinek mi az élvezetes Én egy héttel korábban még a Nioh 2-t nyüstöltem, sokadik alkalommal, ahhoz képest a Horizon elég erősen fapad.

...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...

Válasz erre

Előzmény: subject17 2024.03.26. 12:39
subject17
#7817 subject17 [6518]
Nem kell tartályt robbantani elemental effekthez.

You do you, de tényleg azt látom, hogy magatoknak basszátok el az élményt, kifejezetten jól használható és élvezetes harcrendszere van mindkét játéknak.

I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status

Válasz erre

Előzmény: Shadowguard 2024.03.26. 12:15
Shadowguard
#7816 Shadowguard [4235]
Harcban kétszer haltam meg a játékban, mindkét eset ugyanahhoz a Thunderjawhoz (vagy Robajpofához) köthető. Harmadik nekifutásra felmásztam egy közeli oszlopra és onnan leszedegettem az alap nyílvesszővel, mert a nyomi állt egy helyben és lőtte az oszlopot, de én fedezékben voltam. Azóta ezt eljátszottam egy másikkal is, másik helyen. Az 2 perc után rájött, hogy ez nem fog menni, de gyanítom csak azért, mert lelőttem a a két gépágyút a pofájáról.

Lopakodás része már javult egy kicsit, kifejlesztettem a kapcsolódó aktív skillt hármasra, azzal már egész komoly gépeket is meg tudok ölni azonnal. Viszont a melee szerintem továbbra is vacak. Kisebb gépek és emberek ellen még csak-csak, meg ott kombózni is lehet, de a nagyok ellen esélytelen. Szóval csak marad a távolsági harc

És igen, én is tudom, hogy elvileg elementál sebzést kellene használni meg váltogatni a fegyvereket, de ha felrobbantom a tartályokat akkor nincs loot Meg nem is vagyok rászorulva, mert minden ellenfél buta, mint a föld.

A láthatatlan falas zónába ragadás meg elég bizarrnak hangzik, rengeteg órám volt a játékban PS-en, és tuti, hogy egyszer se futottam bele.

Mármint abba, hogy zónák vannak és képes akkor is visszafordulni az ellenfél ha éppen egy gépágyúval lövöd vagy csak a láthatatlan falba? Előbbibe én lépten-nyomon bele szoktam futni, utóbbihoz kellenek a madarak, azok produkálják ezt ennyire látványosan, a gyalogos ellenfelek csak visszafordulnak. Első alkalommal csak véletlenül vettem észre, csak keresztül akartam szaladni a területen és elakadtak. Azóta direkt szórakozok vele.

...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...

Válasz erre

Előzmény: subject17 2024.03.25. 14:30
-Jozef-
#7815 -Jozef- [1924]
Azért van user error is az általad tapasztaltakban, de tényleg egy rakás szar a harc és animációs/mozgás mechanizmus mindkét játékban. Hatalmas csalódás volt számomra az első rész és a második sem lett sokkal jobb játékélmény szempontjából. A világ és a dizájn kárpótolt egyedül.

Válasz erre

Előzmény: Shadowguard 2024.03.25. 07:18
subject17
#7814 subject17 [6518]
Ez azért most erősen "you're doing it wrong" helyzet. Arra emlékszem, hogy Zero Dawnhoz képest az elején iszonyat könnyű halni tényleg, de jól tápolható Aloy, meg a melee is belefűzhető a dolgokba.

A láthatatlan falas zónába ragadás meg elég bizarrnak hangzik, rengeteg órám volt a játékban PS-en, és tuti, hogy egyszer se futottam bele.

I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status

Válasz erre

Előzmény: Shadowguard 2024.03.25. 07:18
jawsika
#7813 jawsika [3832]
Peace írd majd meg pls, milyen a Dragon's Dogma 2

Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.

Válasz erre

Shadowguard
#7812 Shadowguard [4235]
Kijött PC-re is a Horizon Forbidden West, a hétvégén bele is öltem majd 28 órát, egyelőre elég felemás érzéseim vannak.
Egyrészt a sztori egyik csavarját már tudtam korábbról és már akkor is baromságnak tartottam SPOILER
gondolok itt a Siriusról visszatérő emberekre
. A harcrendszer ugyanolyan kvázi sz@r, mint az előzőben volt. Target lock továbbra sincs, a melee már normálon is szinte használhatatlan és a dögök kétharmadát nem lehet kivégezni lopakodásból. Szóval többnyire marad az, hogy lövöldözöm a dögöket az alap nyílvesszővel és egy idő után meghalnak. A komolyabb lőszert nem éri meg használni, mert egész egyszerűen drága. Szerencsére legalább a célzás jó egérrel. Az ellenfelek meg buták, mint a s*gg, plusz a legtöbbjüknek van egy zónája amit nem hagyhat el. Konkrétan egy láthatatlan fal, láttam már olyan gépmadarakat, amik felakadtak a levegőben vagy csúszkáltak ezen a falon jobbra-balra és nem tudtak a közelembe jönni. Száni
Szóval működő taktika, hogy megállok a terület szélén és onnantól vásári céllövölde van. Néha elindul visszafelé az ellen, de akkor fél métert előremegyek és jön megint.

A világ még egyelőre elviszi a hátán, az előző részt is csak amiatt játszottam. Aztán majd kiderül, hogy ez kitart-e a végéig.
Aloyra viszont kellene egy egész fejet eltakaró sisak, szegénykém rémesen elrusnyult az első rész óta

...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...

Válasz erre

Germinator
#7811 Germinator [29825]
A körülbelül 150 óra Stardew Valley után most kis szünetet tartok a farmolásban, mert egy videó alapján elképesztően megtetszett a System Shock remake. Én sosem játszottam az eredeti játék(ok)kal, annyit tudtam, hogy igen nagy kult klasszikusok, de most belevágtam az 1. rész remake-jébe, és nagyon tetszik. Eleve gyönyörű, ahogy kinéz, és nagyon vonzott a fenti videó alapján, hogy oldschool nehézsége van: frusztrálóan kevés segítség a puzzle-ökhöz, egy dungeon vagy labirintus szerű űrhajó, fel-alá rohangálás és audio logokból való tájékozódás a szimpla objective-ekhez... valahogy ez szimpatikusnak tűnt, úgyhogy meg is vettem 12 óra után talán a sztori felénél lehetek, éppen óriási elakadásban, de remélem, megoldom walkthrough nélkül

My father was brutally murdered last week, and it's only now that I can look back and laugh.

Válasz erre

breakout_12
#7810 breakout_12 []
Embark on an exhilarating escape room Bangalore by visiting the city's top-rated establishments. With intriguing puzzles, captivating storylines, and immersive environments, the best escape rooms in Bangalore guarantee an unforgettable experience for enthusiasts seeking thrilling challenges.

Válasz erre

Előzmény: fax 2003.06.21. 13:20
Peace
#7809 Peace [27861]
Erre nem megvettem én is most?!

Válasz erre

Előzmény: Peace 2024.02.22. 06:19
Peace
#7808 Peace [27861]
Ezért csöppet tragikus és balszerencsés a sorsa szegénynek. Nem számítottak rá, hogy ekkora lesz az érdeklődés, a szerverkapacitásaik miatt pedig lepontozzák az amúgy valószínűleg kiváló játékot. És mire sikerül rengeteg plusz servert vásárolniuk vagy bérelniük és helyre áll a világ rendje, addigra már a lepontozott játék adatlapja fogadja az újonnan érkezőket. Akik persze ennek köszönhetően inkább nem veszik meg, majd idővel bezuhan a játékosszám és lehet eladni a szerverkapacitást.

Válasz erre

Előzmény: warcat 2024.02.21. 17:20
warcat
#7807 warcat [2039]
Bejutással csak akkor van probléma, ha tipikusan EU csúcsidőben tudsz/próbálsz belépni (7-11)
Tegnap éjfélkor Steam szerver restartok miatt újra be kellett lépni és kb 10 perc után már visszaengedett.
Meccsekről elvétve (10 óránként talán 1x) dob ki, de a java nálam solo volt ez tény.

Lényeg, hogy egyáltalán nem olyan kezelhetetlen a dolog, ahogy a sápítozók beállítják, és amit rühellek az az, hogy a leghangoskodóbbak úgy pontozgatják lefelé a játékot, hogy közben gyakorlatilag csorog a nyáluk, hogy mikor tudnak ismét nekiülni játszani vele.

Szerverkapacitási gondok miatt nem érdemel 68%-os tetszési indexet ez a játék,mert egyébként meg nagyon jól össze van rakva, és egyszerre kapsz Starship Troopers-t és Terminátort a két háborús fronton.

A hangok meg a zene basszus, libabőr... ha van egy jó füles vagy házimozi, itt az intróban amikor felrakja a sisakot és átvált lüéső hangszórókra.. chef's kiss :

https://youtu.be/S9STizATKjE?t=33

Persze közben már fel is lett használva egy kis mémeskedéshez:

https://www.reddit.com/r/Helldivers/comments/1avg3z5/what_are_you_doing/

Válasz erre

Előzmény: Peace 2024.02.21. 13:20
Shadowguard
#7806 Shadowguard [4235]
Warhamster (40.000)

...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...

Válasz erre

Előzmény: MattMatthew 2024.02.21. 13:23
MattMatthew
#7805 MattMatthew [11605]
No de miniatűr űr hörcsög, vagy csak hörcsög?!

Man literally too angry to die

Válasz erre

Előzmény: Shadowguard 2024.02.21. 13:22
Shadowguard
#7804 Shadowguard [4235]
Hörcsög vagyok, nem hiba!

...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...

Válasz erre

Előzmény: Peace 2024.02.21. 13:20
Peace
#7803 Peace [27861]
Hiba! Tegnap megint szemeztem vele, de Steamen továbbra is ugyanarról szól minden. Nem lehet bejutni szerverre. Vagy ha igen, akkor kivág.

Válasz erre

Előzmény: Shadowguard 2024.02.21. 09:37
Shadowguard
#7802 Shadowguard [4235]
Késő

...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...

Válasz erre

Előzmény: Peace 2024.02.21. 07:29
Peace
#7801 Peace [27861]
A Helldivers 2 stúdiójának elnöke arra kér, hogy inkább ne vedd meg most a játékot

Válasz erre

jawsika
#7800 jawsika [3832]
Sackboyozunk barátnőmmel. Az elején vagyunk, de rém cuki.

Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.

Válasz erre

Germinator
#7799 Germinator [29825]
Figyi, engem teljesen beszívott, bár a neten nézelődve ez általános jelenségnek tűnik. Nagyon kedves kis játék, mondjuk kicsit csalóka, mert chilles, nyugis, lazítós játéknak tűnik, de aztán rájössz, hogy egy kert meg egy farm gondozása kibaszott sok meló, az idő meg csak telik...

My father was brutally murdered last week, and it's only now that I can look back and laugh.

Válasz erre

Előzmény: McCl@ne 2024.02.19. 22:42

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.