Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Ki mivel játszik mostanában?

1861 levél
Válasz 20.03.31. 21:52 #6545
jawsika
Na, közben befejeztem a trilógiát (Uncharted, ha valaki nem lapozna vissza). Mit mondjak, a 3-ban számomra nagyon sok volt a lövöldözés, és a 2-höz képest szerintem gyegébb is lett. A 2 az fantasztikusan el lett találva, itt öncélúnak éreztem egyes jeleneteket. Valamint itt, a 3-ban éreztem azt is, hogy rengeteg szál vagy nem lett elvarrva, vagy egyszerűen értelmezhetetlen volt a szerepe (somjhalál szélén nem tudsz inni, de még ölj meg 100 embert, összeaszott ügynökhulla a Chateau-ban, maga a tároló a vízben a végén, hogy mi az, minek az, igazából mit akarunk vele, Talbot, aki mintha szuperember lett volna és tényleg még rengeteg ilyen). Hát, a 4-nek most még biztos nem kezdek neki, de haver azt mondta, ott kevesebb a tűzharc. Ami nagyon kell, mert ez így nagyon nem volt jó. Mindegy, összességében tetszett, én is hülye voltam, hogy ennyire gyorsan toltam őket, majd ha leült a dolog, még ránézek. Amit a kettőnél írtam, az mind áll, szóval maga a franchise iszonyat jó volt, de ott, a kettő végénél éreztem a legjobbnak. Ott lehet félre kellett volna rakni picit.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
23355 levél
Válasz 20.03.31. 09:07 #6544
Peace
Én ki voltam tőle idegileg. Megvettem, mert hogy ketten lehet játszani. Egy kezemen megtudom számolni, hányszor volt elindítva. Első rész is csak akkor ment, mikor valaki vendég jött és kipróbálta. Nem az én világom, hiába ritka aranyos.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
12649 levél
Válasz 20.03.31. 08:59 #6543
Gobiakos
Unravel Two első két fejezete pipa! Nagyon lávli ez a játék, mindkettőnket egyből az ujja köré csavart a két kis fonalbábu története. Okos fejtörők, ötletesen megvalósított és változatos pályák. Talán egyedül a zenét lehetne neki felróni negatívumként: bár nem rossz, de nagyon hamar monotonitásba tud fulladni, ami pedig egy idő után frusztrálóba csap át.

Amint lehetődégünk nyílik rá, folytatni fogjuk, mert tényleg nagyon élvezzük.
"You don't wanna be my enemy I promise you!"
1861 levél
Válasz 20.03.30. 20:44 #6542
jawsika
Na, közben a 3-nak nagyjából a 2/3-ig elértem. Hát... Kicsit tömény lett, pihentetnem kellett. Alapvetően egy gondom van a játékkal, de az komoly probléma: ha fele, de tényleg, fele ennyi lenne a lövöldözés, az is sok lenne. Pláne egy ilyen noskilles hülyének, mint én, aki iszonyat szarul lő. Süllyed a hajó, de még mindig két sniper meg három páncélos tüzel rám, és annyi gránátot dobnak rám, hogy úgy érzem, ilyen lehetett Drezdában... Agyrém. Ha ez így ma jönne ki, megbukna. Fantasztikus történet, gyönyörű grafika, bámulatosan megírt karakterek, remek csavarok és visszautalások, és azért nem ülök le, mert egy CoD-ban nem kell ennyit lövöldözni. Iszonyat frusztrál. Na mindegy, kiírtam magamból, majd folytatom. Ha befejeztem, viszont a négyet nem kezdem még el szerintem. Ez most nagyon sok volt, kell egy kis szünet.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
23355 levél
Válasz 20.03.25. 10:41 #6541
Peace
Persze, benne lehet az is, hogy ki mire és mennyire érzékeny. Egy kedves kollégám azt mondta, hogy szívesen kölcsönadja a régi Oculus Rift CV1-et nekem miután megvettem a videókártyát. Nagyon kíváncsi vagyok erre a játékra! Úgyhogy ha nagyon rossz érzés lesz, akkor is végigjátszom. Max kikészítek vödröt is.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
1777 levél
Válasz 20.03.25. 09:41 #6540
-Jozef-
Nyugi, tuti nem ilyen egyszerű a képlet. Nagyban közrejátszhat az egyéni tolerancia, az, hogy tényleg először van rajtam ilyen és a játékban nem a teleportálós, hanem az FPS-ekben “hagyományos" continous movementel mozgok a játékban. Talán ez utóbbi lehet leginkább a kiváltó ok, ezért próbálok néha egyhelyben járni, hátha sikerül becsapni az agyam. a teleportálgatás nagyon illúzióromboló...

Szerintem, ha lefut a koronavirus elugrok a HyperZone-ba a blahánál és kipróbálom, hogy másik fajta szettre hogyan reagálok.
23355 levél
Válasz 20.03.25. 09:13 #6539
Peace
Az úgy kemény basszus, ha 2080-al is rosszul vagy. 2060 SUPER-t fogok venni a közeljövőben, de akkor az is sovi lesz hozzá.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
1777 levél
Válasz 20.03.25. 09:06 #6538
-Jozef-
Jó, hogy mondod, frissítem a profilom. az a régi konfigom, amit eladtam és PS-re váltottam tavaly év elején.
Aztán bejelentették ezt a szart, így kénytelen voltam összedobni egy konfigot harsveraprorol osszevadaszva a cuccokat, így egy RTX2080 hajtja az Indexet, szóval egy-két beállítást kivéve minden maxon, így 120Hz-re lockolva stabilan tartja is a kártya a 120FPS-t.
Hiába az állítólagos nagyobb FOV a többi VR cucchoz képest, rajtam először van ilyen és nagyon nehezen szokok hozzá, hogy ilyen kicsi a látóterem, valamint ezt a 120FPS-t is kevésnek érzem ilyen közelről, mert a technológiából adódóan a kép minimálisan, de pár századmasodperccel le lehet maradva a valós mozgáshoz képest. Legalábbis én így érzem. A motion tracker kontrollerek viszont fantasztikusak, az ujjak és a kézfej mozgását hihetetlen pontosan tudják szimulálni.

Remélem a játék sikerén felbuzdulva több kiadó is belevág az AAA VR címek fejlesztésébe, hogy tovább guritsák a technológia szekerét, ne legyen belőle zsákutca, mint a 3D TV-kből pár éve. Meg persze, akkor meg tudnám indokolni magamnak, hogy megtartsam a majdnem milliós költségű felszerelésem.
23355 levél
Válasz 20.03.25. 08:16 #6537
Peace
"...valamint fingom sincs mit csinálok ezzel a Valve Index-szel, ha vége a játéknak..."

Szépen kölcsönadod nekem, hogy én is átélhessem ezt a csodát!!!

Megvan amúgy a folyamatos 80 FPS a GTX 1070-essel? Állítólag azalatt nagyon durván támad a motion sickness. 1-2 alkalommal próbálhattam csak ki ilyen szemüveget és csak percekre. Huzamosabb ideig még nem, csak utánakérdeztem. Mondjuk alapból azt mondták, hogy GTX 1060-al ne akarjak VR-ezni.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
23355 levél
Válasz 20.03.25. 08:14 #6536
Peace
Én valahol nagyon sajnálom, hogy nekem kimaradtak ezek az életemből. Kezdve a gameboy-al, PS1-2-3, Nintendo. Sega-n Sonic-oztam sokat, arra emlékszem és Nintendo-n toltuk ketten a Tini nindzsákat, de ezek nem saját gépek voltak. Így is nagy élmény volt 2 éve letolni azt a 13-15 játékot, ami kimaradt az életemből, de a megjelenésük idején gondolom sokkal ütősebb lett volna egy UC 1-2 is!
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
1861 levél
Válasz 20.03.24. 23:43 #6535
jawsika
Közben elkezdtem a 3-at. Eddig szuper.

Kajak, Jozef, válts profilképet. Könyörgök...
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
1777 levél
Válasz 20.03.24. 20:04 #6534
-Jozef-
16 évvel ezelőtt győzködtem a szüleimet, hogy vegyenek meg egy játékot, amiről egy CD Guru vagy Gamestar mellékletben láttam egy videót, amelyben a főhős tárgyakat mozgatva menekült torzított hangon beszélő kommandósok elől, majd zombikat fűrészelt egy motorblokk által meghajtott forgó pengékkel. Igen, ez volt a HL2 2003-as techdemoja.

Innentől kezdve megszállott lettem, utólag bepótoltam az első részt, minden akkoriban elérhető magyar vagy idegen nyelvű sajtóanyagot elolvastam, figyelemmel követtem a forráskód kiszivárgását miközben kuporgattam össze az uzsipénzem, hogy megvehessem, amikor megjelenik.
Így is lett, a játék pedig minden reményeim felülmúlta és mindmáig a legkevesebb játékélményem.

Azt hittem nem érem meg, hogy 13 év után látom a folytatását az egyik legnagyobb cliffhangernek a játéktörténelemben, azt pedig végképp nem, hogy VRban élhetem át mindezt.
Ez legalább akkora élmény idáig, mint anno a HL2 volt. Zseniális, nem tudom szavakba önteni.

Egyedüli árnyoldala, hogy annak ellenére, hogy a harmadánál járhatok, kb. 3.5 óra játék után is úgy érzem, hogy mindjárt kidobom a taccsot, olyan motion sickness van rajtam. :'D valamint fingom sincs mit csinálok ezzel a Valve Index-szel, ha vége a játéknak. Remélem önmagában is működik a kijelző, mert akkor szimulátorozni jó lesz.
1861 levél
Válasz 20.03.24. 19:16 #6533
jawsika
Le fogom mindenképp. De tudod mit, írok egy féltávit. Félig válasz Peace-nek is.

Hát, a kontroller-célzással továbbra sem vagyunk barátok, de az első rész a PS szerint 6 óra 45 perc volt, ami igazán rövid, na. Volt egy-két frusztráló rész ott is, de olyan, amiannyira felhúzott volna, nem.

Itt nem spoiler tagezek, lévén tizenéves játékok, de az elsőben amit sokszor kellett tryolnom, az a folyónak felfelé jetskizés, na ott tényleg sírva nevettem kábé, de ebben az én gyökérségem is benne van. Néztem utána videót, és rájöttem, hogy én vagyok a kula.

Azon kívül még a descandant-attack a bunkerben volt sokszor próbálós, de miután rájöttem, hogy a run&gun hipfire milyen effektív, az faceroll lett. Hozzáteszem mégegyszer, hogy normalon tolom, ami egy Arkham gamenél pl elképzelhetetlen lenne.

Illetve szakítottam a saját standardjeimmel, és nem farmolok, csak azt szedem össze, amit meglátok. Majd ha acsi-runozom, akkor. De nem tudom, lesz-e olyan, mert brutalon sztem nem tudnám letolni, egyszerűen túl szar kontroller-shooter vagyok.

A 2. részben ami frusztráló rész volt, az a guardianek Shambhalaban. Amellett, hogy eszméletlen sok golyót benyeltek, óriási sebzésük volt és melee-ben és rangedben is vezélyesek voltak, még irgalmatlanul agilisek és gyorsak is voltak.

Chloe-ba beleszerettem kb, de elsősorban azért, mert Morrigan (Claudia Black) szinkronizálta, aki a valaha volt kedvenc szinkronhangom és akinél érzékibb hangú szinkronszinésznő nem született még.
Alistair-t is felismertem

Ami érdekes, hogy ma már ilyen gamek nemigen vannak AAA kategóriában, ahol a 300. kill után is csak viccelődünk, nincs semmi moralizálás. Lazarevic end-dialogue-ja is fura volt emiatt,eléggé a semmiből jött. Plusz néhány fejtörő, vagy épp a megoldás elég vásári. De belefért.

A dumák fantasztikusak, hihetetlen a kémia a szereplők között, minden karakter él és lélegzik. a 2-ben átlapoztam a naplót is, fenomenális.

Ami fekete pont, az a rengeteg harc. Hogy még a 4. meg az 5. hullám is jön. Hogy RPG-vel lőnek rám, meg annyi gránátot dobnak, hogy "Michael Bay"...

A supernatural rész eléggé a semmiből jött bevallom, nem számítottam rá, de autentikus volt, belefért és illett is bele.

Na így hirtelen ezek jutottak eszembe, biztos vagy ezer dolgot kihagytam, de haladok tovább és úgyis írom majd.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
33388 levél
Válasz 20.03.24. 17:33 #6532
Creativ3Form
Jobb később, mint soha. Nekem az egyik kedvenc szériám lett, mióta először játszottam vele. Ha majd a 4. résznél jársz, mindenképpen írd le az élményeidet. ZSENIÁLIS!
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
23355 levél
Válasz 20.03.24. 17:32 #6531
Peace
Uhhh, nekem első rész kínszenvedés volt 2 éve. Sokszor majdnem töröltem. A második azért már jelentősen jobb! A 4 és a LL pedig zseniális!
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
1861 levél
Válasz 20.03.24. 17:01 #6530
jawsika
Uncharted szériába vágtam bele most karantén alatt. Eddig teljesen ismeretlen volt. Az első kettővel végeztem. Nos, a látvány így, 11-13 év távlatából is lenyűgöző, minden szuper, az egyetlen dolog, hogy nekem kicsit sok a harc. De az is mind bírható, bár a 2 végén a guardianek felk*rtak párszor. Viszont remek volt a sztori, szóval minden meg van bocsátva. 3-at is lassan kezdem.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
23355 levél
Válasz 20.03.24. 13:54 #6529
Peace
Ez még az Xcom-hoz képest is sokkal fapadosabb feeling. De ettől függetlenül majd végigviszem természetesen, mert a stílus és a kivitelezés nekem adja!
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
16941 levél
Válasz 20.03.24. 13:01 #6528
ufodani
Aki nem látta volna élőben a továbbra sem normális Piftikét az Alix VR bemutatóján
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
12649 levél
Válasz 20.03.24. 10:56 #6527
Gobiakos
C2029-hez:

Alapvetően az XCom 2 is ilyen volt, nem? Választó képernyő - átvezető animáció, hogy odarepülsz - mission - go home.
A MYZ ennyivel több (bár ez meg nem túl sok), hogy lehet benne szabadon kolbászolni és motyót zsákolni.
"You don't wanna be my enemy I promise you!"
23355 levél
Válasz 20.03.24. 09:17 #6526
Peace
Én is nagyon szerettem! DLC utolsó pályájának azóta se ugrottam neki másodjára. Pedig mióta ígérgetem már magamnak, hogy legyűröm a boss-t. De a teljesen egyedi hangulata és a humoros szövegek nagyon kellemes atmoszférát biztosítottak. Corruption 2029-be belenéztem, de ott nagyon elvesz a hangulatból, hogy a küldetés után van egy kiértékelés majd egy küldetésválasztó képen rá böksz a következőre. Lényegében tényleg egy átskinezett MYZ, de mindenképpen folytatni fogom majd, ha körökre osztott játékra vágyom.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
12649 levél
Válasz 20.03.23. 21:54 #6525
Gobiakos
Mutant Year Zero: Road to Eden

Ez mekkora fun! Imádom! Az eleje kicsit döcögős volt, de ahogy ráéreztem és jöttek/jönnek a különböző mutációk, egyre inkább bejön. És a dumák! Áhhh... Óriási! A kedvenc pályám (neve) a (P)Izza and Fala(fel). Tök poén, hogy ezeket a dolgokat nem ismerik a mutánsok és minden mágikus vagy ismeretlen/fura nekik (pl: iPod = Hipster Fruit Testers).
"You don't wanna be my enemy I promise you!"
29505 levél
Válasz 20.03.22. 18:12 #6524
Germinator
DOOM Eternal
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
1486 levél
Válasz 20.03.22. 14:43 #6523
quervo
Ori & the Will of Wisps

Eddig eléggé rendben volt, most kb a világ legszebb rage game-eként tekintek rá. Amilyen jól meg vannak csinálva a pályák, a "főnökök" nem, az egyik boss fight egyszerűen szétcseszte az agyamat, kivédhetetlen támadások, nem azt csinálja, amit kérek, nevetséges hit box, ráadásul most szó szerint a semmitől halt meg a karakterem. Rémlik, hogy az első résznél is volt olyan, amikor azt mondtam, h többé nem játszom vele, de ott konkrétan én voltam béna, nem rémlik, hogy lettek volna olyan halálsugarak, amik elől, ha nem vagy elég közel a pálya széléhez, lehetetlen elbújni.
10596 levél
Válasz 20.03.20. 12:43 #6522
Dark Archon
Assassin's Creed Syndicate

A Black Flag után abbahagytam a sorozat követését, de mondom, ha ingyen van, kipróbálom, úgyis uborkaszezon van. Eleinte tetszett, de lényegében ugyanaz, mint az előző sok. Kreténség, hogy csak kivégezni lehet az ellenfeleket a magasból, leütni nem. Ráadásul nekem ez az ótvar londoni környezet nem jön be, de most már végigjátszom, csak az utolsó küldetés hiányzik.

Assassin's Creed Odyssey

Ha már ingyenes hétvége, kipróbáltam. Magába is szippantott azonnal, bár féltem az RPG-vé alakítástól, eddig azért nem mertem megvenni. A görög világ egyébként is tetszik, s a játék egészen véletlenül Kefalonia szigetén kezdődik, ahol megkértem az asszonyt Mondjuk nem ismertem rá semmire, és szokni kell a harcrendszert, de a Syndicate ledarálása után nekiállok.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
10115 levél
Válasz 20.02.06. 22:08 #6521
davkar9
Január végén elhatároztam, hogy megpróbálkozom az Arkham City 12 hónapos acsijával. 31-én már a februári szöveget tolta, nem is tudom, hogy csak adott esemény hivatalos napját számolja csak, valamint januártól kell e kezdeni vagy csak a 12 találkozás legyen meg. Mindegy is, 3-4 alkalom után úgyis megunom/elfelejtem. Viszont ha már felraktam újra megpróbálkoztam a challangekkel is...amiket, ahogy legutóbbi is, pár óra próbálkozás után passzoltam inkább. Ezzel a lendülettel viszont felraktam az arkham knightot is. Valamelyik évekkel ezelőtti sale alatt megvettem a season past, gondoltam bepótolom azokat a dlcket. Vegyesek, teljes áron nem kellettek volna, de a batgirlös pl tetszett. Ezek után az egész sorozathoz megjött a kedvem így nekiültem egy arkham maratonnak. Egész jól öregedett a sorozat. Kivéve a countert, mordorban, madmaxban jobban szeretem, hogy a "kivégzést" meg lehet szakítani, itt még batman kap a fülére ha már benne van az animációban. Grafika viszont kalapemelést érdemel, így 5-10 év után is elég jól néznek ki!
Simple. Eternal. Beige.
939 levél
Válasz 20.01.27. 22:50 #6520
Feir
Commandos 2 HD Remaster


Nos elkapott a nosztalgia, gyerekkorom egyik kedvenc játéka volt a Commandos 2. Sok grafikai újitás nincs benne, épp csak annyi, amennyi kell, amennyivel még megmarad a nosztalgia élmény...

Viszont vagy az én gépemet nem szereti a játék, vagy sikerült a fejlesztőknek egy kissé bugosan kiadni a játékot, mindenesetre nem problémamentes. Eleve úgy kezdődött, hogy már az első pályán max felbontáson (alapbeállítás volt) iszonyatosan vibrált a kép, játszhatatlanná tévve a játékot. Ezt egy alacsonyabb felbontás plusz játék restart megoldotta ezt a gondot. Ma viszont valamiért a második pályán iszonyat elkezdett szaggatni. Tegnap még semmi baja nem volt. Baromi frusztráló, mert bár nem egy atomerőmű a gépem, de azért ennél enyhén szólva jobb grafikával rendelkező játékok gond nélkül futnak rajta.
28312 levél
Válasz 20.01.27. 11:53 #6519
LordMatteo
Úgy néz ki, mostanában több szabadidőm lesz, és jóval kevesebb (mondjuk ki: zéró) munkaügyi teendőm, ezért lecsaptam a GTA 5-re, pont le volt árazva...véletlen lenne? Aligha.

Úgyhogy pár év késéssel belevetem magam én is, egyszer végighúztam a singleplayer részét, szokásosan zseniális volt, kíváncsi vagyok az online felületen van-e még plusz.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
3189 levél
Válasz 20.01.19. 20:34 #6518
Dilizs
Tegnap végeztem a Halo: Reach-csel.

Ma folytattam a Terminator Resistance-t, ami baromi hangulatos, faék egyszerű, de jó szórakozást nyújt!
MSI B350M PRO-VDH ¤ AMD Ryzen 5 1600x + Cooler Master Hyper 412R CPU cooler ¤ ASUS GTX 1060/6 GB/GDDR5 ¤ Samsung 960 EVO 250GB M.2 PCIe MZ-V6E250BW ¤ 2*8 Gb Crucial 2133 Mhz DDR4
23355 levél
Válasz 20.01.12. 09:31 #6517
Peace
Tegnap este végre folytattuk a Gears 5 kampányt split screen-ben a második fejezet végétől. Ez még mindig nagyon állat!!!!! Nem haladunk gyorsan, sajnos ritkán jár át hozzánk a kis játékos partnerem, de egyszer megtudjuk majd, hogy mi a vége. És technikai szempontból is le a kalappal továbbra is! Az hogy ultra beállításokkal átlag 57 FPS a régi kis alsó kategóriás kártyámmal, az nem semmi!!! Tudom, hogy nem érdekük így megírni egy játékot, de akkor is dicséretes!
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
2341 levél
Válasz 19.11.12. 13:01 #6516
Shadowguard
Időszakos helyzetjelentés a Niohról: az alapjátéknak a végére értem, még hátra vannak a DLC-k és a magasabb nehézségi fokozatok. Most az utóbbit nyúzom (előbbihez kell a szint) és továbbra is baromi élvezetes a játék (tegnap esti adat alapján pontom 79 órám van benne eddig).
Van egy-két szívatós rész benne, de jellemzően a mellékküldetésekben lehet olyan ellenfelekkel találkozni, akikkel hangosan veszekszik az ember. Tapasztalat
Bossoknál talán kettő volt, ahol kicsit hullott a hajam. Az is amiatt, mert direkt figyeltem, hogy mindre vakon menjek, legfeljebb utána néztem meg mi lenne a helyes taktika. Ehhez képest így is volt, amit elsőre öltem.
Nem mondom, tényleg koncentrálni kell végig a játékban, de ha sikerül ráhangolódni akkor hihetetlen élvezetes és normálon annyira nem nehéz (csináltam meg pályát halál nélkül). Mondom ezt úgy, hogy egyébként nem szeretem a soulslike játékokat, de ez a világ és a rendszer nagyon megfogott (és még a felét sem használom a lehetőségeknek). A Sekirohoz képest ez egy mestermű.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
23355 levél
Válasz 19.10.31. 13:33 #6515
Peace
The Surge 2 zárt bétában részt vettem. Jóval jobban tetszett az első résznél, de szerintem még így sem nekem való. Tuti idegbajt kapnék.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
2341 levél
Válasz 19.10.31. 13:13 #6514
Shadowguard
Sekiro elejét nagyon élveztem, de egy idő után úgy éreztem vagy azt csinálom amit a készítők gondoltak vagy csak esek-kelek, de még előbbi esetben is direkt szívatva vagyok. Nem azért, mert nehéz hanem mert csak.
Surge 2-t végigvittem, nekem nagyon tetszett, még lehet azt is előszedem valamikor újra. Azon felbuzdulva ránéztem az első részre is, mert egy másik oldalon azt mondták az sokkal jobb... Na az például egy szerencsés "demózás" volt, mert érzésre kicsúsztam volna a két órából, de a kettőhöz képest az valami köpedelem.

Nioh ha ilyen marad végig akkor jó lesz. Első boss első trynál azt éreztem, hogy elválnak útjaink. Aztán pár próba alatt kitapasztaltam és másodjára mikor visszamentem gyűjtögetni már elsőre megöltem. Megütni is csak egyszer tudott. Majd ha a végére értem vagy végképp feladtam nyilatkozok róla
Egyébként kis érdekesség a játékból: hiába soulslike, de rengeteg loot esik és érezhetően számít is, hogy milyen fegyvert/páncélt pakolsz fel-> elemental damage, resistek, staminacsökkentés... Hihetetlen összetett rendszer, de a jó értelemben.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
23355 levél
Válasz 19.10.31. 12:23 #6513
Peace
Nekem nagy szívfájdalmam, hogy nincs nekem való szamurájos játék. Sekiro meg Nioh......rosszul vagyok a Soulslike játékoktól. Tettem próbát DS3-al meg Bloodborne-al és The Surge-el is, de gusztustalanul undorítóak, nekem ez nem szórakozás. Sekiro-ba is belenéztem PS-en. "Ghost of Tsushima" az utolsó, amiben még reménykedek......de arról meg sajnos nagyon régen volt bármiféle info. Csak a síri csend...
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
2341 levél
Válasz 19.10.31. 12:15 #6512
Shadowguard
Egyelőre még az elején járok, szóval nem tudom később mi lesz (az elején a Sekiro is tetszett), de eddig nem éreztem azt, hogy a játék direkt szívatni akarna, pont kellemes a kihívás benne. És a játék vigyáz, hogy ne bízzam el magam egy pillanatra sem. Első pályát letoltam másodjára is a gyűjthető kis bigyók miatt, gondoltam én már magas szintű vagyok, nem kell óvatoskodni. Nem jött be

Hogy a másik témához is hozzászóljak: ha most nem lenne a Nioh lehet én is leszedném a BL3-at, hátha mégis megéri. Az első két részt, plusz a Pre Sequelt imádtam, ennek is adnék egy esélyt, hátha jobb, mint a videók alapján tűnik. De annyira most nem csábít. Vettem már idén nem egy játékot az alapján, hogy először kipróbáltam a "virágboltit". Meg ugyanannyit töröltem is pár óra után. Én szeretek a saját tapasztalatokra hagyatkozni. Aztán van, hogy így is lyukra futok. A sokat emlegetett Sekiro videón tetszett, első pár óra tetszett, megvettem és egy ponton annyira átfordult az "élmény", hogy soha többet elő nem venném. Pár éve a Rise of TR is így járt. Persze, megértem én azokat is, akik elolvasnak egy tesztet és biztosan tudják, hogy az kell-e nekik, nem vagyunk egyformák.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
23355 levél
Válasz 19.10.31. 12:06 #6511
Peace
Nem sértődtem. Csak unom, hogy folyton visszakanyarodunk ide. Túlreagáltam. Többet nem hozom fel.

Két játék érdekelt a GamePass-ból, amiatt lett előfizetve. Heavy Rain és Spider-Man még vissza van PS-en. Azokra is sor kerül egyszer. Játékokban ugyanolyan vagyok, mint könyvekkel. Ami éppen érdekel és rá vagyok kattanva, az kell. Ha nincs hangulatom, akkor nem lehet odavonszolni elé.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
10115 levél
Válasz 19.10.31. 11:47 #6510
davkar9
De baszki, ezen most tényleg ne sértődjél már meg! Mi az, hogy nem tudod felszámolni a virágboltozást? Azt csakis te tudod, semmiféle drm vagy hasonló nem fogja megoldani. Nekem pl az utolsó letöltött játékom a Dead Space 3 volt. Epic témához visszakanyarodva fun fact, pont az origin indulása miatt, nehogy már az n+1. fölösleges klienssel baszakodjak. Utána volt egy csomó steam akció, jött a gmg, ma már fel sem merülne, hogy warezhoz nyúljak. Ez nem magaslovazás vagy mintapolgárság. Amúgy is szerintem sokkal kényelmetlenebb crackekkel meg miegymással szarakodni, mint fél-egy év múlva egy leárazásban vagy valamilyen pass/access keretében normálisan leülni adott cím elé, ami legalább valamilyen szinten érdekelt.

Outer worlds ha jól vettem ki a szavaidból gamepass keretében lett végigjátszva, miért nem nézel ott szét? Abból a 100+os listából csak lenne olyan, amivel ugyanúgy lehet szórakozni. PS backlog is kész?
Simple. Eternal. Beige.
23355 levél
Válasz 19.10.31. 11:22 #6509
Peace
Túltárgyaltuk.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
23355 levél
Válasz 19.10.31. 11:20 #6508
Peace
Ok.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
4258 levél
Válasz 19.10.31. 11:18 #6507
Sucee
Nem igazán értem az overly dramatic dolgot, semmi fennköltet nem írtam. Amennyi szabadidőm van, annyit többszörösen lefed a warez nélkül elérhető tartalom - Outer Worldsben kb. tíz órám lehet megjelenés óta, pedig most két napja még szabadságon is vagyok. Greedfallnak még talán a negyede hátravan, és esténként még pubgzni is "kell" amikor végre ráérnek a többiek is.

Nem megvetés és köpködés, szimplán más hozzáállás. Nekem egy átlagos munka-szabadidő balanszban egyszerűen feleslegessé válik húsz játékot letöltögetni, ha kettőre sincs igazán idő - és úgy rémlik, hogy te már jóval az előtt nagyon értékesnek tartottad a szabadidődet, hogy én egyáltalán dolgozni kezdtem volna.

Konkrétan ott tartunk amúgy a streaming meg előfizetések korában, hogy kb. meg se éri a warez, csak felesleges szemétnek teszi ki a gépét az ember, miközben nevetséges összegeken elérhető végtelen tartalom.
10115 levél
Válasz 19.10.31. 11:14 #6506
davkar9
Nem volt ilyen éle a dolognak, de ha már így sértődősködsz, akkor igenis egy rohadt tolvaj geci vagy, ha ettől jobban érzed magad.

Nem egy kategória a kettő, te is nagyon jól tudod. Btw kb. az éves mozis filmfogyasztásom kimerül abban a két marveles szemétben mást nem igazán nézek. Netflix meg lett újítva a magyar felirat óta. Pl. GoT valóban le lett kapva, de nem fogom szarul érezni magam, hogy reggelről néztem meg gépen, nem pedig este a tvn az előfizetés keretében.

Tényleg nem volt ítélkezés a részemről, csak nem értem ezt a mentalitást. "Régen" persze ez volt az "elfogadott", de mikor ma hetente kb. minden storeban leárazás van, 300 ftos gamepassok röpködnek elképesztő katalógusokkal, pofátlanság határát súroló akciók vannak kulcsos oldalakon, akkor furcsának tartom, hogy még mindig ott van ez az inger. És nem, továbbra sem kell megvenni mindent, de ha érdekel akkor azért azt csak meg kéne, nem? Vagy az előbb említett számtalan lehetőség valamelyikét választani inkább. Ha meg érdekel, de annyira azért nem, akkor még mindig el lehet kapni egy streamet. Vannak nem pofázósak is.
Simple. Eternal. Beige.
23355 levél
Válasz 19.10.31. 11:09 #6505
Peace
Ez esetben elnézésedet kérem. Makulátlanul tiszta, becsületes állampolgár vagy.

Sok játékot vettem az elmúlt 1,5 évben. Volt, amit egyedül. Többet felesben PS-en. PC-re is volt több vásárlásom. Teljes mértékben nem tudom felszámolni a virágboltozást, bármennyire is szeretném. Lakásvásárlás, felújítás, kiadások. Eléggé lenulláztuk magunkat. A szórakozás meglehetősen a legutolsó helyre sorolódott hátra. Van egy 4000-es Netflix előfizetés és annyi. Nekem csak unalmas pár havonta olvasnom a lenéző és szánakozó hozzászólásokat. Fogadjátok el, hogy egy megvetendő alja ember vagyok. Nem kell a morális és erkölcsi magaslóról még le is köpni. Írásban legalábbis. Örülök neki, hogy Nálatok rendben van minden és nem vetemedtek ilyesmire.

Na de inkább vissza a játékokhoz! Mégiscsak arról szólna ez a fórum, vagy mifene.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
4258 levél
Válasz 19.10.31. 10:58 #6504
Sucee
"Mert Ti is mind moziban és vásárolt DVD-n vagy Streaming szolgáltatótól nézitek meg a filmeket és a sorozatok!"

Ami azt illeti, igen. Itthon nem filmezek, netflix meg lefedi a minimális érdeklődési körömet sorozatok terén (jelenleg semmit nem is nézek, előfizetésem sincs), bár most Mandalorian kapcsán valóban nem igazán lesz legal megoldás az országban.

Nem kell amúgy kurva gazdagnak lenni, évente veszek kb. két játékot.
23355 levél
Válasz 19.10.31. 10:53 #6503
Peace
Na az nagyon nem az én játékom!!!!!!!! Próbáltam én is PC-n ősrégen. Mondjuk pont most kapjuk meg ingyen játéknak PS-en novemberben. De messzire elkerülöm, az tuti! Garantált agyvérzés nekem.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
10115 levél
Válasz 19.10.31. 10:52 #6502
davkar9
Persze, elég sok a tinfoil hat kategória. Itt most csak azért lett volna érdekes, hogy a border 3 is ott van e gamepassban, mert az már úgy legalább a 3. húzónév lenne, ami epic "exkluzív" aztán mégis megjelenhet máshol is. Nyilván rövidebb és jobb pr az "exkluzívot" használni az "azért fizetünk, hogy csak steamen ne jelenjen meg a játék" helyett.
Simple. Eternal. Beige.
2341 levél
Válasz 19.10.31. 10:50 #6501
Shadowguard
Hehe, pont erre gondoltam, hogy milyen érdekes egybeesés, épp a héten került fel a "kölcsönzőbe" Majd lehet én is ránézek, hátha kellemes csalódás lesz. Streamek alapján mindenesetre nem kaptam kedvet hozzá.

Én most a Nioh-val kezdtem el játszani, ezt is a VR-nak köszönhetően. Még a végén megszeretem a stílust.
Pedig ez egyébként tipikusan olyan minőségű PC-s port, ami azonnali uninstallt és refundot/törlést szokott kapni tőlem... Értem én, hogy eredetileg konzolra készült, meg soulslike-ot nem lehet bill+egérrel játszani, de agyf@szt kapok mikor egy játék csak a kontroller gombjaira tud hivatkozni. Az első másfél órám azzal ment el, hogy percenként nézegettem, hogy vajon az adott helyzetben melyik billentyű lehet mondjuk az RT
És ez már a patch-elt verzió, ahogy olvasgattam eredetileg még az egeret sem támogatta a port

Ettől eltekintve viszont egész élvezetes és ha sikerül fejben tartani a gombokat akkor nagyon is jól irányítható. Az első igazi boss potom három halálból sikerült, szóval büszke vagyok magamra. Cserébe a következő pályán még ellenfelet sem láttam, de már sikerült egy szakadékba bukfencezni
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
23355 levél
Válasz 19.10.31. 10:49 #6500
Peace
Tudom, hogy mindenki ku*va gazdag és makulátlan lelkiismeretű. Mert Ti is mind moziban és vásárolt DVD-n vagy Streaming szolgáltatótól nézitek meg a filmeket és a sorozatok!!!! Ne legyetek már ennyire gépmutatóak!!!!!! Kisírom a szememet rajtatok.

"Az oké, ha én lelopom a filmeket és sorozatokat, de az olcsójános Peace, na az egy játéktolvaj ge*i!!!!!!" Kicsit sem unalmas.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
4258 levél
Válasz 19.10.31. 10:44 #6499
Sucee
Nyugi, azért annyira könnyen nem kapom fel a szart EGS dolgokon, csak néha túltoltnak érzem. Nyilván van nagyon sok jogos complaint a kapcsán. Warez nekem is jobban szúrja a szememet btw.
10115 levél
Válasz 19.10.31. 10:40 #6498
davkar9
PS4 mánia és ócó gamepass mellett még mindig megy a warez? Ejnyemár.

Mindegy csak egy jó kis "epic bashing" (@Sucee) miatt lett volna érdekes a dolog.
Simple. Eternal. Beige.
23355 levél
Válasz 19.10.31. 10:28 #6497
Peace
Az. Virágboltinak szoktátok hívni talán.
"We do not know what we are facing, so we fight as if it was the dark gods themselves...."
10115 levél
Válasz 19.10.31. 10:26 #6496
davkar9
? Akkor "demó"?
Simple. Eternal. Beige.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.