25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Fallout 2

Írta: Chris [PCD]

Az 1997-es év játékának választott első rész után megjelent a Fallout folytatása. Az első epizód óta 80 év telt el, és a 13. Pince lakói úgy döntenek, hogy felköltöznek a felszínre, és várost alapítanak. A játékos feladata az lesz, hogy megkeresse az ÉKÉK-et (ÉdenKert Építő Készlet). Ez egy bizonyos földművelési technológiát jelent, mely elengedhetetlen a város és lakosainak túléléséhez. Az ilyenformán egyszerűnek hangzó feladat azonban a játék folyamán szerteágazó sztorivá alakul.

A biztonságos mélyből való felköltözés azonban egyéb biztonsági problémák elé állítja a város lakóit. Az előző részhez képest még több mutáns, szuper-mutáns, droid, vámpír és emberevő növény áll a vállalkozó szellemű játékos útjába.

Az új sztori mellett újak a karakterek is. Míg régebben a karakterek többsége nem vett részt a játékban, most ezeket akár hozzánk való csatlakozásra is rávehetjük, sőt bizonyos dolgokat meg is taníthatunk nekik. A megtanulható képességek köre is bővült, több mint 100-at tanulhatunk meg a játék folyamán. Eltűnt az időkorlátozás a játékból, így nyugodtan barangolhatunk, nézelődhetünk az atomcsapás utáni tájon.

Újdonság továbbá még az az autó, mellyel szabadon közlekedhetünk. Bejárhatjuk a háború óta újonnan épült városokat, melyek pont úgy néznek ki, mint a mai Észak-Kalifornia. Megtalálhatjuk New-Renot és egyéb felismerhető helyeket, mint például San Franciscot. New Reno a legújabb kori "Chicago" szerepét játssza, ahol szex, drog és bűnözés alkotja a mindennapokat.

Ezen felül sok érdekes apró részlet is gyarapítja a játékot. A legérdekesebb ezek közül a megnősülés lehetősége. Ha érdekeink úgy kívánják, élhetünk ezzel az eszközzel. A még több fajta fegyver is megemlítendő, valamint a fegyverek kombinálásának a lehetősége. Elképzelhető, hogy például lézeres célzót építsünk be dobtáras gépfegyerünkbe...

A játék összetettsége és egymásra épülése is fejlődött. A játék folyamán felmerülő döntéshelyzetekben hozott választásaink befolyásolják a játék további menetét. Előfordulhat, hogy rosszul döntünk, és nem lesz happy end a végén...

Ebben az évben nagyon sok új szerepjáték fog megjelenni a piacon, ezek közül csak egy lesz a Fallout 2. Mégis a tavalyi év játéka cím predesztinálja a játékot arra, hogy idén is ringbe szálljon. A stílus kedvelőinek feltétlenül érdemes beszerezniük.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Fallout 2

Platform:

Fejlesztő:

Kiadó: Interplay

Forgalmazó:

Minimális rendszerigény: Pentium 90, 16 MB RAM, 4xCD-ROM

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!