Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Aliens versus Predator 2

Év vége felé újabb epizóddal folytatódik a sikeres akciójáték.

2001.09.10. 00:00 | szerző: Wotan | Előzetes

Én különösebben nem kedveltem az FPS és TPS kategóriákba tartozó játékokat. Természetesen ismerem szinte mindet, de valahogy nem fogtak meg, nem tudtam beleélni magam. A scifi műfajt sem szeretem, kivéve az Alien című filmsorozatot. Mikor 1999-ben megjelent az Aliens versus Predator, csak úgy miért ne alapon ültem le vele játszani, és teljesen lenyűgözött. Életemben nem játszottam annyit egy játékkal, főleg nem a neten, mint az AvP-vel. Hihetetlen volt a hangulata és egyetlen játékon sem izgultam, féltem(!) annyit, mint ezen. Végre megérkezik lassan az AvP 2, mely az eddigi hírek alapján igen ígéretesnek tűnik.

Aliens versus Predator 2

A történet sematikus, de a megoldás azért nem könnyű: egy gátlástalan tudós, Eissenberg egy expedíciót szervezett az Acheron bolygóra, hogy felkutassa a rejtélyesen eltűnt Derelict űrhajót. A csapatot megtámadják az alienek, de Eisenbergnek sikerül alien egyedeket, tojásokat szereznie, így a kutatás ismét kezdetét veszi az LV-1201-es nevű bolygón. Természetesen a kísérletek ismét kudarcba és katasztrófába fulladnak, a tengerészgyalogosoknak kell szembeszállniuk az idegenekkel, hogy kimentsék a túlélőket. Ebbe a kaotikus állapotba megérkeznek a predatorok is, akik szokásos alien vadászatuk miatt érkeztek, így teljes lesz a káosz és egy elkeseredett háború veszi ismét kezdetét.

Egyszemélyes módban lesznek új ellenségek és fajonként 7 nagyon nehéz és izgalmas pályát kell teljesíteni. Többjátékos módban 12 pályán bizonyíthatjuk rátermettségünket csapatmunkában és deathmatchben is, ráadásul multiplayerben 10 karakter közül választhatunk és 16-an is harcolhatunk egyszerre. A LithTech motort használó játékban gyönyörű grafikát ígérnek, mely az előző résznél is izgalmasabb, félelmetesebb pályákat biztosít. Harcolnunk kell szűk, klausztrofóbiát előidéző folyosókon, csatornákban, űrhajókon és a bolygó tágas felszínén. A játékban lehet majd már menteni patch nélkül is, így kissé könnyebb dolgunk lesz.

Aliens versus Predator 2

A karakterek természetesen új fegyverekkel és tulajdonságokkal lesznek bővítve. Ismét tengerészgyalogossal lesz a legnehezebb végigvinni a játékot, de szerintem a legizgalmasabb is így lesz.

Ha a marine-t választjuk, akkor fegyvertárunk bővül késsel (na, ha erre kerül a sor, akkor már rég rossz :), pisztollyal, amihez dumdum és páncéltörő lövedékek járnak. Kapunk Remington shotgunt is, így már ezzel is kergethetjük a dögöket (mint az Alien 2-ben), távcsöves puskát, amivel ha minden igaz, egy lövés is elég lesz ahhoz, hogy ellenségeinket jobb belátásra bírjuk és lesz egy Spider Minebots nevezetű újdonságunk is, ami egy mozgó robbanó egység lesz. EMP gránátokat is dobálhatunk, aminek hatására a predatorok energiaszintje elfogy és más elektromos kütyüket is hatástalanít rajtuk. Ismerős fegyverarzenálunk marad, de pár kiegészítés itt is van. A rakétavetőnél már lesz hőkövetős töltet is és a gránátvetőnél lesz lehetőségünk időzített fejeket is elhelyezni. Ahogy már említettem, természetesen nem csak a fegyvereket újították, hiszen mostantól már nekünk kell majd újratölteni a fegyvereket, lesz zseblámpánk, regenerálódó elemmel, kapunk egy elektromos szerkezetet, amivel zárakat nyithatunk és zárhatunk, de ezzel az újdonsággal már a számítógépes rendszereket is befolyásolhatjuk. és megkapjuk a filmből már jól ismert mozgatható kézi hegesztőt is. A jetpack-et viszont kiveszik a játékból, bár szerintem ez nem is baj. Új humanoid karakterekkel fogunk találkozni a játékban, így bővül a harcosok és civilek repertoárja. Androidok is fognak dolgozni a bázison, sőt lesznek harcos droidok is, valamint technikusok és tudósok is fogják segíteni munkánkat. Az előző résszel ellentétben, itt már parancsokat is adhatunk társainknak és nem lesz fejetlen egymásra lövöldözés sem.

Aliens versus Predator 2

Aki predatorral akar érvényesülni, annak sem kell csalódnia, itt is történtek pozitív változások. A nekünk kevésbé szimpatikus arcokat fogságba ejthetjük háló kilövő fegyverünk segítségével, de ha ez nem elég, akkor már kétkezes lándzsával is gyakhatjuk az ellent. Speargununk már tüzet is fog lőni és plazmaszóróval is vigéckedhetünk. Nagyszerű újítás, hogy már mi magunk tudjuk feltölteni fegyvereink energiáját egy feltöltővel, így nem kell energiacellák után kajtatni többé. A Grappling Hook-ot elveszik sajna tőlünk, bár ez kompenzálja a jetpack hiányt. A predatorok két kategóriára lesznek bontva: a könnyű –és nehézpáncéllal felszereltekre. Fontos újdonság, hogy ha a predatornak megsérül a maszkja, akkor elveszíti a különböző látásmódokat. Aliennel csak akkor lehet majd a predatorok fejét leharapni (vagyis életerőhöz jutni), ha előtte letépik a fejéről a maszkot.

Az alienek kevesebb, de annál ütősebb restauráción esnek át, ugyanis már nehezebb lesz őket kiirtani és egy új, ugrással kombinált támadással is bővül halálosztó repertoárjuk.

Aliens versus Predator 2

Nagyon izgalmasnak ígérkezik ez a játék, én mindenkinek csak ajánlani tudom és az általam látott képek és videók alapján biztos, hogy nagyon népszerű lesz ez a játék. Biztos vagyok benne, hogy a játék megjelenése után ismét a macimmal fogok aludni, annak érdekében, hogy félelmem, melyet a játék vált ki, alábbhagyjon. ■

Aliens versus Predator 2Aliens versus Predator 2Aliens versus Predator 2Aliens versus Predator 2Aliens versus Predator 2Aliens versus Predator 2Aliens versus Predator 2Aliens versus Predator 2Aliens versus Predator 2
Aliens versus Predator 2
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Aliens versus Predator 2

hozzászólások (8)

Quatre
Quatre 2001.09.30. 21:59
Ez a játék annyira király hehe, nagyon eltalálták, az egésznek a hangulata meg minden hehe, nagyon komoly
Shecalo
Shecalo 2001.11.03. 16:19
Engem személy szerint egyetlen fps se tudott eddig lekötni, de az avp2 le fog. Szerintem nagyon jó még a grafikája is(pedig én pl. a half-life-al a rossz grafikája miatt nem nyomulok), most játszok a teljes verziójú játékkal és állítom van olyan grafikája mint a q3nak. Egyébként a demó óta javult a grafika, és persze érdemes a grafikai beállításoknál mindent a maxra állítani.
Kolin Mekré
Kolin Mekré 2001.11.03. 16:59
Üdv!

Ne vicceljetek már kijött a második része?
Én szoktam "szörfölni" a neten, de nem harangozták be annyira hogy észrevegyem, vagy akkor csukott szemmel "szörföltem"???:)

AriAmi:
Hát igen, a Wolf-ra még kell egy kicsit várni...most esett le 1 hónapot csak, mert mindjárt itt a karácsony!!!:D(és tudtommal ekkorra igérték)
Shecalo
Shecalo 2001.11.05. 21:30
Magyarországon még nem jelent meg, lehet csak pár hónap múlva jelenik meg.
Külföldön se volt idejük eladni túl sok példányt, kb 3 nap telt el a megjelenés óta..
pcmaniac
pcmaniac 2001.12.05. 20:59
Szerintem állat a game. Mióta megvan, nem is érdekel még a wolfenstein sem. :-)))
A hangja a legparáztatósabb, de a grafika sem utsó. ;)
ajánlott olvasnivaló