Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Need for Speed: Motor City

2001.06.25. 00:00 | szerző: Cseló | Előzetes

2001 végére az autós játékok kedvelőit egy újabb fantasztikus programmal lepi meg az Electronic Arts. A Motor City eredetileg a Need for Speed sorozat következő epizódja lett volna, de aztán az EA úgy döntött, megváltoztatja a játék címét is, hogy az sokkal jobban kifejezze, mi is lesz a program valójában. Sokak örömére (és hazánkban talán még többek bánatára) ugyanis a játék egy kizárólag online játszható program lesz.

Need for Speed: Motor City

Talán még emlékeztek a Street Rod nevű játékra, ahol a 60-70-es évek Amerikájában versenyezhettünk az utcán, a garázsokban szerelgethettük az autókat, kocsikat és alkatrészeket adtunk vettünk. Na, ez a játék nagyban hasonlít az akkor még CGA-n (vagy C64-en) kiválóan futtatható mesterműre, csak a képek és információk szerint több fényévet ugrottak előre a fejlesztők. Több mint 60 alap autó közül választhatunk, melyekhez még 4 versenymodell, és ezernél is több alkatrész társul. A kocsik a 30-as évektől a 70-es évek elejéig készültek a három óriáscég (Ford, GM, Chrysler) műhelyeiben.

De ez még nem minden, mivel nem csak versenyzéssel lehet pénzt csinálni. A program köré építettek egy működő fogyasztói társadalmat és gazdaságot, melyben az árak állandóan változnak. Így autókkal és alkatrészek kereskedelmével is lehet egy kis zsetont szerezni. Kezdetben a játékos választhat magának egy kocsit (persze nem a csúcsmodellt), és bemutathatja tudását. Majd csatlakozhat valamelyik klubhoz, mehet versenyezni, részt vehet kocsi aukciókon, adhat-vehet, meg ami jól esik neki. A versenyzés is sokkal több féle, mint a Street Rodban: részt vehetünk Circuit Race, Drag Race, Street Race, Time Trial típusú versenyeken.

Need for Speed: Motor City

Ha már meguntunk csak klubtagok lenni, akkor gondolhatunk egy nagyot, és alapíthatunk saját magunknak is egyet. De ehhez, és a kocsi, vagy kocsik fenntartásához nagyon sok pénz kell. Pénz pedig nem folyik a csapból, így valamit tenni kell. Nem kell nagyon aggódni annak sem, aki nem sikeres először, mint autóversenyző, mivel a játékos heti keresetet visz haza kis családjának, amit persze teljes egészében az autóra kell költeni. De pénzt kapunk még a győzelmekért, és a kereskedelemből befolyt lóvé is autónkat fogja díszíteni. Szóval elég összetett és életszerű játékkal van dolgunk.

Mindehhez párosul még az, hogy a készítők szerint az autó maximálisan a fizika törvényeinek engedelmeskedik. Persze ha valaki most ad ki egy játékot, gondolni kell a szép grafikára is. Ha megnézitek a képeket, szerintem elsőre bele lehet szeretni a játékba. Ha valakinek van módja, jusson hozzá minél előbb. Kellemes várakozást, és fantasztikus játékot kívánok mindenkinek előre is. ■

Need for Speed: Motor CityNeed for Speed: Motor CityNeed for Speed: Motor CityNeed for Speed: Motor CityNeed for Speed: Motor CityNeed for Speed: Motor CityNeed for Speed: Motor CityNeed for Speed: Motor City
Need for Speed: Motor City Online
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Need for Speed: Motor City Online

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló