25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Traffic Giant - Gold Edition

Magyarul is megjelent a városi közlekedést szimuláló program új küldetésekkel kibővített változata.

Írta: Chris [PCD] 4 hozzászólás

A Traffic Giant maga már nem új játék, 2000 második felében jelent meg a JoWooD kiadásában. Mivel az eladások terén jól szerepelt, azóta megjelent a küldetéslemez is, és az új küldetéseket az eredeti játékkal ötvöző Gold Edition is, melynek mostanra elkészült szinkronizált változata is.

Mindig szívesen fogadom, ha egyes játékok magyar nyelven is megjelennek. És nem csak azért, mert nő a játék élvezhetősége, hiszen az idegen nyelvet nem értők számára is játszható lesz egy program, és az angolul tudók is „közelebbinek” érezhetik az anyanyelvükön hozzászóló játékot. Hanem azért is, mert jó látni, hogy egyre több hazai forgalmazó érzi szükségét annak, hogy a hazai nem túl nagy piacon teljesen lokalizált játékot jelentessen meg. Persze ez saját érdekük is, hiszen így sokkal szélesebb kör számára válik eladhatóvá a játék.

A játék maga nem változott a korábban már bemutatott angol kiadáshoz képest. A célunk egy város közlekedésének menedzselése. Más szóval mi vagyunk a BKV. Autóbusz, villamos, vasút, függővasút és nagysebességű mágneses vasút pályákat van módunk kiépíteni és üzemeltetni. Persze minden a pénz és a nyereséges üzemeltetés körül forog. Ha olyan küldetést választunk, ahol kitűzött célokat kell teljesítenünk, akkor figyelnünk kell a cégértékre, a város tömegközlekedési lefedettségére, a tömegközlekedés által okozott forgalomcsökkenésre és persze arra, hogy a kitűzött célokat a rendelkezésre álló idő alatt végrehajtsuk. A játék kinézete és kezelése hasonlít a SimCity-re, bár ez inkább csak a 3D-s városnézeti képre igaz. A viszonylatokat kijelölő és a járműveket hozzárendelő gombok működtetése elsőre furcsa lehet, de ha megértettük a logikát mögötte, már nem lesz semmi problémánk vele.

Miután egy-két napot eljátszogattam a programmal, kezdtem megérteni a BKV helyzetét, hogy milyen pengeélen való egyensúlyozás a forgalom, a jegyárak, a karbantartási költségek, a fizetések, a továbbképzések, járműbeszerzések, reklámkampányok és még rengeteg egyéb költség és bevétel közötti egyensúly megteremtése. Hihetetlen gyorsan el lehet adósodni, onnantól pedig már nincs visszaút. Ha nincs pénz a fejlesztésre, az utasok elpártolnak tőlünk, még kevesebb lesz a bevételünk és így tovább...

Többjátékos üzemmód (akár 4 játékossal) is lehetséges, ilyenkor párhuzamos világainkat interneten, LAN-on vagy soros kábelen keresztül köthetjük össze. A cél persze ugyanaz, csak több közlekedési társaság működik egy városban, ami igencsak megnehezíti, ugyanakkor még összetettebbé teszi a játékot ilyenkor.

Az új küldetésekkel bővített Traffic Giant forgalom-rajongóknak kötelező olvasmány, stratégiai játékok kedvelőinek ajánlott irodalom. A magyar szinkronnak köszönhetően pedig tulajdonképpen bárki nekikezdhet a játéknak, nem fog gondot okozni az üzenetek megértése.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Traffic Giant - Gold Edition
  • Traffic Giant - Gold Edition

HOZZÁSZÓLÁSOK

csuvi
csuvi [5613]
emlékezetem szerint azt csak a durvább pályákon lehet, de szvsz addigra megunod :)
rosszcsontpeti
rosszcsontpeti [1]
Hogyan építek függővasutat ?
Köszi: Peti:-)
Laci 58
Laci 58 [1]
sziasztok !keresem a Traffic Giant nevezetű játékot ! Ha van aki megunta és eladná,szivessen megvenném !
előre is köszi !
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (4 db)