Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Sorozatok

10326 levél
Válasz 17.05.20. 07:09 #7505
MattMatthew
AoS
SPOILER
Bizony, nagyon eltalált volt ez az évad, annak ellenére, vagy pont azért mert darabolták, illetve mégsem, mert a Darkhold mégis átfogta az egészet.

AoS in Space! Egyébként az előző évad évadzárójának még mindig van egy jelenete amire nincs válasz. Úgy kezdődik a rész, hogy Daisy és Phil a containment module-ban, Maveth-en oxigénből kifogyóban vannak. Aztán snitt és Hydra szál lezárása, és ez nem kerül elő többet. De akkor jövőre erre is sor kerülhet.

Még nem kezdtem utánaolvasni, de biztos már ezerféle képregény olvasó tipp van arról is, hogy Robbie hova vitte a könyvet, illetve, hogy kik vitték el a csapatot.

Quake&GS összeboronálása szerintem nem volt túltolva. Mert a közös alap, a közös nehézségek és a mindkét oldalon lévő kompetencia konstatálásán kívül nem volt semmi, nem is kellett.


Messze van még 2018...
"There are two types of beings in the universe: those who dance, and those who do not."
314 levél
Válasz 17.05.19. 22:26 #7504
CarRoy
Agents of SHIELD S04E22

Micsoda évadzáró volt ez kérem szépen! Az egész epizód szinte egy érzelmi hullámvasúthoz hasonlított: meglepő és drámai fordulatok követték egymást megállás nélkül, szinte ötpercenként volt valami, amitől tátva maradt az ember szája.

Robbie visszatérése kellemes meglepetés volt, és hát a Daisy-vel való közös harcjelenet... váó, az egyik fénypont volt ebben a részben (Coulson kommentárja még rá is tett egy lapáttal). Néhány jelenetből kissé az érződött számomra mintha kettejüket próbálnák is összeboronálni az írók, pedig ennek azért túl sok valóságalapja nincs. Ja és külön plusz pont, amiért nem finomkodtak a készítők a csonkításokkal, ha már úgy sem babazsúr kategóriába esik manapság a sorozat.

AIDA karaktere azért hiányozni fog, de meg kellett történnie az elkerülhetetlennek. Múltkor ugyan már leírtam, de még egyszer elismerésem a színésznőnek, remek munkát végzett ebben a felejthetetlen szerepben. A Váz is jó lezárást kapott; az utolsó jelenetet sikerült stílusosan megoldani a készítőknek.

Daisy összefoglaló monológja nagyon átjött, remekül lefestette, miről is szól ez az egész sorozat és ezzel mondhatni lezárta az évadbeli megpróbáltatások hosszú sorát is, felmentve egyúttal Fitz barátunkat és helyretéve az ő kis lelkét.

Azért támadt bennem egy kis hiányérzet is a sok történés közepette. Az oroszos szál erősen a levegőben maradt: láttunk kihajtani egy teherautót a raktárból, mikor Robbie megérkezett, valamint arról a bizonyos "fejről" sem derült ki a holléte. Lehet előkerülhet ez még a jövőben, bár szerintem illett volna erre is pontot tenni, ha már az évad egyik fő témája ez az LMD volt. Valamint annó külön plusz jelenetet kapott Nadeer szenátor fivérének sorsa, amivel utána meglepő módon nem kezdtek semmit (egy epizódban ugyan feltűnt, de ez a 2 nem köthető össze következetesen).

Az epizód vége pedig... nos, megint feldobták az írók a labdát, hogy miről is lehet szó. Laikusként nem tudom, köthető-e bármihez a megjelent rejtélyes úriember, de talán jobb is így, hisz legalább megmarad a várakozás izgalma. Az utolsó utáni jelenetről:

SPOILER
Agents of SHIELD... IN SPAAAAAAACE!!! Nem tudtam magamat nem elnevetni ezen az abszurd felvetésen. Meglepetésnek és poénnak mondjuk jó volt, de hogy tényleg erre kívánják-e elvinni a szériát a készítők?! Kérdés egyáltalán valóban erről van-e szó vagy csak valamiféle "mézesmadzagos átverésnek" lehettünk szemtanúi. Azért én nem biztos, hogy egy SHIELD-del fémjelzett sorozatban mindenféle űrkalandra lennék kíváncsi, mert nálam ez már erősen a "ló túloldala effektust" súrolja. Persze hülyeség már most mindenféle spekulációba belemenni és nem kell is előre temetni a jövőt; lesz, ami lesz.


Mindent összevetve nagyon tetszett az évad, főleg a második szegmens és hála istennek sikerült elfeledtetni velem azt a tavalyi gyengécske évadhajrát. Visszagondolva az akkori évadzáró plusz jelenetre, el nem hittem volna, hogy egy ennyire jó folytatást fog belőle összekalapálni nekünk a stáb. Persze most majd megint jöhet a félsz, hogy sikerülhet-e ezt még színvonalban felülmúlni vagy legalábbis megtartani a továbbiakban.

Hallottam, hogy kicsit többet kell majd várni a folytatásra és csak 2018-ban fog visszatérni a széria, mivel ősszel bejön a képbe egy 8 részes Inhumans minisorozat. Sebaj, "jó munkához idő kell" alapon tegyen le valami ütőset az 5-dik évadra is ez a gárda. Ámen.
18693 levél
Válasz 17.05.19. 18:06 #7503
LiT
Ez felkeltette az érdeklődésem
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
16256 levél
Válasz 17.05.18. 23:55 #7502
ufodani
Wentworth, a nők börtöne
Pár hónapja ajánlotta vki ( nem itt ), mondom jóó van haggyá már, majd nézek én ilyen hisztis sírós/pityogós, valszeg melegséges ricsajokat.
Na az a helyzet, h helyzet van, és kész vagyok. Kiba izgalmas, az első soros jelzők állnak, de messze nem ez a lényeg. Az első évadot túl kell élni ( persze fel kell vezetni egy 5 évadot, eddig..), most fejeztem a 4.ket, Háát nagyon erősen ajánlott!
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
1545 levél
Válasz 17.05.18. 10:46 #7501
-T0ng-
Egyszerre van bennem öröm és bánat is:

1./ A sorozat iszonyatosan látványos lesz, bár arra még kíváncsi vagyok, hogy hogyan tudnak majd a Martin-Green által megformált hadnagyra megfelelően koncentrálni. A hajó is eszméletlenül tetszik, az egyenruhát pedig jól eltaláltak, mert kellő átmenetet mutat az NX-01 éra uniformja és a Star Trek-ben látott Kelvin uniformisok között. (Ugye itt még nem kell az idővonallal babrálni meg azt nézni, mert a Kelvin katasztrófájáig minden úgy történt mindkét idővonalon ahogy kell)

2./ Ugyanakkor azt már sem az új Star Trek esetében, sem most nem fogják tudni megmagyarázni, hogy hogy lehet a Klingonoknak ilyen külsejük. Lehet ez csak szőrszálhasogatás, de ugye anno az Enterprise-ban elmesélték, miként lett emberibb külsejük a TOS idejére, ugyanakkor ez a külső inkább hasonlít az új Into Darkness klingonjaira, mint a rendes idővonaléra.

Az viszont biztos, hogy az éra kiválasztásával ügyesen kibekkelték azt, hogy a két külön idővonalat magyarázgatni kelljen, hisz itt még nincs két külön idővonal. A hajó is bár tetszik, és kinézetében hűen mutat egyfajta fejlődést az NX-01-hez képest, jobban hajaz a filmekbe látott új hajókra a modernitása, mint mondjuk a TOS-ban látottakra. Ez persze nem baj, de azért valamivel eredetibb lett volna egy ennél retróbb kinézetű gép használata.

Függetlenül ettől már iszonyatosan várom.
19727 levél
Válasz 17.05.18. 08:33 #7500
Peace
STAR TREK: DISCOVERY Trailer #1
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
1033 levél
Válasz 17.05.18. 00:50 #7499
quervo
Hát nem tették kényelmessé a nézését, annyi szent. Ha a jövőben megkímélnek minket az ilyen öt percektől, jó lesz ez.
304 levél
Válasz 17.05.17. 19:10 #7498
Ricsi1976
19727 levél
Válasz 17.05.17. 14:42 #7497
Peace
Naggggyon jól hangzik, jöhet!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
8931 levél
Válasz 17.05.17. 13:54 #7496
davkar9


Witcher sorozat a Netflixtől!

Sapkowskival karöltve készül szóval remélhetőleg faszság méretű változtatások nem lesznek.
Simple. Eternal. Beige.
18693 levél
Válasz 17.05.15. 21:24 #7495
LiT
American Gods S01 E03: WTF?

Mit nézek?
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19727 levél
Válasz 17.05.15. 19:03 #7494
Peace
The Gifted: Official Trailer
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
2886 levél
Válasz 17.05.15. 18:42 #7493
Dilizs
+1
GigaByte GA-H77M-D3H ¤ Intel Core i5-3340 LGA1155 BOX ¤ ASUS GTX 1060/6 GB/GDDR5 ¤ 2*8GB 1600Mhz CORSAIR Vengeance DDRIII
19727 levél
Válasz 17.05.15. 12:42 #7492
Peace
Ha jól emlékszem, akkor az első szezon végén nekem valamiért véget ért. Láttam, hogy elkezdték a 2.-at adni, de nem szedtem le. Nem volt akkora késztetés, úgy gondolom. Most is van épp elég sorozat, így is van, hogy az új részeket csak pár nappal később tudom megnézni és már ettől is tiszta ideg vagyok néha. Pedig nem dől össze a világ, minden marad a régiben. De azért mégiscsak más egyből aznap látni a kedvenc sorozatok új részeit!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
52200 levél
Válasz 17.05.15. 09:38 #7491
Barthezz
Bates Motel S05

Megvártam az utolsó részt és egyben daráltam le az 5., egyben záróévadot. Hát emberek, olyan szintű magasságokba emelkedett a sorozat, hogy alig bírtam letenni. Az utolsó évadban elérte a sorozat a tetőpontját, a zárórész pedig minden eddiginél izgalmasabbra és drámaibbra sikeredett, tökéletes lezárást adva a történetnek, végig izgultam az egészet. A színészi játék eddig is kiemelkedő volt, Vera Farmiga és Freddie Highmore játéka folyamatosan díjat érdemelt volna, míg azonban az első 4 évadban Farmiga volt az erősebb, az utolsó évadban, ahol már a történet is a mostanra már teljesen megkattant Norman-re koncentrált, Highmore alakított óriásit részről részre.

Méltó tisztelgés az eredeti Psycho előtt (az utolsó évad a film idősíkjában játszódott már), egyúttal nagyon tetszett, hogy eltértek a megszokott történettől és csavartak egyet az ott megismert dolgokon. Volt természetesen a híres zuhanyfüggönyös jelenet is, de többet nem is akarok mondani róla, nézze meg és élje át mindenki maga, kimagasló volt az a rész.

Többet nem is írok, mert már csak spoileresen lehetne. Zárszókként annyit, hogy aki szeretne egy nagyon jó sorozatot, annak bátran tudom ajánlani. Az első 3 évadot ugyan érték kritikák - nekem azok is nagyon tetszettek egyébként -, az utolsó 2 évad azonban egyöntetűen nagyon pozitív értékelést kapott mindenhol. Igazából az első 3 évadban alapoztak meg Norman teljes bekattanásának, az utolsó 2 évad pedig már erről szólt.

Zseniális sorozat lett, sajnálom, hogy vége, ugyanakkor ez a lezárás tökéletes volt.
10326 levél
Válasz 17.05.12. 21:36 #7490
MattMatthew
AoS
SPOILER
Mindig _ez_ jut eszembe amikor megjelenik Ghost Rider!

Egyébként ügyesen megoldották a figurát, hiszen nem egy kategória még az erősebb mutánsokkal sem. Bár ezt a Civil Warban is ugyanígy kezelték Hulkkal és Thorral.

Egyébként szét van szedve ez a dolog, meg Ghost Rider arc, LMD, AoH, de alapvetően Darkhold az egész. Aida is nem elcseszett MI ahogy szokott hanem evil magic miatt ilyen, ezért is jön vissza érte GR. Persze gyakorlatban ez a megkülönböztetés nem segít sokat.
"There are two types of beings in the universe: those who dance, and those who do not."
314 levél
Válasz 17.05.12. 00:30 #7489
CarRoy
Igen, ahhoz képest mennyire limonádé kategóriás a sorozat, akadnak itt meglepően szép színészi teljesítmények is: Daisy, Jemma és Fitz lényegében jó ideje lemossa szegény idősebb generációt a képernyőről. Ami még most hirtelen beugrott jó példaként az idei évadból, amikor a bázison elszabadult a pokol és Daisy rátalált a rémült Jemmára, majd egymás személyét kérdőjelezték meg; hihetetlen mit játszott a két színésznő, tekintve hogy ez nem holmi dráma előadás.

Valóban bele lehetett volna menni még ennél is jobban ebbe a mesterséges intelligencia témakörbe, bár én tisztában vagyok a széria adta lehetőségekkel, hogy túlságosan mélyenszántó gondolatokkal sem kívánják bombázni a nézőket. Én azért elégedett vagyok, mert szerintem ennél sokkal összecsapottabb végeredmény is kisülhetett volna, így örüljünk, hogy legalább ennyit kaptunk.

Pont a mostani epizódban azért belengették, hogy "na AIDA lehet mégsem olyan, amilyen", de végül mégis sutba lett dobva az ötlet. Lehet előbbi megoldás merészebb lett volna, de tekintve mire épült fel az évad második fele, így ez nem történhetett meg. Fitz esetét szerintem sem szabad 1-2 kézlegyintéssel elintézni, de az elmúlt események fényében bízom a készítőkben, hogy nem követnek el ekkora szamárságot. Így is az a vicc, hogy logikusan most majdnem a teljes brigádnak pszichológushoz kellene járkálnia a történtek miatt, bár nem hiszem, hogy sokan kíváncsiak lennénk egy ilyen évadra
8931 levél
Válasz 17.05.11. 22:39 #7488
davkar9
Mallory Jansen rohadt jól alakít, legalább vagy 4 karaktert játszott. Iain pedig évek óta szinte egyedül viszi a sorozatot. Ilyen pillanatok miatt érte meg az elejétől kitartani a sorozat mellett. Darálással az első másfél évad szenvedés lenne.

Ennek az lmd szálnak igazából illett volna egy rendes fél/évadot szentelni. Elég mély téma ez a pinokkiózás mégis félvállról veszik és úgy alakítják, hogy mindenképpen gonosz robotot kapjunk. Szinte borítékolható, hogy az évadzáróban Robival ki fogják nyíratni. Abban bízom, hogy Fitzék esetét nem fogják megoldani egy öleléssel és két sírással. A Wardos rácsodálkozás adta!

iZombie

Többször is tereltek, de azért sejtettem, hogy ez lesz. Kíváncsi vagyok, hogy ki a tolvaj. Rendes fickónak tűnt a figura a f&g-től, aki behozta múltkor Majort de a rácsodálkozás miatt én őt sem zárnám ki.
Simple. Eternal. Beige.
314 levél
Válasz 17.05.11. 20:10 #7487
CarRoy
A finálé előtt sikerült bepótolnom a téli szünet óta futó Agents of SHIELD epizódokat és meg kell mondjam, el vagyok bűvölve a látottaktól. A sorozat csillaga most ismét tündököl, nagyon pörgősek és izgalmasak lettek a részek, még a dráma is teljesen átjött, pedig ez a típusú matéria nem is feltétlen indokolna ilyen betéteket.

Az évad első fele engem még annyira nem kapott el; talán furcsa volt a hirtelen tónusváltás, amit aztán egy ideig szokni is kellett, viszont a téli szünet óta vetített részek színvonala erősen megemelkedett. Egyszerűen nem is tudnék említeni filler epizódot, annyira nézette magát az egész cucc. Számomra talán az első évad második felében volt folyamatában ennyire magával ragadó utoljára a széria, a 3. évad tavaszi etapja után pedig életemben nem gondoltam volna, hogy újra jó lehet majd ez a sorozat (azután még a cancel gondolatával is eljátszadoztam).

Ha jól rémlik, itt a fórumon annyira nem talált be ez a gonosz androidos téma (kliséhegyek meg minden), de én teljesen jól elvoltam ezzel a sztorival; szerintem sikerült megfelelő színésznőt találni a szerepre, aki nagyon jól hozta a figurát és még természetesen a szemnek sem utolsó látvány. Ugyan féltem, hogy egy ponton elmegy majd röhejesbe a cselekmény fonala és átesnek az írók a ló túloldalára (gondolok itt arra, amikor az egyik küldetés után a bázisra visszatért 4 bizonyos ember), de hála istennek okosan továbbszőtték onnan a fejleményeket és nem ment át teljesen komolytalanba a sorozat. Az innen következő dolgokért pedig le a kalappal a készítőktől, engem maradéktalanul megvettek vele (erősen köszönhető ez annak is, hogy az ötletforrásként számító film az egyik kedvencem). Valamint örülök, hogy Daisy végre ismét normális játékidőt kapott, mert az ereje miatt valóban eléggé kispadra volt száműzve a karaktere.

Az eheti rész is tetszett, Aida 2 hosszabb jelenete (az egyik a Fitz-zel való "tisztázás", a másik az orosszal való diskurzus a végén) különösen bejött. Sajnos már csak a finálé van hátra és félő, hogy nem is biztos, hogy sikerül kapkodás nélkül lezárni az egész idei történetet (ráadásul erősen sejthető, hogyan fog lezajlani a végső leszámolás) és kapunk valami szép cliffhanger-t.

Erősen évadösszegzősre sikerült ez az írásom, de legyen bármilyen minőségű is a lezárás, számomra egy utolsó rész már nem fogja tönkretenni a tavaszi epizódok nyújtotta élményt. Azt pedig kétlem, hogy egy ilyen évad után elkaszálásra kerülne a széria, viszont megint felmerül majd a kérdés, hogy sikerül-e megugrani vagy legalább tartani ugyanezt a színvonalat a továbbiakban is.
1033 levél
Válasz 17.05.11. 00:46 #7486
quervo
Júj, ez a The Handmaid's Tale most így sok volt. Hetente egy rész untig elég, fizikai fájdalmat okoz, hogy Lydia nénit nem tudom bántani képernyőn keresztül. Alexis Bledelt alig ismertem fel, kegyetlen, hogy már ő is 40 felé közelít, és most már kezd is rajta látszani. A bónusz Gilmore Girls évadban még azért elég tutajos volt.

Azt meg remélem vágjátok, hogy a parancsnok felesége nem más, mint Miranda a Mass Effectből.
19727 levél
Válasz 17.05.10. 17:50 #7485
Peace
Better Call Saul 5. rész mekkora volt már!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
1033 levél
Válasz 17.05.09. 13:21 #7484
quervo
Fargóhoz nem tudok hozzászólni, csak most fejeztem be a második évadot, de a Leftoversszel egyetértek.
18693 levél
Válasz 17.05.08. 22:21 #7483
LiT
Elkezdtem nézni én is az American Gods-ot. Nagyon beteg Tipikus Bryan Fuller. Már a Hannibalt is imádtam. Olyan érzésem volt, mint a Mr. Robot 2. évadánál, sokértelmű, kevés magyarázat, de kellően rejtélyes és gyönyörű a képi világ, hogy folytassam.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
16256 levél
Válasz 17.05.08. 17:54 #7482
ufodani
↓ Carrie Coon ↓
Leftovers <-> Fargo

Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
19727 levél
Válasz 17.05.07. 17:56 #7481
Peace
De minek?
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3377 levél
Válasz 17.05.07. 17:52 #7480
Sucee
Haha, még jó, hogy rég abbahagytam ezt a szart. Elképesztő, hogy képesek voltak meglépni ezt a baromságot megint, már akkor is utálta minden normális néző, amikor először csinálták.
'Everyone in Heleus has earned some f*king payback.'
18693 levél
Válasz 17.05.07. 17:50 #7479
LiT
Berendelték a 13 Reasons Why 2. évadát.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
10326 levél
Válasz 17.05.07. 09:07 #7478
MattMatthew
Arrow
SPOILER
Olicity... végre... Ez hiányzott!
"There are two types of beings in the universe: those who dance, and those who do not."
32436 levél
Válasz 17.05.06. 20:34 #7477
Creativ3Form
Nézem hát és imádom. Picit éltem tőle, de nem kellett csalódnom, hozták a régi részek szinvonalát.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
16215 levél
Válasz 17.05.06. 20:22 #7476
david139
A Samurai Jack új évadot nézi valaki? Baromi jó szerintem, kihozták belőle, amit lehetett.
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
19727 levél
Válasz 17.05.04. 21:17 #7475
Peace
Dehogy akarok!!! De ettől függetlenül majd egyszer teszek vele egy próbát, ha nagyon nem lesz mit tennem.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
18693 levél
Válasz 17.05.04. 08:22 #7474
LiT
Ha akarsz új minőségi sorozatot, akkor kezd el a The Handmaid's Tale-t.
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
19727 levél
Válasz 17.05.04. 08:04 #7473
Peace
Én biztos, hogy nem fogok nekiülni ezeknek. Az idő haladtával egyre kevesebb idő jut ilyen szórakozásra, így nagyon megválogatom, hogy mire szánok időt. És szerencsére elképesztően sok a minőségi és zseniális sorozat, amiből szemezgethetek.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
1545 levél
Válasz 17.05.04. 07:54 #7472
-T0ng-
A baj az, hogy tipikusan azok a sorozatok, amiknek egy kis időt kell hagyni: Dardevil első évadját 4, Jessica Jones-t kettő, Luke Cage-et a felénél hagytam pihenni. Aztán jött valami és daráltam, mert amikor megéreztem ízét és azonosulni tudtam az adott sorozat stílusával már nagyon vitt a lendület.

Persze ezzel senkit nem akarok rábeszélni a sorozatra, de érdemes hozzá ismét leülni és ez tapasztalat.

Daredevil 2. évadjával talán az volt a legnagyobb baj, hogy a kettébontás kicsit megtörte, nem beszélve arról, hogy jó része inkább volt jogi dráma, mint az első évadból megszokott eredettörténet, viszont a második felének misztikusabb vonulata kifejezetten elkapott.

A Jessica Jones kifejezetten nehéz sorozat lett egyébként, mert egy finom lepel alatt tulajdonképpen a nők elleni erőszak témájával foglalkozik, viszont ott engem a noir hangulat kapott el nagyon, még ha a karakterek nem is voltak annyira szimpatikusak. (bár Jessica karaktere a végére beérett és élvezhető lett)

Az abszolút kedvenc nekem Luke karaktere lett bár ez sokban a sorozat hangulatának, a zene megválasztásának és az érdekes gengszter sztorinak is köszönhető volt. Ami kicsit hiányzott, hogy nem kaptunk kicsit többet a barber shop hangulatból, de hát ez a film nem is egy Birkanyírás folytatásnak készült.

Ami érdekes lehet a Defenders-ben, hogy mennyire tudják a karaktereket hatékonyan összegozni: Luke és Danny már a képregényekből eredően is jó páros, ha őket jól megírják és lesz benne egy humoros vonal is, már félig sikeres a sorozat. Jessica és Matt karaktere is szépen összefésülhető, viszont kérdés, hogy a dinamikát egyszerre négy karakter között meg tudják-e úgy oldani, mint ahogy a Bosszúállók első részében tették. A kérdés már csak azért is áll fenn, mert ezek bármennyire Marvel sorozatok, valahogy a bunyó jóval kevesebbet nyom a latba, míg a mozis összeborulásban ugye a dinamikát Joss Whedon pont New York csatájánál tudta megmutatni. (aztán ezt el is rontotta a második részben a kameraforgatással meg a karakterek közötti agyatlan ugrálással)
19727 levél
Válasz 17.05.03. 22:43 #7471
Peace
Hááát nem tudom....Daredevilt végignéztem, de a második szezon már erős visszaesést mutatott sajnos, Jessica Jones-ból talán két epizódot voltam képes végigszenvedni (visszataszítóan irritáló a karakter!!!), Luke Cage-be már bele se fogtam az előzetes alapján, Iron Fist végképp nem érdekel...szóval ez így igazából semmit nem mozgatott meg bennem.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
1545 levél
Válasz 17.05.03. 15:27 #7470
-T0ng-
Na ez....wow...az utolsó folyosóbunyós jelenet megadta neki a hangulatot, nekem meg a lendületet, hogy befejezzem az Iron Fist-et.
8931 levél
Válasz 17.05.03. 15:02 #7469
davkar9
Marvel’s The Defenders trailer!!!
Simple. Eternal. Beige.
8931 levél
Válasz 17.05.03. 12:12 #7468
davkar9
Továbbra sem értem mitől olyan nagy szám Robi. A sorozat legkétdimenziósabb karaktere volt, ami így műfajon belül is nagy szó. Emellé jött még emo-Daisy is...blöe. A darkhold nagyon béna volt. Legalább a designt felturbózták volna, DS-ben elég szép könyvek voltak. De itt csak rábaszarintották nagy betűkkel, hogy 'darkhold' és ennyi, varázslat.

Nekem tetszik a 3 felvonás. Mondjuk most már mindenki ráállhatna a 10 körüli epizódszámra. Oké, hárombetűs amerikai csatornáknak ez nem érné meg, de 20-oneleje résszel tényleg sok a filler. Meseország nagy hibája, hogy ide is a hydrát pakolták be. Lerágott csont, ráadásul szembemegy az egész hiveos hydra retconnal. Aidát is nagyon fogom sajnálni. Teljesen érthetőek a motiváció, de mégis gonosznak állítják be. Remélem FitzSimmonsnak legalább vége lesz (ez is milyen már, miért nem képes sosem a keresztnevén szólítani?).

A fő baj leginkább az, hogy nem tudnak már mihez kezdeni. Hydrát vagy hatszor legyőzték hivatalosan, kémkedős sztoriknak így már lőttek. Inhuman vonalukat a filmek sosem fogják elismerni. Az egész erőltetett (itt is, képregényekben is) inhuman hype is oda vezetett, hogy az eredetileg a futószalagról majd 18-ban legördülő inhuman moziból csináltak inkább egy minit (ősszel jön ha jól tudom) , ami szintén nem fogja elismerni a sorozatot. Nem vágyom kaszára, de nem igazán tudom, hogy mihez lehetne még kezdeni így a saját kis zárt világukon belül. Bobbit azért még visszahozhatnák valami elnöki kegyelemmel. A brit majom viszont nem kell.
Simple. Eternal. Beige.
1033 levél
Válasz 17.05.03. 11:08 #7467
quervo
Nekem is bejött. Rég olvastam a könyvet, de úgy rémlik, hogy elég jól leköveti eddig a sorozat.
1545 levél
Válasz 17.05.03. 10:22 #7466
-T0ng-
Én úgy álltam neki, hogy csak nyomokban ismertem Gaiman munkásságát (képregények, egy-egy regény, Doctor Who epizódok rendezése) a könyvet viszont nem ismertem. Ennek megfelelően kicsit bele is cseppentem Shadow Moon helyzetébe: Csak lestem, hogy mi történik és össze voltam zavarodva, míg a stáblista felgördülése után maradt bennem valami nyomott érzés.

Hozzáteszem kifejezetten jólesett ez az érzés, mert tudtam ez azt jelenti a sorozat magával ragadott. Van valami páratlan az útszéli, poros, motelekkel és lebujokkal tűzdelt, neonfényes Amerikában, amitől ez a sorozat egyedi lesz.

Ricky Whittle alakításától kezdetben féltem, talán azért is, mert ő számomra ismeretlen volt, de Ian McShane karakterével együtt páratlan párost alkotnak. Van egy olyan dinamika közöttük, amitől az egész működni látszik és szerethető lesz mindkét karakter. Hozzáteszem számomra Mr. Wednesday megformálása önmagában is megnyerő.

A történetből eddig nem sok mindent láttam, de amit igen az tetszett. Bryan Fuller Hannibal-ból is megszokott képi világa itt végre teljes pompát nyer és pont annyit ad a nézőnek, amin el tud gondolkodni. Az első részt áthatotta valami groteszk humor is, főleg az első pár percben nevettem nagyon sokat.

Kíváncsi leszek hogy merre viszik, vagy hogy képesek-e ezt a minőséget megőrizni. Az biztos, hogy aki nincs egy kicsit ráhangolódva a gondolkodós, agyzsibbasztós sorozatokra annak nem fog bejönni.
19727 levél
Válasz 17.05.03. 05:51 #7465
Peace
Nem nekem való. De Dűnével legalább jól haladok, még 2,5 kötet van hátra.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3810 levél
Válasz 17.05.02. 22:06 #7464
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Több helyütt írták, hogy akik nem ismerik a könyvet, sőt Gaiman stílusát, hangulatképeit, témáit, azok gyomrát meg fogja feküdni. És igen, a könyv is tele van szürreális dolgokkal.
19727 levél
Válasz 17.05.02. 21:16 #7463
Peace
Engem eléggé lehozott az életről ez az első rész. Nem tudom mit láttam, de ezek után már rá nem lehetne venni, hogy elolvassam a könyvet.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3810 levél
Válasz 17.05.02. 20:02 #7462
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Egyik kedvenc könyvem. És nem azért mert kultikus, meg millió díjat bezsebelt. Hallottam róla, pár éve kiadták a bővített változatot, megvettem és tetszett. Hihetetlenül jól megfogta Amerika ókori misztikum nélküli misztikumát.

Egyet dolgot róttak fel neki, amiben igazat adok:

SPOILER
Elfelejtette, hogy Amerika igazi "vallása" a sport, mármint a modern istenek kapcsán ezt nem vette számításba.

1545 levél
Válasz 17.05.02. 09:57 #7461
-T0ng-
Nekem ez az évad eddig egyfelől hihetetlen öröm, egyfelől kicsit csalódás. Figyelve az eddigi évadokat, közel ez sikerült szerintem a legjobbra, talán azért is mert ez az az évad, ami már a filmektől függetlenül készült, nem ragaszkodva az áthidalásokhoz. Pont ezért sikerült olyan remekül megfogni és összekötni pl. Doctor Strange mágiáját a Marvel alapjában véve tudományos megközelítésével az évad első felében.

Ghost Rider karakterének nagyon hálás vagyok, és bár nem kapott annyi szerepet, mint szerettem volna kellemes adalék volt a másodvonalbeli Marvel karakterek mellé.

Ami viszont kicsit elkeserít, az a három felvonásos struktúra. Bár szépen egymásba kapaszkodnak a részek, valahogy mégis pont azért, mert 22 részbe kellett belerakni három történetet az egész kapkodósnak érződik és ez az utolsó etapban érződik a leginkább: Hiába kéne a Framework-nek ijesztőnek és nyomasztónak lennie (amire képes is lenne), a valóságban ebből csak nyomokban kapunk egy keveset. Érdekes kikacsintás egyébként ez a pár rész a What if... képregények felé, vagy éppen a jelenleg futó Secret Empire felé (nem is beszélve arról, hogy így visszahoztak egy-egy kedvelt/gyűlölt karaktert is), mégis ezek a részek érdekeltek a legkevésbé. Annak tükrében, hogy az eddigi évadok végére mindig kicsit izgatottabb lettem, hogy na most mi fog történni, most valahogy nem érzem ugyanezt.

Aminek örülnék (persze csak akkor, ha a sorozat nem kap kaszát), ha kicsit visszatérnének ahhoz a kémkedős vonalhoz, ami a második évadot jellemezte azzal az intenzitással, amit pl. ennek az évadnak az elején kaptunk. Érdekes lenne látni azt is, hogy hova vezetnek a szálak a SHIELD esetében így, hogy közeledünk az Infinity Ward felé és egyáltalán akarnak-e egy ilyen sorozatot akkor, ha végül lezárul a Phase 3.
8931 levél
Válasz 17.05.01. 22:28 #7460
davkar9
Pótolni kéne már végre. 4. évad kapcsán már elkezdtem gyűjteni az előző évadokat, de aztán sosem jött össze, hogy leüljek elé. Hmm, van még 4 hét addig, talán összejöhet a pótlás.

American Gods érdekes, egy rész után szinte kizárólag az alakításokra és látványra (főleg perc/liter vér) épít. Maga a téma nem nagy újdonság. Időrendileg gondolom Gaiman a könyvvel az első? volt, de ilyen modern istenes dolgot láttam már. Ha a többi részben is lesznek repülős és báros beszélgetések, akkor azért lehet érdemes lesz maradni.

+ az "evés". Az egyszerre volt ijesztő és vicces.
Simple. Eternal. Beige.
19727 levél
Válasz 17.05.01. 20:46 #7459
Peace
American Gods:

Az első 5 perc állat volt, aztán próbáltam felfogni, hogy a következő 1 órában mi az Istent láttam. Nem hinném, hogy nekem szükségem lenne erre. Nagyon nem! Nem ismerem a könyvet, de ez valami borzalom!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
19727 levél
Válasz 17.05.01. 18:37 #7458
Peace
House of Cards season 5 trailer, de mennyire piszkosul hangulatos!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
19727 levél
Válasz 17.04.28. 17:32 #7457
Peace
Már az is betalált, de eddig ez a 4. vitt mindent!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
1033 levél
Válasz 17.04.28. 16:18 #7456
quervo
Az első résznél jobb összességében eddig az évad? Az még nem adta annyira. Szerk: mmint látom, hogy neked tetszik, csak érzékelsz-e minőségi változást/több poént az első részhez képest, vagy nálad már az is betalált?

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.