25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Hearts of Iron 3

Kipróbáltuk a hamarosan érkező stratégia preview verzióját.

Írta: Quetzalcoatl 6 hozzászólás

"HoI3 - A bűvös rövidítés". Legalábbis így nevezte egy játékos, amikor először találkozott ezzel a négy karakterrel ebben a sorrendben. Azóta folynak a találgatások, hogy milyen is lesz, és fotelstratégák sora vitatkozik, hogy milyen is legyen. De nem kell már sokat várni: a pletykák szerint augusztusban megérkezik, készen arra, hogy a rajongók leigázzanak, felszabadítsanak, bekerítsenek és felmorzsoljanak mindent és mindenkit! A játék preview verziójáról osztjuk meg alább a tapasztalatainkat.

Hearts of Iron 3

Hogy miről is szól maga a játék? Nos, nem másról, mint hogy bújjunk egy szabadon választott ország bőrébe úgy a '30-as évek közepén, és sikeresen éljük túl az akkori bonyolult időszakot. Meg kell jegyezni, hogy amikor szabadon választott országot írtam, az azt is jelenti. Miért ne irányíthatnánk mondjuk Uruguay-t, vagy épp Luxemburgot? Sőt, ha már ott vagyunk, és történetesen rendelkezésünkre áll egy hadsereg, keressünk más országokat, és foglaljuk el őket iziben! Ez így egyszerűnek tűnik, de annyira nem az. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, gazdaság kell. Erőforrások és gyárak. Amennyiben mindkettő van, nekiállhatunk a termelésnek. Nem, nem a Tigris tanknak. Még nem. Először is gyártókapacitásunk egy részét derék állampolgáraink igényeinek kielégítésére kell fordítanunk. Ami maradt, abból ellátmányt készítünk a seregünknek, a maradékból pótoljuk a veszteségeiket, esetleg modernizáljuk, és ha még mindig van erőnk, akár új csapatokat is gyárthatunk. Megnyugtató mindenesetre, és a játék realizmusát dicséri, hogy az előbb említett két országgal eddig senki nem tudott elfoglalni egyetlen más országot sem. De megpróbálni azért meg lehet...

Eddig semmi változás az előző részhez képest – mondhatják a rutinos játékosok. A változás ezután jön, vágjunk is a közepébe: új és részletesebb térkép, skálázható hadosztályok, és immár a lakosságnak is van politikai beállítottsága. A kutatás visszatért a HoI1-ben megszokotthoz, vagyis apránként kell mindent kikutatnunk, amitől a hadosztályaink fejlődnek, bár kissé hibrid megoldásként megmaradtak a modellek is. Sokunk kedvencei, a kutatócsapatok viszont sajnos eltűntek. Újdonság, hogy lehet vásárolni más országoktól licenceket, teszem azt, ha mi még nem ismerjük a már említett Tigris tank gyártásának receptjét, ám a germánok igen, nincs is más dolgunk, mint megkérni őket, hogy megfelelő pénzmag ellenében hadd gyárthassunk belőle egy hadosztálynyit.

Hearts of Iron 3

Röviden ennyi. Egy tesztverzióból többet nem tudhatunk meg, de kérdéses, hogy a színvonalat, amit a második résszel oly magasra tettek, vajon hozzák-e a Paradoxos fiúk? Meggyőződésem, hogy elindultak a tömegtermékké válás irányába azáltal, hogy a külcsín fejlesztése sokkal számottevőbb és látványosabb lett, mint a belbecsé. Az új játékosokat ez valószínűleg megnyeri, a régiek viszont érzésem szerint sokat fognak fanyalogni, míg megszokják.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Hearts of Iron 3
  • Hearts of Iron 3
  • Hearts of Iron 3
  • Hearts of Iron 3

Hearts of Iron 3

Platform:

Kiadó: Paradox Entertainment

Forgalmazó: Multimédia Holding

Megjelenés: 2009. augusztus

Minimális rendszerigény: Pentium IV 2,4 GHz/Athlon 3500+, 2 GB RAM, 2 GB HDD, GeForce8800/Radeon X1900 vagy jobb videokártya

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Petya0724
Petya0724 [27]
Megvettem,már bánom, A játék maga nagyon jó bár szerintem amit müveltek kissé tulzás.Ősszemosták a EU ,victoria , hoi, és supreme ruler csodáit, a játék első ránézésre nagyonjó, bár azt akinek modolni van kedve sajnálom. Úgylátszik a készítőknek nagyon a bögyében voltak a modolok,mert hozzányulni életveszély, A térképet mostsem sikerült jól kivitelezni,de legalább a Tisza is rajta van. Valaki a HQ és a csapatok mibenlétét tudná vázolni?
A repülök, Hajok jók,de a gyalogság felépítése alapján szerintem túl sok a provincia.MEGJEGYZÉS : ATOMERŐMŰRE VAN SZÜKSÉG A FUTATÁSÁHOZ. amint megjennek a pályán a nagyobb seregek hihetettlenül belasul.de szerintem az Europe Universalis 4 név jobban paszól hozzá
Baracklekvár
Baracklekvár [1681]
Hát egyetértek, a grafikát szerintem is nagyon elmérték...
De nincs az a számítógép, amiben 'túl erős' a processzor ehhez a játékhoz - az előd részből kiindulva...
sipec
sipec [19623]
es ehhez minek kell geforce 8800?!:D
szerintem ez a game p200on is elfutna.
Baracklekvár
Baracklekvár [1681]
Üdv!

A Pogessor MOD fórumot olvasd, ott sokkal több konkrétum elhangzik/írásba kerül, s látogasd a későbbiekben a pogessor.pcdome.hu oldalt is, ott lesznek esetlegesen további infók és a magyar MOD.
Ez a cikk inkább csak amolyan étvágygerjesztő...
Nicolas19
Nicolas19 [84]
Meglátjuk. Sokkal kevésbé tűnik tömegterméknek, mint a Rome, nem fejlesztettek olyan rengeteget a külcsínen sem. Bízom benne, hogy méltó utódja lesz a HOI2-nek. Szerencse, hogy ilyen közel van a megjelenés, mert ebből a cikkből nem sokat lehet megtudni.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (6 db)