Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Start the Party (PS3 Move)

Egy mókás kis partyjátékot teszteltünk a Move kontrollerrel.

2010.11.23. 08:15 | szerző: Sögyi | Ismertető/teszt

A cikkíró munkája általában magányos, még akkor is, ha épp multiplayer játékot tesztel. Kivételt képeznek a party játékok, amelyeket eleve több embernek készítenek. Ilyenkor összejövünk a szerkesztőségben egy kis közös játékra. Engem eleve nagyon vonzott a gondolat, hogy kipróbálhatom végre a Move-ot, hisz előtte csak videókat láttam róla, amik elég meggyőzőek voltak, de szerettem volna a saját szememmel is látni, hogyan teljesít a Sony ott, ahol a Nintendo Wii véleményem szerint problémás. Igaz, a most bemutatásra kerülő játéknál az irányítás pontossága annyira nem volt kritikus.

Start the Party (PS3 Move)

A Start the Party megkezdésekor mindenekelőtt játékmódot kell választanunk: lehet egyedül vagy többen – max. négyen – játszani, és ezeken belül is többféle lehetőség van. A többszemélyes részben a Party mód véletlenszerűen adja a minijátékokat, míg a Party Mixnél mi válogathatunk közülük. 5, 8 ill. 10 körből álló játékot indíthatunk. A választás után mindenki létrehozza saját karakterét – itt nincs Mii vagy komolyabban testreszabható avatar: a kamera elé kell állnunk, és egy fotót készítenünk (legjellemzőbb, ha arcképet csinálunk), majd a mikrofonba bemondhatjuk nevünket is, ezt halljuk aztán vissza a géptől, amikor egy-egy körben ránk kerül a sor (igaz, kicsit visszhangosan). A játékhoz egyetlen Move kontroller szükséges, ezt adjuk körbe egymásnak, nincs olyan minijáték benne, amelyben egyszerre több játékosnak kell a képernyő előtt lennie.

A minijátékok alapvetően az EyeToy: Play játékokhoz hasonlítanak abban a tekintetben, hogy itt is a kamera előtt álló embert jeleníti meg a képernyőn, körénk varázsolva valamilyen környezetet (például fákat). Azonban itt a kontroller helyére berak a játék valamilyen eszközt a képernyőre, aminek segítségével az adott feladatot teljesítenünk kell. Van minden: kard, legyező, teniszütő, kalapács stb. A mozgást iszonyat pontosan leköveti, még a kontroller forgatását is figyelve. A feladatok pedig igen vegyesek: ejtőernyősöket kell a legyezővel a lenti tutajokra terelnünk, madarakat kell egy ventilátorral a fészkükbe besegítenünk, elemlámpával szellemek ellen küzdenünk, bogarakat csapkodnunk vagy karddal gyümölcsöket széthasítanunk. Persze mindig van egy kis nehezítés is, például a vörös szellem érkezésekor gyorsan el kell dugnunk hátunk mögé a kontrollert, máskülönben ránk támad és időt veszítünk, a bogarak némelyikét nem szabad lecsapni, mert eltörik a légycsapónk nyele, vagy ha eltalálunk egy madarat a ventilátorral, akkor kíméletlenül ledaráljuk szerencsétlent.

Start the Party (PS3 Move)

A minijátékok választéka viszonylag kicsi (talán ez az egyetlen hibája a programnak), de szerencsére elég szórakoztatóak az újrajátszáshoz is – talán egy volt közülük, amelyet kevésbé kedveltünk. (Ez az ejtőernyős volt, és azt nem szerettük benne, hogy nehéz az egyik oldalról hirtelen a másikra állni, hogy a másik irányból legyezhessük az emberkéket. Külön frusztrált, hogy a vízbe eső egyéneket cápa kapta be...)

A pontozási rendszer általában körönként változik: van, hogy minden pontot a győztes kap, de olyan is, hogy egymástól rabolhatunk pontokat. De a játékmenet is eltérhet: a leggyengébb kiesik az adott fordulóból, vagy három hibázásig megy mindenki köre. A néha bekövetkező Joker-fordulóban pedig az egyik játékos gonoszkodhat valamelyik másikkal, például ráfirkálhat a képére bármit, amit pimasz fantáziája kitalál, vagy más hangot rögzíthet hozzá – így lett például Lackóból pattogatott kukorica. :-)

Start the Party (PS3 Move)

A Start the Party remek hangulatot teremt, ám sajnos viszonylag hamar elfogy az újdonság varázsa. Ha egy valódi partyban kellő sűrűséggel cserélődnek a játékosok, akkor észre se veszik ezt a gyengeséget. Mi igen kellemes délutánt töltöttünk el vele – még úgy is, hogy éreztük, hogy leginkább a fiatalabb korosztálynak készült –, és biztos, hogy még sokszor elő fog kerülni egy-egy közös játéktesztelést követően. ■

Start the Party (PS3 Move)Start the Party (PS3 Move)Start the Party (PS3 Move)Start the Party (PS3 Move)Start the Party (PS3 Move)Start the Party (PS3 Move)

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló