Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Start the Party (PS3 Move)

Egy mókás kis partyjátékot teszteltünk a Move kontrollerrel.

2010.11.23. 08:15 | szerző: Sögyi | Ismertető/teszt

A cikkíró munkája általában magányos, még akkor is, ha épp multiplayer játékot tesztel. Kivételt képeznek a party játékok, amelyeket eleve több embernek készítenek. Ilyenkor összejövünk a szerkesztőségben egy kis közös játékra. Engem eleve nagyon vonzott a gondolat, hogy kipróbálhatom végre a Move-ot, hisz előtte csak videókat láttam róla, amik elég meggyőzőek voltak, de szerettem volna a saját szememmel is látni, hogyan teljesít a Sony ott, ahol a Nintendo Wii véleményem szerint problémás. Igaz, a most bemutatásra kerülő játéknál az irányítás pontossága annyira nem volt kritikus.

Start the Party (PS3 Move)

A Start the Party megkezdésekor mindenekelőtt játékmódot kell választanunk: lehet egyedül vagy többen – max. négyen – játszani, és ezeken belül is többféle lehetőség van. A többszemélyes részben a Party mód véletlenszerűen adja a minijátékokat, míg a Party Mixnél mi válogathatunk közülük. 5, 8 ill. 10 körből álló játékot indíthatunk. A választás után mindenki létrehozza saját karakterét – itt nincs Mii vagy komolyabban testreszabható avatar: a kamera elé kell állnunk, és egy fotót készítenünk (legjellemzőbb, ha arcképet csinálunk), majd a mikrofonba bemondhatjuk nevünket is, ezt halljuk aztán vissza a géptől, amikor egy-egy körben ránk kerül a sor (igaz, kicsit visszhangosan). A játékhoz egyetlen Move kontroller szükséges, ezt adjuk körbe egymásnak, nincs olyan minijáték benne, amelyben egyszerre több játékosnak kell a képernyő előtt lennie.

A minijátékok alapvetően az EyeToy: Play játékokhoz hasonlítanak abban a tekintetben, hogy itt is a kamera előtt álló embert jeleníti meg a képernyőn, körénk varázsolva valamilyen környezetet (például fákat). Azonban itt a kontroller helyére berak a játék valamilyen eszközt a képernyőre, aminek segítségével az adott feladatot teljesítenünk kell. Van minden: kard, legyező, teniszütő, kalapács stb. A mozgást iszonyat pontosan leköveti, még a kontroller forgatását is figyelve. A feladatok pedig igen vegyesek: ejtőernyősöket kell a legyezővel a lenti tutajokra terelnünk, madarakat kell egy ventilátorral a fészkükbe besegítenünk, elemlámpával szellemek ellen küzdenünk, bogarakat csapkodnunk vagy karddal gyümölcsöket széthasítanunk. Persze mindig van egy kis nehezítés is, például a vörös szellem érkezésekor gyorsan el kell dugnunk hátunk mögé a kontrollert, máskülönben ránk támad és időt veszítünk, a bogarak némelyikét nem szabad lecsapni, mert eltörik a légycsapónk nyele, vagy ha eltalálunk egy madarat a ventilátorral, akkor kíméletlenül ledaráljuk szerencsétlent.

Start the Party (PS3 Move)

A minijátékok választéka viszonylag kicsi (talán ez az egyetlen hibája a programnak), de szerencsére elég szórakoztatóak az újrajátszáshoz is – talán egy volt közülük, amelyet kevésbé kedveltünk. (Ez az ejtőernyős volt, és azt nem szerettük benne, hogy nehéz az egyik oldalról hirtelen a másikra állni, hogy a másik irányból legyezhessük az emberkéket. Külön frusztrált, hogy a vízbe eső egyéneket cápa kapta be...)

A pontozási rendszer általában körönként változik: van, hogy minden pontot a győztes kap, de olyan is, hogy egymástól rabolhatunk pontokat. De a játékmenet is eltérhet: a leggyengébb kiesik az adott fordulóból, vagy három hibázásig megy mindenki köre. A néha bekövetkező Joker-fordulóban pedig az egyik játékos gonoszkodhat valamelyik másikkal, például ráfirkálhat a képére bármit, amit pimasz fantáziája kitalál, vagy más hangot rögzíthet hozzá – így lett például Lackóból pattogatott kukorica. :-)

Start the Party (PS3 Move)

A Start the Party remek hangulatot teremt, ám sajnos viszonylag hamar elfogy az újdonság varázsa. Ha egy valódi partyban kellő sűrűséggel cserélődnek a játékosok, akkor észre se veszik ezt a gyengeséget. Mi igen kellemes délutánt töltöttünk el vele – még úgy is, hogy éreztük, hogy leginkább a fiatalabb korosztálynak készült –, és biztos, hogy még sokszor elő fog kerülni egy-egy közös játéktesztelést követően. ■

Start the Party (PS3 Move)Start the Party (PS3 Move)Start the Party (PS3 Move)Start the Party (PS3 Move)Start the Party (PS3 Move)Start the Party (PS3 Move)

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló
What Remains of Edith Finch What Remains of Edith Finch
Outlast II Outlast II
Planescape: Torment - Enhanced Edition Planescape: Torment - Enhanced Edition