Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Batman: Arkham City

Hamarosan Macskanő társaságában tér vissza a Denevérember.

2011.10.03. 13:05 | szerző: Toki (pcdome) | Előzetes

Két év telt el a Batman: Arkham Asylum megjelenése óta. A játék hihetetlen sikereket ért el PC-n és konzolokon egyaránt. A Rocksteady alkotása lebilincselő és félelmetes kalandra hívott Batman oldalán, hogy most másfél évvel az elmegyógyintézetben történt zavargások leverése után (a) nagyvárosba, egészen pontosan Gotham Citybe helyezzék át a denevérember és örök ellenségeinek harcát.

Batman: Arkham City

Az Arkham Asylumban ugyan helyreállt a rend, de az események nem úgy követték egymást, ahogy azt a józan ész diktálta volna. Quincy Sharp, az egykori intézeti igazgató ugyanis saját népszerűségének felsrófolására használt fel Joker elfogását, hogy a frissen jött dicsőséggel egyenesen Gotham polgármesteri székéig repítse magát. Az öreg Quincy első komolyabb intézkedése pedig a metropolisz egy jelentős hasábjának felvásárlása lett, amelyet nem hétköznapi célokra használ fel. Börtön a szabad ég alatt, egy külön városrészben... Ezt a nagyszabású tervet valósította meg Sharp, de ahogy az ilyenkor lenni szokott, nem várt események fenyegetik az "erődítmény" biztonságos elszigetelését. Pláne, hogy feltűnik a színen megannyi gonosztevő, többek között Joker, Kétarc, Harley Quinn, Pingvin és Mr. Freeze. Rajtuk kívül azonban a különféle bandák szintén Batman vérére szomjaznak, amelyek ártalmatlanítása még Macskanő segítségével is emberes feladatnak tűnik.

Szerencsére ezúttal nem üres kézzel kell nekivágnunk a nagy kalandnak, hiszen nálunk maradt az előző részből jól ismert batarang, a batclaw és a robbanó gél, de ezeknél sokkal vagányabb eszközökkel leszünk még felvértezve utunk során. Változásokat azonban nem csak a fegyverarzenál tekintetében tapasztalunk majd, hanem magában a harcrendszerben, a nyomozások terén, a feladványok csalafintaságában, valamint az igazán változatosnak ígérkező mellékküldetések során is. Marad viszont középpontban a közelharc, igaz, alaposan felturbózva. Batman most már nemcsak látványos maflásokat tud kiosztani, hanem a derékövén felsorakozó gadgeteket is be tudja vetni egy-egy bunyó közben. Elég csak megemlíteni, hogy a robbanó gélt képes ellenségeire fújni, amely aztán hatásos pusztítást okoz. A denevérember ráadásul most már több támadást is el tud hárítani egyszerre, legyen szó akár ütésről vagy felé dobott tárgyakról. A fejlesztők ígérete szerint egyébként főhősünk csak olyan dolgokat tesz majd a játékban, amit a karaktere valóban megtenne, tehát butuska kihívások, mint például versenyfutás, biztosan nem lesznek a feladványok között.

Batman: Arkham City

A program fejlesztői mindent megtesznek, hogy a játékosoknak meglegyen a térhatás élménye. Az előző részben is használt, kétszínű szemüveges megoldás mellett a PlayStation 3 és Xbox 360 tulajdonosok 3D-s tévén sztereoszkópikus megjelenítést is kapnak. A PC-s verzió az NVIDIA 3D Vision segítségével biztosít 3D-s képet.

Az open world típusú játékmenet és a több mint negyven órás játékidő, valamint a Challenge mód különféle pályái (amelyekben gyilkossági sorozatokért szorzót kapunk és rengeteg pontot gyűjthetünk) garantálják a játék bő szavatosságát. A Batman: Arkham City tehát minden tekintetben rátesz egy lapáttal elődjére, és komolyan harcba száll az év játéka címért. A rengeteg újítás és az ígéretes sztori ismeretében pedig ez nem is tűnik olyan nagy kihívásnak. Fogyasztói részről pedig ez az a cím, amely minden megszállott polcán ott kell majd, hogy sorakozzon.

Batman: Arkham City

A Batman: Arkham City gamescomos bemutatója – Dino kiegészítése
Az idei kölni kiállításon a legjobb prezentációt egyértelműen a Batman: Arkham City-hez kapcsolódóan láttam. Dax Ginn, a Rocksteady marketing menedzsere akár pozitív értelemben őrültnek is nevezhető, akkora show-t csinált a bemutatóból. Két munkatársa egy-egy óriási 3D televízió előtt állt, egyikük a PS3-as, másikuk az X360-as verziónál. Természetesen mindkét platformon 3D-ben ment a műsor, így fel kellett vennünk a székeken talált aktív szemüvegeket. A térhatású látvány pedig első osztályú volt mindkét képernyőn, Gotham City valóban életre kelt szemeink előtt.
Dax pedig úgy döntött, nem egy átfogó bemutatót tart, hanem inkább egy-két fontosabb momentumát emeli ki az új epizódnak, választása pedig a Challenge módra esett. Három feladatot prezentált két munkatársával, akiket szinte vérre menő párbajra ösztökélt. Egyikük Batmant míg másikuk az új részbe második irányítható karakterként bekerült Catwomant vezérelte. Az első feladat a folyamatosan érkező ellenfelek leküzdése volt, amelyben a Macskanőt kontrolláló hölgy nyert meg, míg a második, a várost jobban bemutató küldetésnél kollégája győzedelmeskedett. A harmadik körben ismét a női oldal bizonyult jobbnak, így övé lett a jelképes arany matrica – mint ekkor kiderült, nyakbaakasztójára már a sokadik ilyen került fel. (Azt pedig a végén már nem is figyeltem, hogy a Dax által az elején a nyertesnek felajánlott 50 eurós bankjegyet végül valóban elrakták-e, vagy az is csak a show egy poénja volt... :-) ) ■

Batman: Arkham CityBatman: Arkham CityBatman: Arkham City
Batman: Arkham City
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Batman: Arkham City

hozzászólások (5)

Gobiakos
Gobiakos 2011.10.03. 23:21
Úgy várom már, mint a Messiást! :love:
Peace
Peace 2011.10.03. 23:45
Most tolom éppen újra az Arkham Asylum-ot, de valami félelmetesen jól összerakták azt a játékot. A videók alapján a folytatás pedig rátesz még vagy két lapáttal! :-O;-)
Gobiakos
Gobiakos 2011.10.03. 23:50
Én akkor játszottam végig a Batman: AA-t, mikor megvettem eredetiben, kábé fél éve(?)... Imádom minden szereplőjét, minden helyszínét, minden pixelét és másodpercét. Ilyen egy tökös, eredeti Batman játék. És ahogy te is írtad, az Arkham City erre jó eséllyel rá fog pakolni...
Peace
Peace 2011.10.03. 23:54
Én direkt mostanra időzítettem az újrajátszást, hogy képben legyek. Varázslatosan jó hangulata van, Joker és Harley szövegei baromi jók, az interjúszalagok is ütnek! Tökéletes!
ajánlott olvasnivaló