Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Together: Amna & Saif

Together: Amna & Saif

Kooperatív társasjáték PC-s köntösben? Kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakoztató perceket szerezhet.

2014.07.12. 17:00 | szerző: Bett.y | Előzetes

Amikor először megláttam a Together: Amna & Saif játékmenetét és a pályák stílusát, úgy gondoltam, egy Bomberman típusú játék került hozzám. Még a karakterek is arra emlékeztettek: kék és piros ruhába öltöztettet figurák szaladgálnak a pályán jobbra-balra, fel-le. De amikor kipróbáltuk, rájöttem, ez kicsit mégis különbözik az első elképzelésemtől. A Togetherben ugyanis ha csak az egyik karakter aktív vagy az egyik kiesik a játékból, esélytelen befejezni az adott pályát. A játékkészítők szó szerint vették, hogy játszunk együtt! Például az akadályokat képező falak lesüllyesztéséhez nem elég csak rászaladni egy gombra és az úgy marad. Nem ám, a gombok csak addig működnek, ameddig rajta áll valaki. Vagy ha színkódolt a fal, és csak a színével megegyező karakter tud átmenni rajta. A másik karakter előtt a kis pontok összezárulnak, mint egy sorompó. De egy kicsit előreszaladtam...

Together: Amna & Saif

A Mount Olympus Games a közelmúltban alakult csapat. Olyan játékok készítése a céljuk, amelyek a versengés helyett inkább az emberek közötti szorosabb kapcsolatok kialakulását és az együttműködést támogatja. Jelen cikkünk alanya, a Together: Amna & Saif május 31-én került ki a Kickstarterre, ahol az alapcél 10 ezer dollár összegyűjtése volt. Végül egy hónap alatt közel 14000 dollár gyűlt össze, a játék pedig a Steam Greenlight ra is bekerült.

Together: Amna & Saif

Az alapötlet szerint a billentyűzettel és gamepaddel irányítható két főhős, Amna és Saif – anya és fia – gyógyszert keres egy megbetegedett családtag számára a rejtélyes erdőben. Játék közben a madárcsicsergés és a háttérzene valóban olyan érzést kelt, mintha egy valódi rengetegben sétálnánk. Az őszies hangulatú helyszínek élénkszínű, festett képre emlékeztetnek. A pályaelemek véletlenszerűen generált egységekből épülnek fel, hogy elkerüljék az ismétlődő mintákat. Jelenleg a játékban csak két játszható karakter szaladgál, de többet is terveznek.

Together: Amna & Saif

A pályákon olyan akadályok találhatók, mint például a gőzt eregető virágok, a wispeket gyűjtögető szörnyek, különböző típusú falak. Mindezek alapvetően akadályok, de egyes helyeken lehetnek a pálya teljesítésére felhasználható elemek is. Például a sétáló szörny is segítségünkre lehet, ha jól terelgetjük. Van, hogy csak ilyen módon lehet elérni a pályákon kitűzött célt. A cél az, hogy minden wispet összegyűjtsünk, mert ők döntik le a kijáratot eltorlaszoló kőkupacot. Ennek az elérése érdekében többnyire együtt kell haladnunk a pályán, egymást támogatva, időnként pedig külön pályaszakaszról indulva kell utat nyitnunk játszótársunknak. Ezek a legrizikósabb részek, hiszen nem vagyunk elég közel társunkhoz, hogy szükség esetén felsegítsük a földről.
Ha mégis elbukunk egy pályát, az újraindítás gomb segít. A negyedik bónuszpályán ezt mi is elég sokszor használtuk, mert bármilyen gyorsak is próbáltunk lenni, a szörnyek mindig legalább egy wispet felkaptak előlünk. Elég nagy kihívásnak bizonyult, de mint kiderült, semmi sem megoldhatatlan. A bónusz pályákra amúgy egy-egy kincsesláda megszerzésével lehet eljutni. Persze ezek nehezebbek, nagyobb odafigyelés és esetenként több nekifutás is kell a teljesítésükhöz, mint a mi példánk is mutatta.

Together: Amna & Saif

A Together: Amna & Saif tesztre érkezett verziójában 10 alap és 4 bónusz pálya volt, vegyesen könnyebbek és nehezebbek. Mivel még készülőben van a játék, a készítők nyitottak az új ötletekkel kapcsolatban, szívesen fogadnak pályaterveket. Kíváncsi vagyok, milyen új kihívások és karakterek lesznek végül a kész játékban, mert mire a próbaverzió végére értünk, egyre jobban szórakoztunk, és a látottak alapján elég érdekesnek ígérkezik a kész termék is. ■

Together: Amna & Saif
Together: Amna & Saif

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló