25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

CastleStorm: Definitive Edition

PlayStation 4-re költözött a Zen Studios várvédős játéka.

Írta: GeryG

Egy évvel ezelőtt jelent meg a flipperjátékairól ismert hazai fejlesztőcsapat, a Zen Studios CastleStorm című programja. A fantasy játékban a király szolgálatába állhattunk, hogy megvédjük kastélyunkat a gaz vikingek folyamatos támadásaitól. A meseszerű történet mellé rajzfilmes látványvilág, rengeteg aranyos poén és nem mellesleg sokáig lebilincselő játékmenet párosult, így a játék méltán nyerte el mind a kritikusok, mind a játékosok tetszését. Az előző generációs siker végül arra ösztönözte a készítőket, hogy újabb platformon is próbára tegyék alkotásukat, így készülhetett el a CastleStorm: Definitive Edition, amely nemrég PlayStation 4-re és Xbox One-ra is megjelent.

CastleStorm: Definitive Edition

Az új kiadás nem meglepő módon a korábbi konzolos változatra épül. Ez leginkább az irányításban érhető tetten, amely érzésem szerint egyszerre lett jó és rossz. Jó, mert a kontrollerből kihozták a maximumot, minden funkciónak megtalálták a helyét, ugyanakkor számomra a PC-s (billentyűzet és egér) irányítás után kissé nehézkesnek és nehezebben megtanulhatónak tűnt. Célozni természetesen a bal analóg karral lehet, a kamerát pedig a jobboldalival vezérelhetjük. A gond számomra nem is itt volt, hanem annak kiválasztásánál, hogy éppen milyen lőszerrel tüzeljünk vagy épp milyen egységet küldjünk harcba. Ezek között ugyanis a jobboldali négy gomb valamelyikével tudunk választani (PS4-en például az X a lőszerekre vált, a négyszög az egységekre, a háromszög a varázslatokra), majd ezt követően a két analóg karral válthatunk az alsó konzolon megjelenő opciók között. Igen, ezt legalább annyira körülményes megvalósítani csata közben, mint itt leírni. Másfelől viszont nem nagyon tudnék más megoldást én sem kitalálni erre, így nem is veszem kifejezetten negatívumként.

CastleStorm: Definitive Edition

Látvány terén a játék hű maradt az eredeti koncepcióhoz, vagyis PS4-en is ugyanaz a rajzfilmszerű grafika köszön vissza. Talán a textúrák egy leheletnyit élesebbek lettek, de a modellek biztosan maradtak ugyanazok. De ez egyáltalán nem baj, hiszen a CastleStorm báját többek között épp a megvalósítása adja: egy pillanatig sem veszi komolyan magát semmilyen téren. A hangokra is ugyanez vonatkozik: hőseink halandzsanyelven beszélgetnek, a háttérben pedig kellemes dallamok szólnak, amelyek remekül illenek a környezetükbe.

CastleStorm: Definitive Edition

A CastleStorm: Definitive Edition lényegében az egy évvel ezelőtt megjelent játék egy picit tovább csiszolt, szépen összerakott gyűjtői kiadásának tekinthető. Minden megvan benne, ami az első kiadást nagyszerűvé tette, de egy lapáttal még rá is tesz arra. A látvány picit javult, az irányítás picit nehézkesebb lett, de összességében érdemes rá beruháznia azoknak, akik valamiért korábban kihagyták a lehetőséget. Azoknak viszont, akik már korábban megvették, nos, igazán fontos újdonságok hiányában (azért akadnak új pályák és hasonlók), inkább azt javaslom, hogy várják meg, amíg akciós áron hozzájuthatnak.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

CastleStorm

Platform:

Fejlesztő: Zen Studios

Megjelenés:
2013. május 29. PC
n/a: PS3, PSV, X360, WiiU, iOS, Android

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!