Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Roller Champions

Roller Champions béta próbakör

Görkoris fogócska némi célbadobással megfűszerezve.

2021.03.02. 11:48 | szerző: GeryG | Előzetes

A Ubisoftra sosem fogunk úgy gondolni, mint sportjátékokat készítő kiadóra, de azért egy-két ilyen alkotással ők is előrukkoltak az évtizedek során. Ilyen volt az utóbbi években a STEEP, de kis erőltetéssel a Just Dance szériára is rá lehet húzni, hogy sport. Most készülő új játékuk sem valamelyik ezerszer feldolgozott sportágat hozza el újra a képernyőkre, hanem valami olyasmit, ami valójában még csak nem is létezik. Ez a Roller Champions, amely úgy írható le, mint a görkorcsolyázás és a kosárlabda fura keverékét egy pályakerékpár-arénában. A játék a tervek szerint valamikor idén fog megjelenni, de a zárt bétáját a mögöttünk hagyott hetekben tartották. És mi is görkorit húztunk, és mentünk vele néhány kört.

Roller Champions béta próbakör

A Roller Champions nem titkoltan inkább a fiatalabb generációt célozza meg, ezt sugallja a játék egész megjelenése és felépítése is. A manapság trendi, nagyon színes, fiatalos design már a menüben is tetten érhető, és ez a stílus a játék képi világára is maximálisan érvényes. Nyilván nem fog tetszeni mindenkinek, de ez már szubjektív kérdés. Ami viszont nem, az maga a játékmenet és a téma. Adott egy ovális pálya, amelyen két háromfős csapat mérkőzik meg egymással. A pályán bármilyen irányba lehet menni, a cél pedig megszerezni a labdát, azzal minél több kört megtenni, majd végül a pálya egy bizonyos pontján a karikán átdobni. Csak utóbbi révén lehet pontot szerezni a játékban, de nem mindegy, hogy mennyit. A pályán körözve pár tízméterenként checkpointokon haladunk keresztül. Minél több ilyet érünk el, egy mérce annál magasabbra kúszik. Ha átlépünk négyet és gólt dobunk, akkor egy pontot kapunk. Ha viszont nyolc után dobunk gólt, az már három, tizenkettő után pedig öt pont a jutalmunk. Persze minél többet van nálunk a labda, annál nagyobb az esélye, hogy az ellenfél valamely játékosa leszerel minket és nullázza a számlálót.

Dióhéjban ennyi a Roller Champions lényege, ami már az oktatómód alatt is tökéletesen megtanulható, ez pedig igaz az irányításra is. Nincs itt semmi extra: van gomb az ugrásra, a passzolásra és a szerelésre is, illetve belekapaszkodhatunk a társunkba, hogy még jobban felgyorsuljunk. A dobáshoz pedig csak nyomva kell tartani egy gombot a célházhoz, majd a célon elengedni és kész. Megtanulni tényleg három perc, de elég profin játszani már egy picit nehezebb. Egy összeszokott trió elég ügyesen tudja egymás közt passzolgatni a labdát, illetve fedezni a labdatartót úgy, hogy szinte lehetetlen legyen elvenni tőlük a bogyót. Cserébe ugyanilyen hatékonyan szerelnek is, ami a kezdő játékosok kedvét már a béta alatt is könnyen elvehette.

Roller Champions béta próbakör

Az egész Roller Champions valójában a rajongó- és szponzorszerzésről szól, amit a meccseken való jó játékkal érhetünk el. Az így szerzett kreditekből pedig ezernyi kozmetikai elemet vásárolhatunk, hogy görkorisunk minél egyedibb legyen. És már most körbelengi a játékot a mikrotranzakció szele, hiszen az egész rendszer úgy épül fel, hogy csak egy mozdulat legyen a valódi pénzért vásárolható csomagok bevezetése. Hogy vannak-e ilyen irányú tervei a Ubisoftnak, az most még nem világos, de mivel a Roller Champions egy ingyenes játék lesz, igen nagy rá esély, hogy ebből igyekeznek majd fenntartani a szervereket.

A Roller Champions nem fogja megváltani a világot, messze nem ez lesz a francia kiadó legjobb játéka. Picit olyan fiók mélyéről előkapott, sebtiben összekalapált projektnek tűnik, ami épp csak arra van kitalálva, hogy addig se felejtsék el a Ubisoft nevét, amíg az elhalasztgatott komolyabb címeik meg nem jelennek. Bár nem tudni, pontosan mikor fog megjelenni – azon kívül, hogy várhatóan idén –, nem lennék meglepve, ha egy év múlva ilyenkor már nem sokan beszélnének róla. ■

A béta tesztpéldányt a játék forgalmazója, a Cenega Hungary biztosította.

Roller Champions béta próbakörRoller Champions béta próbakörRoller Champions béta próbakörRoller Champions béta próbakörRoller Champions béta próbakörRoller Champions béta próbakörRoller Champions béta próbakör
Roller Champions
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Roller Champions

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló